Σταδιακό το άνοιγμα των παιδικών χαρών του Δήμου Καρδίτσας
6 June 2020
Άρση μέτρων: Τι ανοίγει σήμερα – Ποιοι οι κανόνες λειτουργίας
8 June 2020

“Ανεμογεννήτριες : Μικρό το όφελος, μεγάλη η καταστροφή”

Την αντίθεση τους ενάντια στα αιολικά πάρκα που σχεδιάζονται να τοποθετηθούν στην περιοχή εξέφρασαν για ακόμα μια φορά πολίτες και συλλογικότητες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Όπως κατέγραψε το TV10.gr η συγκέντρωση έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος με τους παρευρισκόμενους να μοιράζουν ενημερωτικό υλικό για τις θέσεις τους και κυρίως για το τι θα σημάνουν οι ανεμογεννήτριες για την περιοχή.

«Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τη λειτουργία ανεμογεννητριών (Α/Γ) είναι απίστευτα ασήμαντη ενώ η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον είναι πρωτοφανής και ανεπανόρθωτη. Από τα γεγονότα που σχετίζονται με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών προκύπτει ότι μια ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος βρίσκεται σε εξέλιξη, με μοναδικό κίνητρο το οικονομικό όφελος επιχειρηματιών της ενέργειας.

Με την εγκατάσταση των Α/Γ, η χλωρίδα, η πανίδα, τα παραδοσιακά μονοπάτια, θα χαθούν κάτω από το βάρος των βίαιων επεμβάσεων. Οι δεκάδες Α/Γ οι υποσταθμοί, οι γραμμές μεταφοράς θα εξαφανίσουν το κάλλος των φυσικών τοπίων που θα μετατραπούν σε βιομηχανικές ζώνες παραγωγής αιολικής ενέργειας.

Επίσης, θα φέρουν καίριο πλήγμα στην κτηνοτροφία, στον ορεινό τουρισμό αλλά και σε όλους αυτούς που εργάζονται και ζουν από το βουνό και το δάσος» υπογράμμισαν οι διοργανωτές.



Πηγή : tv10.gr


Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: