Δήμος Μουζακίου: Ξεπέρασαν τις 6.000 οι δηλώσεις για επιπλέον τετραγωνικά
9 November 2020
Nοσοκομείο Βόλου: Πέντε γιατροί και έξι εργαζόμενοι θετικοί στον κορωνοϊό
9 November 2020

Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για καταστήματα και επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω lockdown

Όλες οι επιχειρήσεις, καταστήματα, εταιρείες και γραφεία σε όλη τη χώρα, που έκλεισαν με κρατική εντολή λόγω ισχύος του lockdown, απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη για όσο διάστημα διαρκέσει η καραντίνα.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας σήμερα στο τηλεοπτικό σταθμό “MEGA”.

Όπως είπε ο υπουργός, προκειμένου να ισοσκελιστούν οι απώλειες των Δήμων από τα δημοτικά τέλη που δεν θα εισπραχθούν, το υπουργείο επιχορήγησε 60 εκατομμύρια ευρώ έκτακτη στήριξη στην Αυτοδιοίκηση, σε όλη την χώρα.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο μέτρο ίσχυσε και κατά την πρώτο lockdown, δηλαδή με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α΄ 171), μπορεί να απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.
Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 μπορεί να απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: