Το Πράσινο Έργο της Βασιλίσσης Αμαλίας
10 November 2019
Μεταλλαγμένα τρόφιμα
10 November 2019

Ανταποδοτική ανακύκλωση στο Δήμο Καρδίτσας Επιστροφή 3 λεπτά για κάθε συσκευασία

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης ξεκίνησε ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», στο οποίο μπορούν όλοι οι δημότες να ανακυκλώνουν άδειες συσκευασίες, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης αφορά στην ανακύκλωση συσκευασιών, πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων, ενώ παρέχεται ανταποδοτικό αντίτιμο, που ανέρχεται σε 3 λεπτά του ευρώ ανά κάθε μία μεταλλική, πλαστική και γυάλινη συσκευασία.

Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», που αποτελεί μη κερδοσκοπικό φορέα, έχει εγκριθεί από την Ελληνική Πολιτεία (Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας) για να οργανώσει και να προωθήσει την ανακύκλωση συσκευασιών σε όλη τη χώρα, με τη χρήση των Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Βασική συνιστώσα των Προγραμμάτων που εφαρμόζει το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων και ειδικότερα των μαθητών.

Πηγή : karditsalive.net

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: