Η αγχώδης διαταραχή δεν είναι απλώς στρες
16 January 2021
Ένιωσες πολύ μάγκας όταν την ταπείνωσες;
16 January 2021

Αντιμετώπιση της τριχόπτωσης με φυσικούς τρόπους

Αν το μυαλό σας βασανίζεται από το ερώτημα «πως να σταματήσω την τριχόπτωση» με φυσικό τρόπο, τότε τα έλαια και οι μάσκες μαλλιών με βότανα και άλλα φυσικά προϊόντα που θα δείτε στη συνέχεια, μπορούν να αποτελέσουν μια ευεργετική θεραπεία για την απώλεια τριχών κάθε μορφής. Η χρήση τους μπορεί να προκαλέσει την πύκνωση των μαλλιών με φυσικό τρόπο, χωρίς την χρήση χημικών ουσιών και κορτιζονούχων φαρμάκων.

Τριχόπτωση (5)

Έλαια κατά της τριχόπτωσης:

Η φύση είναι πλούσια σε ευεργετικά έλαια που βοηθούν στην ενδυνάμωση των μαλλιών και στην υγιή και γρήγορη ανάπτυξη τους, καταπολεμώντας την αραίωση στο κεφάλι. Η εφαρμογή τους με την βοήθεια μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, κάνοντας τα αδύναμα μαλλιά πιο γερά. Το μασάζ αυτό διεγείρει τα τριχοθυλάκια και παράλληλα κάνει απολέπιση στην περιοχή αφήνοντας χώρο στις νέες τρίχες να αναπτυχθούν.

Ελαιόλαδο στα μαλλιά για την τριχόπτωση:

Ένα από τα κορυφαία σε προτιμήσεις και εύκολα στην εύρεση λάδια για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, αλλά και για τους ανθρώπους με έντονη ξηροδερμία στο κεφάλι, είναι το ελαιόλαδο. Η μάσκα μαλλιών με λάδι ελιάς αποτελεί από τα αρχαία χρόνια ένα από τα βασικά μυστικά ομορφιάς που χρησιμοποιούσαν οι γυναίκες προκειμένου να διατηρήσουν τα μαλλιά τους δυνατά, λαμπερά, όμορφα και υγιή.

Εφαρμόζοντας την 1 φορά την εβδομάδα ή έστω κάθε 15 μέρες, θα δείτε μεγάλη διαφορά.

Ο τρόπος εφαρμογής του ελαιόλαδου στα μαλλιά είναι πολύ απλός. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το ζεστάνετε ελαφρώς και να το απλώσετε στις τρίχες από την ρίζα μέχρι την άκρη, κάνοντας παράλληλα απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Έπειτα, βάλτε από πάνω ένα σκουφάκι ή μια ζεστή πετσέτα και αφήστε το λάδι να δράσει τουλάχιστον μισή ώρα πριν λουστείτε. Όσο περισσότερο το αφήνετε, τόσο το καλύτερο. Μάλιστα, αν θέλετε μπορείτε να το εφαρμόσετε πριν πάτε για ύπνο και να λουστείτε το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί πως η θερμότητα ενισχύει την θεραπευτική του δράση και την τόνωση των μαλλιών, αφού βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του από την τρίχα.

Άλλα φυτικά έλαια που δρουν ενάντια στην τριχόπτωση:

Αντί για ελαιόλαδο μπορείτε να εφαρμόσετε με τον ίδιο τρόπο τα παρακάτω έλαια που είναι το ίδιο ευεργετικά.

Πιο συγκεκριμένα, το δαφνέλαιο δρα ενάντια στην τριχόπτωση, διότι περιέχει λιπαρά οξέα και μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε. Έτσι τονώνει και ενισχύει την δομής της τρίχας, προστατεύοντας την από την πτώση.

Τριχόπτωση (6)

Εξίσου αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης είναι και το σπαθόλαδο ή βαλσαμόλαδο που ενυδατώνει σε βάθος την τρίχα, αντιμετωπίζει τη φθορά και τα κάνει απαλά και υγιή.

Τέλος, το καστορέλαιο είναι γνωστό για την βοήθεια που προσφέρει στην γρήγορη και υγιή ανάπτυξη της τρίχας, γεγονός που βοηθά και στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

Μάσκες μαλλιών για την τριχόπτωση:

Πέρα από τα έλαια που είναι πολύ ευεργετικά στην αντιμετώπιση της αλωπεκίασης, υπάρχουν αρκετές φυσικές μάσκες μαλλιών με βότανα ή χωρίς που είναι εξίσου αποτελεσματικές.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πιο γνωστά βότανα που κάνουν τα μαλλιά δυνατά και μειώνουν την τριχόπτωση, είναι η τσουκνίδα, το δενδρολίβανο, το χαμομήλι, η δάφνη, το θυμάρι και το πράσινο τσάι. Ακόμη και ένα απλό αφέψημα με ένα εξ αυτών μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην καταπολέμηση της. Απλά εφαρμόστε το στα μαλλιά σας από την ρίζα μέχρι τις άκρες κάνοντας 5λεπτο μασάζ. Αφήστε το να σταθεί για 20 λεπτά και ξεπλυθείτε.

Φυσική μάσκα μαλλιών με τσουκνίδα και δεντρολίβανο κατά της τριχόπτωσης:

Η τσουκνίδα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα για την τριχόπτωση, αφού η ρίζα της εμποδίζει την ορμόνη DHT, που ευθύνεται για την ανδρογενή αλωπεκεία, να παραχθεί. Βράστε λοιπόν σε 2 φλιτζάνια νερό μερικές ρίζες τσουκνίδας με δυο κλωνάρια δενδρολίβανο και απλώστε την τονωτική αυτή λοσιόν μόλις κρυώσει σε βρεγμένα μαλλιά, κάνοντας παράλληλα μασάζ για 5 λεπτά. Αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά προκειμένου να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες και ξεπλυθείτε με άφθονο ζεστό νερό.

Θεραπεία τριχόπτωσης με βότανα:

Τριχόπτωση (7)

– Δημιουργήστε το δικό σας σαμπουάν για τριχόπτωση και αδύναμα μαλλιά ρίχνοντας 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλου σε ένα απλό σαμπουάν. Εναλλακτικά, προσθέστε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμάρι και 5 σταγόνες έλαιο τεϊόδενδρου.

– Κάντε μασάζ στο κεφάλι με ένα μείγμα που έχει ως βάση 20 ml αμυγδαλέλαιο και προσθέστε 2 σταγόνες δεντρολίβανο με 2 σταγόνες υλάνγκ υλάνγκ ή 5 σταγόνες πιπερόριζα με 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο.

Αντιμετώπιση τριχόπτωσης με αλόη:

Η αλόη έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και μία εξ αυτών είναι η καταπολέμηση της πτώσης των μαλλιών. Η εφαρμογή του χυμού ή του ζελέ της αλόης με μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής εμποδίζει τις λοιμώξεις και ενεργοποιεί την ανάπτυξη της τρίχας. Επίσης, θρέφει σε βάθος τα μαλλιά, τα μαλακώνει και τα ενυδατώνει. Αφήστε την αλόη να σταθεί για 20 περίπου λεπτά και λουστείτε κανονικά.

Πρόκειται για μια πολύ ευεργετική μάσκα μαλλιών που μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και 2 φορές την εβδομάδα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: