Ηράκλειο: Πυρκαγιά σε κατάστημα στην παραλιακή
20 May 2023
Ταμείο Ανάκαμψης: Οι στόχοι και τα ορόσημα του τρίτου ελληνικού αιτήματος πληρωμών
20 May 2023

Αντζ. Πουλιανίτου: Δεν έμεινε κανένα παιδί εκτός του βρεφονηπιακού της Δ.ΥΠ.Α. Καρδίτσας

Μία καλή χρονιά, χωρίς προβλήματα παλαιοτέρων ετών, που κυλά και. όπως δείχνουν τα πράγματα, θα ολοκληρωθεί ομαλά είναι η φετινή για τον βρεφονηπιακό σταθμό Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ) στην Καρδίτσα.

Αυτή είναι η εικόνα που μετέφερε στο KarditsaLive.Net, η διευθύντρια κ. Πουλιανίτου, απαντώντας σε σχετικά, επί του θέματος, ερωτήματα που έθεσε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Την περίοδο που διανύουμε φιλοξενούνται στην δομή 41 παιδιά, αριθμός που έχει άμεση σχέση και με τον αριθμό των εκπαιδευτικών που προσελήφθησαν, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου,  μέσω της προκήρυξης πέρυσι το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα είναι 5 εκπαιδευτικοί, ένας λιγότερος από πέρυσι, και το προσωπικό συμπληρώνουν δύο ακόμη άτομα με ειδικότητα μαγείρου και καθαρίστριας.

Θα θέλαμε, λέει η κ. Πουλιανίτου ένα ακόμη εκπαιδευτικό και έχουμε ενημερώσει περί αυτού, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το αποφασίζουμε εμείς. Το βασικό είναι, συνεχίζει, ότι δεν έμεινε εκτός κανένα από τα παιδιά που η οικογένειά του εκδήλωσε ενδιαφέρον για φιλοξενία στον βρεφονηπιακό σταθμό Δ.ΥΠ.Α.

Τα παιδιά που ήταν στην αρχική λίστα και δεν ήρθαν, τονίζει, αντικαταστάθηκαν από άλλα, ενώ έγιναν και ενδιάμεσα εγγραφές για όσους ενδιαφέρονταν να φέρουν το παιδί τους.

Σημειώνουμε πως η φετινή περίοδος λειτουργίας ολοκληρώνεται τέλος Ιουλίου και η νέα ξεκινά στις αρχές Σεπτεμβρίου. Πολύ σύντομα τονίζει η κ.  Πουλιανίτου θα δημοσιευθεί στην επίσημη της Δ.ΥΠ.Α. πρόσκληση για την έναρξη των εγγραφών για τη σχολική περίοδο 2023-2024. Αυτό υπολογίζουμε να γίνει τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου και οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν την ιστοσελίδα της Δ.ΥΠ.Α. για να είναι ενήμεροι. Επίσης, μας λέει, για κάθε εξέλιξη αναρτώνται έγγραφα σε εμφανές σημείο στο βρεφονηπιακό, ενώ υπάρχει δυνατότητα τηλεφωνικής ενημέρωσης καλώντας στο 24410-79391.

Επόμενο εύλογο ερώτημά μας ήταν το τι θα γίνει με το προσωπικό. Εύλογο γιατί εκεί εντοπίζονταν το πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια. Το πρώτο που μας ανέφερε είναι ότι και φέτος, όσοι προληφθούν, θα προσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η διοίκηση, συνέχισε, έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της για μόνιμο προσωπικό αλλά ταυτόχρονα διευκρίνισε ότι απαιτούνται χρόνος και διαδικασίες. Οπότε για φέτος δεν γίνεται συζήτηση.

Ο δικός μας προβληματισμός, επισήμανε, έχει να κάνει κυρίως με τις εκλογές. Γιατί, ειδικά αν απαιτηθεί δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση για την προκήρυξη και την έγκαιρη ολοκλήρωση όσων απαιτούνται για την επιλογή των συμβασιούχων.  Ελπίζουμε, κατέληξε η κ. Πουλιανίτου, να γίνουν όλα έγκαιρα και το προσωπικό να βρίσκεται στη θέση του στο ξεκίνημα της σχολικής περιόδου.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4-%CF%85%CF%80-%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: