Ισπανία: Νεκρή έγκυος σε φουσκωτό που μετέφερε μετανάστες
20 June 2023
Ο Βόρειος Ατλαντικός βιώνει ένα «πρωτοφανές» θαλάσσιο κύμα καύσωνα
20 June 2023

Ανατέθηκε η διαχειριστική μελέτη Δημοτικού δάσους Μορφοβουνίου για την επόμενη 10ετία

Με απόφαση του δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτη Νάνου, ανατέθηκε η μελέτη με τίτλο «Διαχειριστική μελέτη Δημοτικού δάσους Μορφοβουνίου 2024-2033».

Ο οικονομικός φορέας που την αναλαμβάνει φέρει την ονομασία «Νασιάκος Σωτήριος» και ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 15.923,95 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η μελέτη αφού αξιολογήσει την υφιστάμενη κατάσταση του δάσους, θα προτείνει θα προτείνει τα κατάλληλα δασοκομικά μέτρα και χειρισμούς για:

– Την προστασία και βελτίωση του υφιστάμενου ξυλώδους κεφαλαίου με καλλιεργητικές επεμβάσεις σε όλα τα στάδια εξέλιξής του και σε ολόκληρη την επιφάνεια της συστάδας.

– Την επαναφορά του δάσους στις μερικά δασοσκεπείς εκτάσεις με συνδυασμό των κατάλληλων δασοκομικών χειρισμών και των τεχνητών αναδασώσεων κατά θέσεις.

– Την εκμετάλλευση κάθε μικροπεριβάλλοντος και κάθε διάκενου για την εγκατάσταση (φυσική ή τεχνητή) των κατάλληλων δασοπονικών ειδών.

– Τη σωστή κατανομή των δασικών εργασιών σε χώρο και χρόνο έτσι ώστε να παρέχεται συνεχής και σε όλο το χρόνο δασική εργασία στο παραδασόβιο πληθυσμό (υλοτομίες, καθαρισμοί, συλλογή υπολειμμάτων κλπ.), σε συνδυασμό και με τις άλλες τεχνικές εργασίες (τεχνικά έργα, αναδασώσεις κλπ).

– Τη σωστή μελέτη και οργάνωση του θέματος της βοσκής.

 – Τη βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος με τη συμβολή στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και προσφορά ευκαιριών αναψυχής στον αστικό πληθυσμό.

-Την προσφορά ευκαιριών για άθληση και ανάπτυξη διαφόρων σπορ (κυνήγι, πεζοπορία, κλπ) και επίσης παροχή δυνατοτήτων για ανάπτυξη του τουρισμού.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-10%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B1

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: