Πλημμύρισαν περισσότερα από 1.500 σπίτια
24 September 2020
ΑΔΕΔΥ: Εξαγγελία χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο η τηλεργασία, σε ακατάλληλες συνθήκες η εργασία στο Δημόσιο
25 September 2020

Απαγχονίστηκε ο γιατρός Αλέξανδρος Δούρας

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Βόλου από την είδηση της αυτοκτονίας του γνωστού γιατρού και Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Αλέξανδρου Δούρα, σε ηλικία 61 χρονών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στις 10.30 περίπου το βράδυ της Πέμπτης ο γιατρός βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του από την πρώην σύζυγό του η οποία τον αναζητούσε διότι δεν απαντούσε στις κλήσεις της. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Ήταν πατέρας ενός 24χρονου γιου και μιας 17χρονης κόρης.

Η Αστυνομία

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στη 11 χθες το βράδυ έγινε ενημέρωση από την πρώην σύζυγο και φιλικό του πρόσωπο, ότι δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις που του έκαναν.

Η πρώην σύζυγος μπήκε στο σπίτι και τον βρήκε απαγχονισμένο με καλώδιο που είχε περάσει από σωλήνα καλοριφέρ.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλου που πήγαν στο σπίτι απέκλεισαν την εγκληματική ενέργεια, ενώ η Αστυνομία παρήγγειλε νεκροψία – νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του.

Επιστημονική και κοινωνική πορεία

Ο εκλιπών έγινε διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής το 2015. Κατά τη διάρκεια της θητείας του η Καρδιολογική αναβαθμίστηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα το Αχιλλοπούλειο να καταστεί ένα σημαντικό Καρδιολογικο Κέντρο. Χάρη στις δικές του προσπάθειες του λειτουργεί Κέντρο εμφύτευσης μονίμων βηματοδοτών, ενώ πρωταγωνίστησε στη δημιουργία αιμοδυναμικού κέντρου στο Νοσοκομείο, που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

Ο Αλέξανδρος Δούρας είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας επί προεδρίας Ματθαίου Δραμητινού, ενώ τον Μάιο του 2014 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Βόλου με την παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας Ανατροπής και Αλληλεγγύης» με επικεφαλής τον Μαργαρίτη Πατσιαντά, με τον οποίο ήταν και στενοί φίλοι, θέση από την οποία είχε παραιτηθεί τον Ιούλιο του 2015.

Στις εκλογές του Μαΐου 2019 είχε κατέλθει ως υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη «Μαζί για τον Βόλο» και τον Ιάσονα Αποστολάκη.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: