Τρίκαλα: Το φθινόπωρο ο ανάδοχος για την μονάδα απορριμμάτων
24 May 2021
Φυτά που απωθούν τα κουνούπια !
24 May 2021

Αντηλιακό λάδι για τα μαλλιά και αντηλιακό καρύδας

Αντηλιακό λάδι για τα μαλλιά

Υλικά:

7 κορυφές από δεντρολίβανο (άκρως τονωτικό)

7 φύλλα δάφνης (για λάμψη)

50 ml λάδι από σιτάρι

50 ml λάδι ελιάς

50 ml από σησαμέλαιο


Παρασκευή

Βάζετε όλα τα βότανα μαζί σ’ ένα μίγμα λαδιών, μέσα σ’ ένα μεγάλο γυάλινο βάζο και τ’ αφήνετε στον ήλιο για πέντε ημέρες. Μετά στραγγίζετε τα βότανα από το λάδι κι αποθηκεύετε το καθαρό μίγμα ελαίων σε μία εύχρηστη γυάλινη συσκευασία, για να μπορείτε να το παίρνετε μαζί σας. Το ίδιο λάδι μπορείτε να το απλώνετε κάθε βράδυ στα μαλλιά σας σαν θεραπεία για τις ταλαιπωρημένες άκρες και την ψαλίδα.

Φυσικό Αντηλιακό Καρύδας

Υλικά
½ κουταλάκι οξείδιο του ψευδαργύρου
14 γρ βουτυροκακάο
200 γρ λάδι καρύδας
100 γρ σησαμέλαιο
λεβάντας άνθη
άνθη ζαμπούκου
μισό καρότο τριμμένο
2 κουταλάκια άρωμα καρύδας γλυκιάς

Παρασκευή


1. Αρχικά φτιάχνουμε το λάδι λεβάντας-ζαμπούκου-καρότου με το σησαμέλαιο. Μπορούμε να αφήσουμε στον ήλιο για 7 μερες τα βότανα λεβάντα-ζαμπούκου ανακουνώντας καλά και μετά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο ίδιο μίγμα προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και το αφήνουμε 4 ώρες περίπου μέχρι να δούμε ότι το λάδι έχει γίνει έντονο πορτοκαλί. Το σουρώνουμε πολύ καλα με τουλπάνι και το στύβουμε για να βγει και η τελευταία του σταγόνα.

2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μια μικρή ποσότητα από το λάδι καρύδας και εκεί διαλύουμε το οξείδιο του τιτανίου. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως.

3. Στο ίδιο κατσαρολάκι αφού έχει διαλυθεί τελείως το οξείδιο του ψευδαργύρου ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι καρύδας, το βουτυροκάκαο ώστε να ενωθούν καλά.

4. Σ’ ένα μπουκαλάκι με σταγονόμετρο βάζουμε όλα μας τα λάδια με τη βοήθεια ενός χωνιού. Ανακουνάμε καλά.

Το λάδι καρύδας περιέχει βιταμίνη Ε και γλυκερίνη, είναι ιδανικό για το μαύρισμα και πολύ καλό φίλτρο υπεριωδών ακτινών σε συνδυασμό με το σησαμέλαιο και το καροτέλαιο.


Το καροτέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και κυρίως σε προβιταμίνη Α που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α (που βοηθάει στην παραγωγή κυττάρων). Προστατεύει τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος αναζωογονώντας τους ιστούς και τα κύτταρα του δέρματος. Η πιο σημαντική του δράση είναι το βαθύ μαύρισμα.


Το σησαμέλαιο περιέχει πρωτεΐνες, μέταλλα, βιταμίνες ε, Β1, Β12, ιχνοστοιχεία, Μαγνήσιο, Λεκιθίνη και αμινοξέα. Είναι πολύ πλούσιο σε ασβέστιο και πολυακόρεστα. Χρησιμοποιείται ενάντια στο κοκκίνισμα της επιδερμίδας και είναι πολύ καλό φίλτρο υπεριωδών ακτινών και έχει 7 βαθμούς προστασίας.
Το οξείδιο του ψευδαργύρου παρέχει αντηλιακή προστασία γιατί αντανακλά τον ήλιο.Οι βιταμίνες που περιέχουν τα λάδια αυτά έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Πράσινο Τσάι Προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία και δρα αποτελεσματικά στην αποφυγή ηλιακού εγκαύματος.
Επιπλέον, το έγχυμα πράσινου τσαγιού παρέχει αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες και μια ικανοποιητική αντηλιακή προστασία.
Χάρη στις κατεχίνες, το πράσινο τσάι θεωρείται ένα από τα καλύτερα όπλα μας εναντίον διαφόρων μορφών καρκίνου του δέρματος. 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: