Στ. Κασσελάκης από Έβρο: Αφού δεν ήρθε ο πρωθυπουργός, κάποιος έπρεπε να έρθει
4 September 2023
Τα σύνορα της αισιοδοξίας
5 September 2023

Αντιπεριφέρεια και Δήμοι της Π.Ε. Καρδίτσας δεν εφησυχάζουν από το…ήπιο ξεκίνημα του "Daniel"

Σε κατάσταση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν από την ένταση των φαινομένων που συνοδεύουν την κακοκαιρία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Δευτέρας (4/9) στην περιοχή μας και σε μεγάλο μέρος της χώρας, βρίσκονται η Αντιπεριφέρεια και οι Δήμοι της ΠΕ Καρδίτσας, παρά το γεγονός ότι η έλευση του …“Daniel” είναι μέχρι νωρίς το βράδυ ήπια, -κάτι που αναμενόταν -με τα προγνωστικά μοντέλα να δείχνουν την Τρίτη (κυρίως) και την Τετάρτη ως τις μέρες κορύφωσης των φαινομένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου μέχρι τις 9 περίπου το βράδυ στην περιοχή της Καρδίτσας είχαν πέσει 40 χιλ. βροχής, στο Σμόκοβο 38 χιλ., στην Πεζούλα επίσης 38 χιλ. και στο Μουζάκι 20 χιλ.

Σημειώνουμε ότι η περιοχή μας όπως και η υπόλοιπη Θεσσαλία έχει λάβει στις 6 μ.μ. της Δευτέρας (4/9) μήνυμα προειδοποίησης από το 112 και την Πολιτική Προστασία για επικίνδυνα φαινόμενα εντός του επομένου 24ώρου καλώντας τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Το KarditsaLive.Net επικοινώνησε αργά το απόγευμα με τον Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους και αρμόδιους Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας και των 6 Δήμων οι οποίοι μας ενημέρωσαν για την εικόνα της κακοκαιρίας, αλλά και το επίπεδο ετοιμότητας που βρίσκονται.

.Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων. Νούσιος μας ανέφερε ότι η Περιφερειακή Ενότητα βρίσκεται σε επιφυλακή με όλο τον μηχανικό της εξοπλισμό έτοιμο να παρέμβει, ενώ έχουν μισθωθεί και 18 μηχανήματα, τα οποία έχουν αναπτυχθεί σε 14 επίκαιρα σημεία προκειμένου να παρέμβουν άμεσα αν απαιτηθεί. Υπάρχει επίσης «ανοικτή γραμμή» με τους Δήμους και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς οι οποίοι συμμετείχαν και στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας που συγκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας από τον Περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστό, όπου συζητήθηκαν διεξοδικότερα τα μέτρα που οφείλει ο καθένας να λάβει και τα σημεία όπου θα πρέπει να δοθεί έμφαση.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρδίτσας κ. Σωτ. Αντωνίου μας ενημέρωσε ότι ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή με 60 εργαζόμενους και 10 μηχανήματα να βρίσκονται σε ετοιμότητα να παρέμβουν ενώ και η ΔΕΥΑΚ είναι έτοιμη να συνδράμει. Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας έγιναν κάποιες μικροπαρεμβάσεις καθαρισμού φρεατίων από φερτά υλικά, ενώ με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας ο κ. Αντωνίου ζήτησε από τους δημότες να απομακρύνουν τυχόν καλύμματα που έχουν τοποθετήσει σε φρεάτια σε δρόμους ή κοινόχρηστους χώρους ώστε να είναι ελεύθερη η ροή των υδάτων προς αυτά

Ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου μας ενημέρωσε ότι μέχρι και αργά το απόγευμα δεν είχε προκύψει κάποιο πρόβλημα από την βροχόπτωση στην περιοχή με τον μηχανισμό του Δήμου πάντως να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να επέμβει με 2 JCB, 2 υδροφόρες, 3 4Χ4, 2 τσάπες αλλά και εφόσον απαιτηθεί και με μισθωμένα ιδιωτικά οχήματα.

Ετοιμότητα παρέμβασης όπου παρουσιαστεί πρόβλημα από την κακοκαιρία δήλωσε και ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Αθ. Σκάρλος που έχει ενεργοποιήσει από την Κυριακή όλο τον μηχανισμό του Δήμου, αλλά και τους συναρμόδιους σε θέματα πολιτικής προστασίας φορείς στην περιοχή. Ο Δήμος διαθέτει 3 JCB και 2 γκρέιντερ ενώ έχει μισθώσει από ιδιώτες και 7 τσάπες και 2 φορτωτές ώστε να βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία και να επιχειρήσουν άμεσα αν παραστεί ανάγκη

Χωρίς προβλήματα από τις βροχοπτώσεις μέχρι και νωρίς το βράδυ παρέμεναν και οι ορεινότεροι Δήμοι Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας

Ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παν. Νάνος τον οποίο βρήκαμε στο γραφείο του αναφέρθηκε στις αποφάσεις του Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου και την κατάσταση ετοιμότητας του υπηρεσιακού μηχανισμού του Δήμου,  ο οποίος διαθέτει φορτωτή, JCB και 2 φορτηγά και με την υποστήριξη μηχανημάτων που διαθέτει η Περ. Ενότητα στην περιοχή καθώς και αν απαιτηθεί με μηχανήματα ιδιωτών θα παρέμβει όπου χρειαστεί.

Σε πλήρη ετοιμότητα και ο μηχανισμός του Δήμου Αργιθέας όπως μας ενημέρωσε στην επικοινωνίας μας  ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρ. Στεργίου με διαθέσιμα 5 μηχανήματα του Δήμου, στα οποία αν χρειαστεί θα προστεθούν και μηχανήματα 3 ιδιωτών.

Τέλος ο Αντιδήμαρχος Μουζακίου αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία κ. Νικ. Ζαρνακούπης μιλώντας στο  KarditsaLive.Net τόνισε ότι ο Δήμος και ο μηχανισμός του είναι σε επιφυλακή. Ο Δήμος διαθέτει 3 JCB, 4 φορτηγά, 2 γκρέιντες και 3 αγροτικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενώ υπάρχει συνεργασία και με ιδιώτες που αν χρειαστεί θα κληθούν να συμβάλουν με τα μηχανήματά τους στο έργο του Δήμου

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80-%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CF%86%CE%B7%CF%83%CF%85%CF%87%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%E2%80%A6%CE%AE%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-daniel

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: