Μελισσανίδης: Αυτή η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα, είναι τρομοκράτες
25 May 2023
Λευκός Οίκος για Tina Turner: «Απίστευτα θλιβερή είδηση»
25 May 2023

Αντιπυρική περίοδος: Νέα οχήματα και δασοκομάντος στη «φαρέτρα» των Π.Υ. Θεσσαλίας

Χωρίς κάποιο αξιοσημείωτο συμβάν κύλησαν οι πρώτες τρεις εβδομάδες της αντιπυρικής περιόδου στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, αλλά και ευρύτερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν με τις συνεχείς βροχοπτώσεις ήταν σύμμαχος των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, χωρίς πάντως να προκαλούν εφησυχασμό.

Τουναντίον όπως δήλωσε στο KarditsaLive.Net ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχος Νικ. Μητσιογιάννης, όλες οι Υπηρεσίες επαγρυπνούν:

«Στη Θεσσαλία είμαστε και κάθε χρόνο έχουμε και καύσωνες. Έχουμε επίσης και μεγάλες εκτάσεις με σιτοκαλαμιές. Πιστεύω ότι θα κινηθούμε στα πλαίσια προηγούμενων ετών. Δεν χρειάζεται να υπάρχει ανησυχία ή άγχος, το προσωπικό είναι έμπειρο – μακάρι να είχε ανανεωθεί και να ήταν πιο νέο σε ηλικία – οι διοικητές είναι έμπειροι και γνωρίζουν καλά την περιοχή. Δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει η κλιματική αλλαγή, αλλά εμείς ως Υπηρεσία είμαστε έτοιμοι, όπως το έχουμε αποδείξει να αντιμετωπίσουμε όποιο συμβάν παρουσιαστεί.» τόνισε

Ίδια με πέρυσι τα εναέρια μέσα- προσθήκη νέων οχημάτων στο στόλο

Όσον αφορά τα μέσα που θα έχουν φέτος στη διάθεσή τους οι Π.Υ. της Καρδίτσας αλλά και ευρύτερα της Θεσσαλίας ο κ. Μητσιογιάννης τόνισε ότι αναμένονται σταδιακά μέχρι τέλος Ιουνίου να έχουν έρθει στην Ν. Αγχίαλο τα εναέρια μέσα που θα είναι τα ίδια με τα περσινά ενώ σε σχέση με πέρυσι έχουν προστεθεί νέα οχήματα και στη διάθεση της υπηρεσίας θα βρίσκονται και οι δασοκομάντος της 4ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων

«Θα έχουμε εναέριους τράκτορες, θα έχουμε 2 ελικόπτερα και 2 καναντέρ. Φέτος έχουμε επιπλέον 8 καινούργια οχήματα 4 τόνων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αναμένουμε άλλα 14 ημιφορτηγά οχήματα (4Χ4) , από το οποία τα 7 θα είναι με βυτίο 500 λίτρων και τα 7 χωρίς βυτίο για μεταφορά προσωπικού όπου χρειάζεται.

Θα έχουμε επίσης τις ομάδες πεζοπόρου όπως και την περσινή περίοδο με το τμήμα που εδρεύει στην ΒΙΠΕ Βόλου, ενώ φέτος θα έχουμε και ενίσχυση αν χρειαστεί και από την 4η Ε.ΜΟ.Δ.Ε. που εδρεύει στη Λαμία, η υπηρεσία που στήθηκε πέρυσι με δασοκομάντος και ό,τι άλλο χρειαστεί θα είναι στη διάθεσή μας από το Αρχηγείο» τόνισε ο Δ/κτης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας.

Συνεργασία Δασικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Εν τω μεταξύ σε ετοιμότητα για τις δασικές πυρκαγιές θέτει εγκύκλιος του ΥΠΕΝ τις δασικές υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας αλλά και όλης της χώρας με επταήμερη λειτουργία έως τις 10 το βράδυ κατά την αντιπυρική περίοδο 2023 και δίνει εντολή να συνεργαστούν με τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες αλλά και τις Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών και των Δήμων, για την άμεση υλοποίηση των προληπτικών έργων, εργασιών και δράσεων κατά του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Η εγκύκλιος του ΥΠΕΝ προς τις δασικές υπηρεσίες υπογραμμίζει την απαραίτητη φυσική παρουσία των δασικών υπαλλήλων στις επιχειρήσεις καταστολής των δασικών πυρκαγιών, χωρίς σε καμία περίπτωση να δεσμεύουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά θα δρουν καθαρά επικουρικά στην λήψη αποφάσεων

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BF%CF%87%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%C2%AB%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B1%C2%BB-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80-%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: