«Έρχομαι 12 Μαΐου στην Αθήνα» επιμένει ο Ράμα
6 May 2024
Πρώτη νίκη καριέρας για τον Νόρις στο Μαϊάμι
6 May 2024

Αντιπρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας στο KarditsaLive.Net: Έρχεται πρόταση για περιορισμό παρατάσεων σε έργα

Τον προβληματισμό όλων των Δήμων, για το θέμα των συνεχόμενων παρατάσεων στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Φαρσάλων κ. Ιορδάνης Εσκίογλου, μιλώντας στο KarditsaLive.Net.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα επικοινώνησε με τον κ. Εσκίογλου, με αφορμή το καθημερινό φαινόμενο αιτημάτων για παράταση, αλλά και εγκρίσεων αυτών, σε όλους τους Δήμους. Με αποτέλεσμα τις μεγάλες καθυστερήσεις σε έργα, κάποια εκ των οποίων ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους περιοχών του νομού μας και της Θεσσαλίας γενικότερα.

Ας μην ξεχνάμε πως η Θεσσαλία, με το νομό Καρδίτσας να διατηρεί τα θλιβερά πρωτεία, βρέθηκε στο επίκεντρο όλων των θεομηνιών από τον “Ιανό” και μετά, με τον “Daniel” και τον “Elias” να είναι οι πιο πρόσφατες. Άνοιξαν πολλές πληγές, κάποιες εκ των οποίων παραμένουν ανοιχτές. Όχι όλες λόγω των παρατάσεων, καθώς οι καθυστερήσεις είναι ένα θέμα με πολλούς παραμέτρους, αλλά και αυτές συμβάλουν σε σημαντικό βαθμό.

Σύμφωνα με τον κ. Εσκίογλου, οι παρατάσεις απασχολούν έντονα την ΠΕΔ. Και ο ίδιος είναι αποφασισμένος να φέρει πρόταση για δραστικό περιορισμό χορηγήσεων. Ευελπιστώ, τόνισε, καθώς όλους τους δημάρχους τους απασχολεί έντονα το θέμα, πως θα υπάρξει ομόφωνη απόφαση. Δεν θα πρέπει να δίνεται καμία παράταση πλην εξαιρετικών περιπτώσεων, υποστήριξε.

Όλοι μας έχουμε δείξει μεγάλη ανοχή, συνέχισε ο δήμαρχος Φαρσάλων και θέλουμε καλή συνεργασία αλλά και τα έργα πρέπει να τελειώνουν. Πρέπει να αλλάξουμε τακτική για να υπάρχουν και αποτελέσματα. Εξάλλου, τόνισε, δεν είναι καλό να μαθαίνει κάποιος στις παρατάσεις. Η ευκολία που δίνονται ευνοεί κάποιους να συγκεντρώνουν έργα που καθυστερούν να τα ολοκληρώσουν, κάτι που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα συνέβαινε.

Τέλος ο κ. Εσκίογλου σημείωσε πως πολλοί εργολάβοι παίρνουν εγκρίσεις από την διαχειριστική αρχή και στην ουσία υποχρεώνονται να δώσουν και οι Δήμοι. Κι αυτό είναι κάτι που επίσης πρέπει να σταματήσει.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B5%CE%B4-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-karditsalive-net-%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B1

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: