Τζ. Τσούνης: Έρχονται κι άλλες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα
28 January 2023
Τον Οκτώβριο ξεκινά η αποστολή της NASA για το διαστημικό Ελ Ντοράντο
28 January 2023

Ανεξαρτητοποίηση της Όλγας Κορλού στο Δήμο Αργιθέας με αιχμές στο πρόσωπο του Δημάρχου

Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αργιθέας, κ. Παπαδήμα Ηλία, η κα Όλγα Κορλού δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή της.

Διαβάστε την επιστολή:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΙΘΕΑΣ, κ. ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ.

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα, μετά από πολύ περίσκεψη και με μεγάλη μου λύπη, σας δηλώνω ότι αναγκάζομαι να παραιτηθώ από τη δημοτική παράταξη «ΑΡΓΙΘΕΑ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» με επικεφαλής τον Ανδρέα Στεργίου, με την οποία εκλέχτηκα στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και ότι θα παραμείνω ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος μέχρι τη λήξη της θητείας μου.

Ήμουν από τους πρώτους που συμμετείχα στην συγκρότηση της παράταξης και αγωνίστηκα για τη νίκη με όλες μου τις δυνάμεις.

Για περίπου τρία χρόνια υπηρέτησα το Δήμο ως αντιδήμαρχος και τα 2 από αυτά ως πρόεδρος του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ». Προσπάθησα κατά τις δυνάμεις μου και με τις περιορισμένες, αντικειμενικά, δυνατότητες του Δήμου μας (υποστελέχωση, οδική απομόνωση κτλ) να υλοποιήσω κάποια πράγματα, τα οποία είχαμε οραματιστεί. Αναφέρω ενδεικτικά: (έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης για αποκατάσταση υδρομαστεύσεων, ποσού 1.100.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αφορά 50 υδρομαστεύσεις σε όλα τα χωριά του Δήμου, έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης για αγροτική οδοποιΐα, ποσού 1.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες, κτηματολόγιο, πλήθος δράσεων με το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – κινητή μονάδα εμβολιασμών τρεις φορές, διανομή τροφίμων που εξασφαλίστηκαν από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 2 φορές για το οποίο μας έλεγξε ορκωτός λογιστής του ιδρύματος, κλιμάκιο ΕΟΔΥ πάνω από 10 φορές, τρόφιμα από δωρεές λόγω του Ιανού κλπ).

Κι ενώ στην αρχή υπήρχε καλή συνεργασία με όλους στην πορεία τα πράγματα πήραν άλλη τροπή.

Οι διαφωνίες με ορισμένους μετακλητούς και με υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρίας που συνεργάζεται μόνιμα με το Δήμο, με τους οποίους ήρθα σε ρήξη και οι οποίοι έθεταν τον εαυτό τους, πιθανόν με την ανοχή εκείνων που όφειλαν να τους επαναφέρουν στην τάξη, υπεράνω των αιρετών τους οποίους εξέλεξαν οι δημότες για να διοικούν το Δήμο, και τέλος οι απαξιωτικές συμπεριφορές που δέχτηκα δυσκόλευαν και υπέσκαπταν το έργο μου, όσο κι αν προσπαθούσα να τα παραβλέψω όλα αυτά.

Η δημοτική ομάδα από ένα σημείο και μετά έπαψε να συγκαλείται, να ενημερώνεται και να συναποφασίζει για θέματα μείζονος σημασίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου επί της περιβαλλοντικής μελέτης για το φαραωνικό φράγμα Αυλακίου. Είχαμε συμφωνήσει ως δημοτική ομάδα, αφού λάβουμε υπόψη την άποψη της τοπικής κοινωνίας και κυρίως την άποψη των ανθρώπων που κατακλύζονται οι κατοικίες τους, η απόφασή μας να είναι σύμφωνη με τη δική τους και να μην αφεθούν να διαπραγματεύονται μόνοι τους με την εταιρία. Η άποψη της τοπικής κοινωνίας, η οποία ήταν ΟΧΙ στην περιβαλλοντική μελέτη, δεν ελήφθη υπόψη και η Δημοτική ομάδα, πλην ενός, ψήφισε ΝΑΙ στη μελέτη. Όσον αφορά εμένα απουσίαζα απ΄ τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι ήμουνα σε υποχρεωτική καραντίνα λόγω κορονοϊού. Έστειλα όμως επιστολή με την οποία ενημέρωνα ότι εάν ήμουνα στη συνεδρίαση θα ψήφιζα ΟΧΙ και εξηγούσα και τους λόγους της θέσης μου αυτής.

Επίσης για την απόφαση του Δημάρχου να κάνει «διεύρυνση!», όπως την αποκάλεσε και στην μείζονα αντιπολίτευση, μετά την ελάσσονα, δεν συγκλήθηκε η δημοτική ομάδα και δεν ενημερώθηκε ποτέ για το σημαντικό αυτό ζήτημα με αποτέλεσμα στο τέλος Σεπτεμβρίου 2022, τρεις μέρες πριν τη λήξη της θητείας των αντιδημάρχων, να βρεθώ προ εκπλήξεως όταν σε κάποια δημόσια εκδήλωση, παρουσία του Δημάρχου και άλλων αιρετών, πληροφορήθηκα από πολίτη ότι σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, που παρευρισκόταν σε εκείνη την εκδήλωση, θα αποχωρήσει από την ομάδα του, θα προσχωρήσει στην παράταξή μας και θα γίνει αντιδήμαρχος!!! Και πραγματικά έτσι έγινε: ο συγκεκριμένος αποχώρησε από την παράταξή του και ορίστηκε έμμισθος αντιδήμαρχος.

Πρόθεσή μου ήταν να παραμείνω στην ομάδα μέχρι τη λήξη της θητείας μου, εκεί που με όρισαν οι δημότες και να συνεχίσω να εργάζομαι για το καλό της Αργιθέας από οποιαδήποτε θέση, γιατί πέρα από διαφωνίες, συμπεριφορές, πικρίες κτλ «……ωραία και μόνη η Αργιθέα με κυριεύει…..», όπως θα έλεγε και ο ποιητής. Τον τελευταίο καιρό είμαι μέλος της δημοτικής ομάδας τύποις και όχι ουσία. Μήνες τώρα δεν ξανακλήθηκα να συνδράμω σε θέματα που χειριζόμουν και έμειναν στη μέση και αντιμετωπίζομαι πλέον ως «ξένο σώμα» στην παράταξη.

Δυστυχώς, μετά τα παραπάνω, την ανεξήγητη καθυστέρηση στην υλοποίηση δρομολογημένων έργων και μετά από γεγονότα και συμπεριφορές των τελευταίων ημερών, τα οποία έχουν σκοπό να πλήξουν τη προσωπικότητά μου και τις σχέσεις μου με την ευρύτερη οικογένειά μου αναγκάζομαι να πάρω αυτή την απόφαση.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους δημότες ότι ποτέ δεν επιζήτησα αξιώματα, έμμισθα ή άμισθα, όπως σκόπιμα διαδίδεται τον τελευταίο καιρό.

Η απονομή αξιωμάτων, ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δημάρχου, ο οποίος αποφασίζει με ποιους θέλει να συνεργαστεί. Η «διεύρυνση» όμως μιας δημοτικής ομάδας και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να αλλοιώνει την λαϊκή βούληση, δεν είναι αποδεκτή και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται εν αγνοία των μελών της.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Δήμου, τις εργαζόμενες του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για την καλή συνεργασία μας τα τρία αυτά χρόνια.

Θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος μέχρι τη λήξη της θητείας μου, να είμαι ενεργή δημότης και να ενδιαφέρομαι για το καλό του τόπου.

Παρακαλώ να προβείτε στα νόμιμα.

Όλγα Ηλ. Κορλού

Δημοτική Σύμβουλος

Δήμου Αργιθέας

πηγή: katafylli.gr

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%8C%CE%BB%CE%B3%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BB%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: