Αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Λαρισαίων
6 September 2021
Λουτρά Πόζαρ: Θεραπεία και χαλάρωση σε ζεστά νερά
6 September 2021

Αν δυσκολεύεστε στον ύπνο, δοκιμάστε αυτό το ρόφημα

Σε αυτό το άρθρο θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μια ενδιαφέρουσα σπιτική θεραπεία, η οποία έχει ιδιότητες που χαλαρώνουν το σώμα ενώ ταυτόχρονα ανακουφίζουν από τις δυσκολίες στον ύπνο.

Μήπως δυσκολεύεστε στον ύπνο; Έχει αποδειχτεί ότι, για να έχουμε μια καλή ποιότητα ζωής, πρέπει να κοιμόμαστε τουλάχιστον εφτά με οχτώ ώρες τη μέρα χωρίς διακοπή.

Αν και συχνά αγνοούμε αυτό το γεγονός, ο ύπνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του σώματός μας. Επομένως είναι ένας απαραίτητος παράγοντας για καλή σωματική και ψυχική υγεία.

Όταν κοιμόμαστε, ενεργοποιούνται ορισμένες απαραίτητες λειτουργίες για την υγεία του εγκεφάλου μας και για την αναπλήρωση της ενέργειάς μας. Γι’αυτό ο ύπνος είναι τόσο σημαντικός.

Το πρόβλημα είναι ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής κάνει πολλούς να υποφέρουν από στέρηση ύπνου, που έχει γίνει ένας παράγοντας ο οποίος αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης πολλών ασθενειών.

Επιπλέον η στέρηση ύπνου προκαλεί σχεδόν αμέσως προβλήματα, όπως έλλειψη συγκέντρωσης, αίσθηση κόπωσης, αδυναμία και δερματικά προβλήματα.

Για τον λόγο αυτό είναι ουσιαστικό να κοιμόμαστε αρκετά και να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία που δεν μας επιτρέπει να πάμε νωρίς για ύπνο. Ωστόσο η υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων κατά της αϋπνίας δεν συνιστάται, καθώς μπορεί τελικά να οδηγήσει σε εξάρτηση και να προκαλέσει και άλλες παρενέργειες.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν εντελώς φυσικές μέθοδοι που συνεισφέρουν σε έναν ξεκούραστο ύπνο χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Σε αυτό το άρθρο θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μια ενδιαφέρουσα σπιτική θεραπεία, η οποία έχει ιδιότητες που χαλαρώνουν το σώμα ενώ ταυτόχρονα ανακουφίζουν από τις δυσκολίες στον ύπνο.

Θα τη δοκιμάσετε;

Φυσικό ρόφημα για το αν δυσκολεύεστε στον ύπνο

δυσκολεύεστε στον ύπνο

Αν και ένας ξεκούραστος ύπνος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, η κατανάλωση ενός φυσικού ροφήματος μπορεί να λειτουργήσει ως συμπλήρωμα για την επίλυση δυσκολιών στον ύπνο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, σας προτείνουμε ένα γευστικό έγχυμα με μπανάνα και κανέλα το οποίο, αν καταναλωθεί πριν πάτε για ύπνο, μειώνει το άγχος, την ένταση και άλλα συμπτώματα που επιτείνουν την αϋπνία.

Η θεραπεία αυτή έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, καθώς αποτελεί μια πολύ χρήσιμη 100% φυσική εναλλακτική αντί για τα υπνωτικά χάπια για όσους δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν έναν καλό ύπνο.

Η διατροφική αξία των συστατικών του ροφήματος το καθιστούν ιδανικό για τον έλεγχο των επιπέδων της κορτιζόλης, μιας ορμόνης που αυξάνει το άγχος και δεν μας επιτρέπει να ξεκουραστούμε.

Οι ωφέλειες της μπανάνας για όταν δυσκολεύεστε στον ύπνο

Η μπανάνα είναι ένα γλυκό φρούτο που ξεχωρίζει για τη σημαντική του περιεκτικότητα σε κάλιο και μαγνήσιο, δύο απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία που βελτιώνουν την υγεία του νευρικού και του καρδιαγγειακού συστήματος.

Η κατανάλωση μιας μέτριας ποσότητας μπανανών προλαμβάνει την υπέρταση, καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και μειώνει τον κίνδυνο για φλεγμονώδεις διαταραχές.

Η μπανάνα λειτουργεί ως χαλαρωτικό των μυών και των αγγείων, γεγονός που με τη σειρά του μας βοηθάει να αποκοιμηθούμε εύκολα.

Επιπλέον η μπανάνα περιέχει ένα απαραίτητο αμινοξύ που ονομάζεται τρυπτοφάνη, της οποίας η επίδραση στο σώμα αυξάνει την έκκριση σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που έχει συνδυαστεί με την καλή ποιότητα ύπνου.

τσαι για όταν δυσκολεύεστε στον ύπνο

Οι ιδιότητες της κανέλας για έναν ξεκούραστο ύπνο

Η κανέλα περιέχει μια ενεργή ουσία που ονομάζεται ευγενόλη, η οποία διαθέτει αντιφλεγμονώδεις, ηρεμιστικές, αντισπασμωδικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Η κατανάλωση κανέλας με μέτρο λειτουργεί ως συμπλήρωμα για τον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Αυτό επειδή φαίνεται να συμμετέχει αποτελεσματικά στον μεταβολισμό της γλυκόζης.

Η κανέλα βοηθάει επίσης στην ανακούφιση από το άγχος και τη νευρικότητα, δύο συναισθηματικές διαταραχές που επίσης προκαλούν προβλήματα στον ύπνο.

Πώς θα φτιάξετε αυτήν τη φυσική θεραπεία που θα σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε;

φλούδες μπανάνας

Μπορείτε να φτιάξετε αυτήν την απλή συνταγή ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, αφού βρείτε τα υλικά στην αγορά. Σας συνιστούμε να αγοράσετε βιολογικά υλικά, αν είναι δυνατόν.

Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες, θα έχετε ένα ρόφημα με ηρεμιστική δράση, το οποίο θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την αϋπνία και κάθε είδους δυσκολία στον ύπνο.

Υλικά

  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1/4 της κουταλιάς του τσαγιού κανέλα (1,2 γραμμάρια)
  • 1 λίτρο νερό

Οδηγίες

  • Βράστε το νερό. Ενώ βράζει, κόψτε την μπανάνα σε αρκετά κομμάτια χωρίς να την καθαρίσετε.
  • Όταν το νερό έχει βράσει, ρίξτε σε αυτό τα κομμάτια της μπανάνας και αφήστε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για πέντε λεπτά.
  • Έπειτα σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τη στην άκρη για δέκα με δεκαπέντε λεπτά.
  • Όταν το υγρό φτάσει σε ανεκτή θερμοκρασία, στραγγίστε το και σερβίρετέ το σε ένα φλιτζάνι.
  • Προσθέστε την κανέλα και ανακατέψτε το.
  • Πιείτε το ρόφημα τριάντα ή σαράντα λεπτά πριν πάτε για ύπνο.

Για να έχετε βέλτιστα αποτελέσματα με αυτήν τη θεραπεία, φροντίστε να κοιμάστε σε έναν χώρο άνετο και κατάλληλο για ξεκούραση.

Αποφεύγετε τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών δυο ώρες πριν πάτε για ύπνο.

Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε δυσκολίες στον ύπνο, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να συζητήσετε άλλες θεραπείες.

meygeia.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: