Παγώνη : Δεν πάμε καθόλου καλά – Θα “κοκκινίσουν” και άλλες περιοχές
19 October 2020
Το τεστ των 10″ που δείχνει πόσο θα ζήσουμε
19 October 2020

Απάντηση του Δημάρχου Μουζακίου Φ. Στάθη στο δημοσίευμα του Συλλόγου Εργοληπτών Ν. Καρδίτσας

Λίγες μόλις μέρες μετά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε το Νομό Καρδίτσας και ενώ ο Δήμος Μουζακίου μετρά ακόμη τις πληγές του, αλγεινή εντύπωση μου προκαλεί το δημοσίευμα υπό μορφή καταγγελίας του ΔΣ του Συλλόγου εργοληπτών δημοσίων έργων του Ν.Καρδίτσας υποκινούμενη από αφανείς «πολιτικές» προσωπικότητες  που ακόμη και σε τέτοιες κρίσιμες ώρες αντιπολιτεύονται σε βάρος του Δήμου.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Την επαύριο της καταστροφής και αφού αντιληφθήκαμε πλήρως το μέγεθος της, προσπαθήσαμε με ψυχραιμία να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες για το Δήμο μας. Πετύχαμε να εξασφαλίσουμε από το Υπουργείο Υποδομών 1.000.000 ευρώ και από το Υπουργείο Εσωτερικών 2.500.000  ευρώ για  την κάλυψη άμεσων και κατεπειγουσών αναγκών. Προβήκαμε άμεσα και σύμφωνα με τα όσα ο νόμος ορίζει σε διαδικασίες εκτάκτου χαρακτήρα (άρθρο 32 Ν 4412/16) που λαμβάνουν χώρα σε τέτοιες περιστάσεις και καλέσαμε εταιρείες που έχουν τα εχέγγυα της ορθής, ποιοτικής και κυρίως εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας εκτέλεσης και παράδοσης των έργων.

Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα όπου το ΔΣ του Συλλόγου Εργοληπτών, προβαίνει σε ανακοίνωση – διαμαρτυρία – καταγγελία ή όπως αλλιώς ονομάζεται το κείμενο τους και χαρακτηρίζει «λάθος» τις αποφάσεις μας κρίνοντας μάλιστα ότι  η κατασκευή των εν λόγω έργων δεν είναι κατεπείγουσα και αναγκαία!!! Άκουσον-άκουσον, ο Σύλλογος εργοληπτών να επεμβαίνει και να υποδεικνύει έργα, αξιολογώντας επιπλέον τον κατεπείγοντα χαρακτήρα τους! Διερωτώμαι αν θα είχαν την ίδια άποψη εφόσον καλούνταν εκείνοι να αναλάβουν την εκτέλεση τους…Θεωρούν ότι παραγκωνίστηκαν ενώ όλα αυτά τα χρόνια αναλαμβάνουν το σύνολο σχεδόν των έργων του Δήμου Μουζακίου και ζητούν την μια παράταση μετά την άλλη. Φτάνουν στο σημείο να υποδεικνύουν «μοίρασμα» της πίστωσης σε πολλά μικρότερα έργα για να μην πληγούν τα οικονομικά τους συμφέροντα! Και σας ερωτώ, όπως σας ρώτησα και στη κατ΄ιδίαν συνάντηση μας. Τι προέχει κύριοι; Το συμφέρον του Δήμου Μουζακίου ή τα εργολαβικά σας συμφέροντα; Κόπτεστε δήθεν για το καλό του Δήμου Μουζακίου, μα εδώ και ένα μήνα που ο Δήμος προσπαθεί να γιατρέψει τις πληγές του,  δεν εμφανίστηκε κανείς σας να προσφέρει αφιλοκερδώς την τεχνογνωσία, τα μηχανήματα και τους εργάτες που διαθέτει προκειμένου να διευκολύνει το έργο του Δήμου. Φυσικά όμως δεν σας ενδιαφέρει ο Δήμος Μουζακίου! Τα έργα σας ενδιαφέρουν! Να τα «σπάσουμε» και να τα αναθέσουμε αποκλειστικά σε έσας..

Έχω την τιμή να εκπροσωπώ το Δήμο Μουζακίου και λογοδοτώ όπως σας είπα, στους δημότες μου. Προσπαθώ να θωρακίσω το Δήμο μας με έργα που θα αντέξουν στο χρόνο και οι δημότες μας να είναι και να νιώθουν ασφαλείς. Δεν παζαρεύω και δεν κάνω εκπτώσεις στις αξίες μου. Σε αντίθεση με σας δεν ασχολούμαι με προσωπικά οφέλη. Παρασύρεσθε και επικαλείστε δημοσίευματης επικεφαλής της αντιπολίτευσης που ακόμη και σε αυτή την δύσκολη στιγμή για το Δήμο στέκεται κατώτερη των περιστάσεων και με τακτικές λαϊκισμού προσπαθεί να έρθει στην επιφάνεια. Είναι η ίδια που διαχρονικά  στα Δημοτικά συμβούλια δεν ψήφιζε τις  χορηγήσεις  παρατάσεων εκτελέσεων έργων που ΕΣΕΙΣ ζητούσατε, είναι η ίδια που συνεχώς διαμαρτύρονταν για πλημμελή κατασκευή των έργων που ΕΣΕΙΣ κατασκευάζατε, είναι η ίδια που τώρα εμφανίζεται στο πλευρό σας και ζητά να υλοποιήσετε ΕΣΕΙΣ τα νέα έργα..

Αγαπητοί «φίλοι», δεν έχω μιλήσει απαξιωτικά σε κανένα, όπως ψευδώς αναφέρετε στην καταγγελία σας,απλά όταν αισθάνομαι ότι εκβιάζομαι, εύλογα αγανακτώ. Δεν εξαρτώμαι από κανένα και δεν λογοδοτώ σε σας. Λογοδοτώ και έχω ευθύνη απέναντι στους συνδημότες μου, οι οποίοι θα με κρίνουν στο τέλος της τετραετίας, το Σεπτέμβριο του 2023. Δε θα κριθώ από εσάς! Δε θα κριθούμε από εσάς.

Θα κριθούμε για την ταχύτητα με την οποία θα υλοποιηθούν τα έργα.

Θα κριθούμε από την ποιότητα της κατασκευής τους.

Θα κριθούμε από τη χρησιμότητά τους για τους δημότες μας και για τις επόμενες γενιές.

Επιτρέψτε μας τις αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον του Δήμου Μουζακίου να τις λαμβάνουν τα αρμόδια προς τούτο όργανα με τη συνεργασία και συμπαράσταση των δημοτών μας, που μας εμπιστεύτηκαν και μας εμπιστεύονται σταθερά τα ηνία της Διοίκησης του Δήμου μας.

Δε χρειαζόμαστε σωτήρες που μας αγαπούν κατά περίσταση. Μπορεί η τοπική μας κοινωνία να έχει πληγεί σημαντικά, μπορεί τα προβλήματα να είναι τεράστια,μα θα τα ξεπεράσουμε τάχιστα, γιατί μας διακρίνει η εργατικότητα, η ενότητα, η αξιοπρέπεια, η θέληση και κυρίως η εντιμότητα.

O νοών, νοείτω…

ΦΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Πηγή : karditsalivenet

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: