Παρουσία 11 υποψηφίων έκλεισε ο κύκλος των πανελληνίων για τα ΕΠΑΛ στην Καρδίτσα
16 June 2023
Premier Capital Hellas opens new McDonald’s restaurant
16 June 2023

Αντιδράσεις γιατρών για τις δηλώσεις της Α. Λινού

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις της καθηγήτριας Αθηνάς Λινού αναφορικά για την αντιμετώπιση παιδιατρικών προβλημάτων από ιδιώτες παιδίατρους οι οποίοι όπως είπε δεν ανήκουν στο ΕΣΥ, μη αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο το ρόλο των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων στο σύστημα Υγείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων σε ανακοίνωσή της μιλά για προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων ενώ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ζητά από την καθηγήτρια κα Αθηνά Λινού να ζητήσει συγνώμη, για τις απαράδεκτες δηλώσεις που έκανε για τους ελευθεροεπαγγελματίες παιδιάτρους. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ο οποίος επισημαίνει ότι μετά προσβλητικές δηλώσεις για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, η κα Λινού προσβάλει τους παιδιάτρους της χώρας και το σύνολο του ιατρικού κόσμου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Νταλούκας, με επιστολή του στα πολιτικά κόμματα, τονίζει: «Όπως αντιλαμβάνεστε η άποψη, που εκφράστηκε από επίσημο βήμα στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας πολιτικού κόμματος, ότι ‘δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ’, προσβάλλει βάναυσα τόσο την προσωπικότητα, τιμή και υπόληψη των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων, όσο και τον πυρήνα της επαγγελματικής και επιστημονικής τους υπόστασης. Η συγκεκριμένη υποψηφία παρουσιάζει τον κλάδο των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων «ως ανάλγητους, εκμεταλλευτές και στυγνούς επαγγελματίες, ενώ ταυτοχρόνως αφού ‘δυστυχώς’ δεν είναι υπάλληλοι του ΕΣΥ, προφανώς θεωρεί τον κλάδο μας υποδεέστερο, διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό ρήγμα στις σχέσεις μας με τους συναδέλφους παιδιάτρους του ΕΣΥ. Η άποψη αυτή, εκφρασθείσα μάλιστα δημοσίως και ενώπιον μεγάλου ακροατηρίου, διαδοθείσα ακόμα και από τα Μέσα Ενημέρωσης, μας προσβάλλει βάναυσα, πρέπει να ανακληθεί το ταχύτερο δυνατό και να αποκατασταθεί με κάθε τρόπο η τιμή και υπόληψη του κλάδου μας και ημών των παιδιάτρων».

Ενώ, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης αναφέρει στην ανακοίνωσή του «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του, για τις δηλώσεις της καθηγήτριας κα Αθηνάς Λινού που προσβάλλουν τον ιατρικό κόσμο και υποβιβάζουν το σημαντικό έργο που προσφέρει στον ασθενή και στο σύστημα υγείας. Καλούμε την κυρία Λινού να μιλάει ως επιστήμονας και όχι ως εκπρόσωπος ενός κόμματος που δεν προσέφερε τίποτα στη βελτίωση του συστήματος υγείας. Οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που υπολειτουργεί στο δημόσιο σύστημα υγείας ενώ έδωσαν με αυταπάρνηση τη μάχη, ενάντια στην πανδημία, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Έχουν διακριθεί όχι μόνο για το υψηλό επιστημονικό τους επίπεδο αλλά και για την αφιλοκερδή προσφορά τους στον ασθενή. Περισσότεροι από 500

ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί συμμετέχουν στο Κοινωνικό Ιατρείο του ΙΣΑ και πολλοί ακόμα παρέχουν τις υπηρεσίες τους, σε εθελοντικές ομάδες. Ο ΙΣΑ τονίζει ότι ο ιατρικός κόσμος παραμένει υπαμειβόμενος και με δύσκολες συνθήκες εργασίας, σε σχέση με τους γιατρούς, σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Για το λόγο αυτό υπάρχει ένα μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα νέων ιατρών, με αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη πρόβλημα, στην κάλυψη πολλών ειδικοτήτων ειδικά στην περιφέρεια και στις δημόσιες δομές υγείας. Υγεία χωρίς γιατρούς δεν υπάρχει. Ας δείξουμε στον ιατρικό κόσμο, το σεβασμό και την εκτίμηση που του αναλογεί».

Τη σκυτάλη παίρνει και ο ΠΙΣ επισημαίνοντας « Μετά τις προσβλητικές δηλώσεις για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, η χθεσινή δήλωση της κ. Λινού για τους παιδιάτρους της χώρας προσβάλει το σύνολο του ιατρικού κόσμου. Η πρωτόγονη διάκριση του «καλού» κρατικού γιατρού και του «κακού» ιδιώτη, την ώρα που η Υγεία αλέθεται στις μυλόπετρες της κομματικής, προεκλογικής διαπάλης, συμβάλει αρνητικά στην απαραίτητη συνεννόηση που χρειάζονται τα προβλήματα της Υγείας για την επιτυχή αντιμετώπισή τους».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: