Παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους ή τους τεχνικούς ασανσέρ και έκλεβαν ηλικιωμένους
10 November 2023
Μπρους Γουίλις: Επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας του
10 November 2023

Ανησυχία για το μέλλον της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παλαμά – Πιθανότητα να μεταφερθεί στην Καρδίτσα

Στο κέντρο πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Παλαμά, σε γραφείο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος, λειτουργεί μετά τον “Daniel”, διοικητικά τουλάχιστον, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Παλαμά.

Το πέτρινο κτίριο που στεγάζονταν και είχε επίσης παραχωρηθεί από τον Δήμο έπαθε σημαντικές ζημιές στο ισόγειο και την δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη ενέργειες για να χρηματοδοτηθεί η αποκατάστασή του. Όπως υπογράμμισε στο KarditsaLive.Net ο δήμαρχος κ. Γιώργος Σακελλαρίου, έχουν σταλεί σχετικά έγγραφα και στο υπουργείο και στην Διοίκηση της Πυροσβεστικής, έχει γίνει και μία τεχνική μελέτη, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 70.000 ευρώ και όλα έχουν προωθηθεί προκειμένου να τύχει χρηματοδότησης η αποκατάσταση.

Πέραν όμως των ζημιών στο κτίριο, επηρεάστηκαν από τις πλημμύρες και από τις συνεχείς επεμβάσεις κατά την διάρκεια της καταστροφής και τα οχήματα όπως ανέφεραν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παλαμά. Πάντως έστω και έτσι η υπηρεσία λειτουργεί και παρεμβαίνει, με ενημέρωση για συμβάντα που γίνεται από την Καρδίτσα. Τονίζεται, δε, πως όποιος επιθυμεί να αναφέρει κάτι θα πρέπει να καλεί το 199.

Παράλληλα όμως, τα ίδια στελέχη εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την ύπαρξη σεναρίων που ουσιαστικά μιλούν για κατάργηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παλαμά, μεταφορά του στελεχιακού δυναμικού στην Καρδίτσα και παρουσία μόνο ενός οχήματος με δύο πυροσβέστες που θα εκτελεί ένα είδος 24ωρης αστικής περιπολίας. Κάι σαν την δασική περιπολία που εκτελείται κυρίως στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία, όχι τόσο για θέματα εργασιακά, καθώς δεν κινδυνεύει κάποια θέση, αλλά για την σωστή κάλυψη μίας περιοχής που στο σύνολο του 2022 ήταν η δεύτερη στο νομό σε συμβάντα που απαιτήθηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής. Και τονίζουν πως πρέπει η υπηρεσία, ειδικά στον πληγέντα και με μεγάλες ανάγκες Δήμο Παλαμά, να επαναλειτουργήσει κανονικά.

Για το θέμα μιλήσαμε και με τον κ. Σακελλαρίου που επιβεβαίωσε ότι υπάρχει τέτοια πρόθεση από την Διοίκηση της Πυροσβεστικής. Είμαστε, τόνισε, σε επαφή με τα ανώτερα διοικητικά στελέχη και προσπαθούμε να το αποτρέψουμε. Κάνουμε έκκληση γι αυτό όπως κάνει και ο κόσμος στον Δήμο Παλαμά που θέλει την συνέχιση λειτουργίας της Υπηρεσίας.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B2%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC-%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: