Περιφέρεια Θεσσαλίας: Κατατέθηκαν οι αποζημιώσεις 1,5 εκατ. ευρώ  για τις παρακείμενες ιδιοκτησίες  στο  οδικό τμήμα Μεσοράχη- Ελευθεραί – Ξεκινούν οι εργασίες  κατασκευής του δρόμου
6 June 2022
Θεσσαλονίκη: Ισόβια κάθειρξη σε δύο άτομα για 324 κιλά κοκαϊνης
6 June 2022

Ανδρ. Μπαλάσκα: «Τιμωρητική και αδικαιολόγητη επιστημονικά η αναστολή των υγειονομικών» (+Βίντεο)

Αμετακίνητο στην απόφασή του για τη μη επιστροφή στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή από το περασμένο φθινόπωρο μέχρι και τις 31/12 είναι το Υπουργείο Υγείας, αν και από τις αρχές του μήνα έχουν αρθεί σχεδόν όλα τα προστατευτικά μέτρα από την πανδημία, με τελευταίο την κατάργηση της χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους με την εξαίρεση πάντα των υγειονομικών δομών.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Υπ. Υγείας κ. Θαν. Πλεύρης, άφησε ένα μικρό περιθώριο να διαφοροποιηθεί η απόφαση εάν προκύψουν νωρίτερα νέα επιδημιολογικά δεδομένα λέγοντας ότι εάν δεν συντρέχουν πλέον λόγοι βάσει της πανδημίας, θα επιστρέψουν, αν και η προσωπική του θέση είναι ότι θα έπρεπε να ήταν τυπικό προσόν ο εμβολιασμός για να είσαι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι παραπάνω θέσεις βρίσκουν εντελώς αντίθετους τους περίπου 50 υγειονομικούς της Καρδίτσας που βρίσκονται σε αναστολή για 8 πλέον μήνες και που παραμένουν αμετακίνητοι στην απόφασή τους να μην εμβολιαστούν με ορισμένους να έχουν επιστρέψει στις εργασίες τους μόνο έπειτα από τη νόσησή τους με COVID-19.

Όπως τόνισε και η εκπρόσωπός του κ. Ανδρ. Μπαλάσκα στο περιθώριο της κινητοποίησης στην πύλη του Νοσοκομείου για τις ελλείψεις στο Ακτινολογικό, οι υγειονομικοί σε αναστολή επιμένουν να αντιτίθεται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και χαρακτήρισε «φασιστική» την απόφαση να τεθούν εκτός ΕΣΥ και παράλληλα «πρόσχημα της κυβέρνησης για να προωθηθούν περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις στο τομέα της Υγείας και για να υπάρξει κοινωνικός έλεγχος.»

Σύμφωνα με όσα τόνισε η κ. Μπαλάσκα «η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού εκτός από ανήθικη είναι και παράνομη γιατί είναι ενάντια σε μια σειρά νόμων και συμβάσεων. Ποτέ καμία ιατρική πράξη δεν μπορεί να είναι υποχρεωτική και μένουμε πιστοί σ’ αυτή τη θέση γιατί θέλουμε να διαφυλάξουμε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της ελευθερίας μας»

Όσο για τα προβλήματα του Νοσοκομείου η κ. Μπαλάσκα υποστήριξε ότι επιβεβαιώνουν τις θέσεις τους ότι εκδιώχθηκε πολύτιμο και έμπειρο προσωπικό με αποτέλεσμα το εναπομείναν να πιέζεται εργαζόμενο υπερωριακά σε ένα διάστημα μεγάλης ανάγκης.

«Η πολιτική ηγεσία τιμωρητικά μας κρατά σε αναστολή ενώ δεν υπάρχει πλέον κανένας επιστημονικός λόγος να επιμένει στο  μέτρο των αναστολών» κατέληξε η κ Μπαλάσκα.

Κωστής Κριτσιάνης  

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B1-%C2%AB%CF%84%CE%B9%CE%BC%CF%89%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD%C2%BB-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: