Κεραλοιφή με αλόη και μέλι για το πρόσωπο
27 March 2021
Φτιάξε μόνος σου αντηλιακό λάδι προσώπου και σώματος και αντηλιακό βούτυρο
27 March 2021

Αν δεν πέτυχε είναι που δε δώσαμε κι άλλη ευκαιρία

Συνήθως μένουμε ανικανοποίητοι με τις συνθήκες της ζωής μας. Κι ειδικά όταν πρόκειται για το ερωτικό κομμάτι είμαστε υπερβολικοί στις επιθυμίες μας. Κάποια στιγμή μπορεί να περάσαμε κι από μια φάση που γκρινιάζαμε διαρκώς στους φίλους μας για όλους τους ανεκπλήρωτους έρωτες που πέρασαν και έφυγαν άδοξα απ΄τη ζωή μας. Είτε ήταν πλατωνικοί, είτε υπαρκτοί, είτε πρώην με τους οποίους δε λειτούργησε η σχέση. Όπως και να ‘χε, πρωταγωνίστησαν στη ζωή μας κι ίσως μας άφησαν μια εντύπωση αδικίας για τον τρόπο που εξελίχθηκαν οι καταστάσεις.

Γκρινιάζουμε για την υποτιθέμενη κακοτυχία που ‘χουμε στον έρωτα. Μήπως ελκύουμε σαν μαγνήτες όλους τους περίεργους γύρω μας, γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να εξηγήσουμε όλη αυτή την αναποδιά. Είμαστε πεπεισμένοι πως στη ζωή θα συναντάμε δύσκολους χαρακτήρες που σκοπό τους έχουν ντε και καλά να μας πληγώσουν και να μας εκμεταλλευτούν με κάθε ευκαιρία. Αφού γινόταν αυτό στο παρελθόν, θεωρούμε πως θα συνεχιστεί λες κι έχουμε κάνει αιώνια συμφωνία μαζί τους.

Κατηγορούμε όσους μας χώρισαν και μας πλήγωσαν. Μοιρολογούμε τη μοναξιά μας. Μα εμείς δεν απορρίψαμε ποτέ κάποια πρόταση για ραντεβού; Εμείς δεν αρνηθήκαμε κάποιον που μας άρεσε επειδή απλώς δε θέλαμε εκείνη τη στιγμή; Γιατί πολλές φορές λέμε πως θέλουμε έναν καλό χαρακτήρα να σταθεί δίπλα μας, αλλά τελικά μήπως δεν κάνουμε και κάτι για να τον έχουμε; Άρα, ας επισημάνουμε κάπου εδώ πως βάλαμε κι εμείς το χεράκι μας στις ερωτικές μας αποτυχίες.

Όταν κάποιος θέλει πολύ κάποιον άλλον και το ενδιαφέρον δεν είναι αμοιβαίο αλλά μονόπλευρο, οδηγείται σε ερωτική απογοήτευση. Η σχέση δεν εκπληρώνεται κι η επιθυμία βουλιάζει. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι είμαστε θύματα. Γιατί πολλές φορές εμείς ήμασταν εκείνοι που σταματήσαμε μια ερωτική ιστορία από το να εξελιχθεί.

Κι ας επιστρέψουμε στο βασικό σενάριο. Αφού γνωρίσουμε τον υποψήφιο σύντροφο ασκούμε πάνω του κριτική. Αν τα κριτήρια αφορούν την εξωτερική του εμφάνιση τότε απλώς λιώνουμε στο θέαμά του. Αν, όμως, καταλάβουμε πως δεν το έχει με το επικοινωνιακό κομμάτι, τότε έρχεται μια απογοήτευση. Τελικά, τι χαρακτηριστικά χρειάζεται να έχει ο ιδανικός σύντροφος για να μην τον απορρίψουμε;

Ας παραδεχτούμε πως έχει τύχει να ακυρώσουμε ερωτικές προτάσεις επειδή δεν είχαμε τη διάθεση εκείνη τη στιγμή να ασχοληθούμε παραπάνω. Πολλές εκ των οποίων ήταν και με ενδιαφέρον άτομα. Το μετανιώσαμε, βέβαια, βλέποντας πόσο ευτυχισμένοι είναι με τη νέα τους σχέση όσο εμείς μένουμε ακόμα στη μοναξιά μας. Γιατί να είμαστε τόσο αυστηροί και να πιστεύουμε πως ο έρωτας έρχεται δύσκολα; Επειδή δεν έχει γαλλική μυτούλα ή σαρκώδη χείλη; Ή επειδή δε σπουδάζει και δουλεύει; Ήρθε ο καιρός να αναθεωρήσουμε. Ένας άνθρωπος μπορεί να ερωτευτεί τον άλλον από πολλά ουσιαστικά πράγματα, όχι μόνο από την εικόνα ή το κοινωνικό στάτους. Δε χρειάζεται να καλουπώνουμε άδικα την όνειρό μας, ας το αφήσουμε να πλανευτεί ελεύθερα.

Ίσως, βέβαια, και να μη φταίμε για τις τυχόν χυλόπιτες που ρίξαμε. Τα πρότυπα που μας πλάσαραν μέσα από τα παραμύθια όσο ήμασταν ακόμα παιδιά φταίνε. Πουθενά δεν υπάρχει τελειότητα όμως. Γιατί δε ζούμε σε έναν κόσμο αψεγάδιαστο. Όλοι κάνουμε λάθη εξάλλου. Καλό είναι να τα διορθώνουμε.

Έτσι, λοιπόν, αγαπητέ μου φίλε, για τον δικό σου δύσβατο ερωτικό δρόμο εσύ έχεις την ευθύνη. Γιατί να κυνηγάς κάποιον που δε σε θέλει και σε περνάει από σκωτσέζικο ντους; Γιατί παλεύεις να κρατήσεις μια σχέση όταν ο άλλος δε σε βάζει προτεραιότητα; Ήρθαν καλά άτομα δίπλα σου που ήξεραν τι ήθελαν. Γιατί τους έδιωξες; Θα μπορούσαν άνετα να σε μάθουν κάτι και να τα βρείτε μια χαρά μεταξύ σας. Θα μπορούσες να δώσεις μια ευκαιρία μήπως τελικά φανεί η αληθινή αγάπη.

Όσες ερωτικές απογοητεύσεις έχουμε βιώσει, άλλες τόσες μοιράσαμε κι εμείς.  Κι οι λόγοι συνήθως είναι αμελητέοι. Ας μην κατηγορούμε τους ανθρώπους που ήρθαν στο διάβα μας, αλλά να πάρουμε την ευθύνη πάνω μας που δεν εκμεταλλευτήκαμε τις σωστές ευκαιρίες.

Συντάκτης: Νικολίνα Ανδριάνα Χριστοφόρου
Επιμέλεια κειμένου: Μάιρα Τσιρίγκα, pillowfights.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: