Μελάνια Τραμπ: «Τέρας» ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας
14 July 2024
«Είχε πάντα έναν στόχο στην πλάτη», δεχόταν ανελέητο μπούλινγκ: Το προφίλ του δράστη της απόπειρας κατά του Τραμπ
14 July 2024

Αποζημιώσεις Daniel: Παραμένουν 130 επιχειρήσεις με ελλείψεις δικαιολογητικών

«Καμπανάκι» για 130 επιχειρήσεις στην Π.Ε. Καρδίτσας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, υπέβαλαν αιτήσεις για επιχορήγηση για την αντιμετώπιση ενισχύσεων, – λαμβάνοντας μάλιστα και την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση, 2000 ή 4000 ευρώ ανάλογα με το μεγεθος της ζημιάς ως πρώτη αρωγή, – αλλά δεν έχουν ακόμα υποβάλει φάκελο με τα δικαιολογητικά για την επιχορήγηση- αποζημίωσή τους κτύπησε και από το Βόλο στη σύσκεψη εργασίας για την κρατική αρωγή προς επιχειρήσεις της Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Ιουλίου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Κρατικής Αρωγής, για να αναλυθεί η πορεία υλοποίησης του σχήματος της κρατικής αρωγής όσον αφορά τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας πολύ επλήγησαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2023 συμμετείχαν εκτός των άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κων. Τέλιος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κων. Ζυγογιάννης, ο Οικονoμικός Επόπτης του ΕΒΕ και συντονιστής των θεμάτων που αφορούν τους πλημμυρoπαθείς επιχειρηματίες του Νομού κ. Κων. Λαμπρόπουλος και η Αναπλ. Πρoϊστ. Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Καρδίτσας κ. Αλκ. Κολοκύθα.

.Όπως ανέφερε στο ΚarditsaLive.Net ο κ. Λαμπρόπουλος οι 130 επιχειρήσεις θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν φακέλους με πλήρη δικαιολογητικά γιατί όχι μόνο δεν θα αποζημιωθούν, αλλά θα κληθούν να επιστρέψουν και τις εφάπαξ ενισχύσεις των 2.000 και 4.000 ευρώ που έλαβαν ως πρώτη αρωγή. Υπάρχουν ακόμα και 70 φάκελοι επιχειρήσεων που είναι σε εκκρεμότητα, ενώ ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων επιχειρήσεων που υποβλήθηκαν ήταν 1.626 από τις οποίες οι 1.070 έχουν λάβει  την προκαταβολή 50% της κρατικής αρωγής.

Όσον αφορά τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε σύνολο 39.167 αιτήσεων από όλη τη Θεσσαλία στην Π.Ε. Καρδίτσας έχουν υποβληθεί οι 12.085 αιτήσεις από τις οποίες οι 6.973 έχουν υποβάλει και φακέλους τους οποίους θα πρέπει να υποβάλλουν και οι υπόλοιπες

Η σύσκεψη

Γενικότερα τα σημεία που υπογραμμίστηκαν στη σύσκεψη είναι:

.-Μέχρι και σήμερα περίπου 11.000 επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις έχουν λάβει το 50% της κρατικής αρωγής που αντιστοιχεί σε 69 εκατ. ευρώ (τα 2/3 αφορά επιχειρήσεις).

-Το μεγαλύτερο μέρος περιπτώσεων επιχειρήσεων – που έχουν υποβάλλει τα απαραίτητα στοιχεία – έχει προχωρήσει από τις επιτροπές και τα κλιμάκια κρατικής αρωγής της Περιφέρειας για την προκαταβολή 50% της κρατικής αρωγής.

-Η καταβολή της προκαταβολής γίνεται – από τη στιγμή που υποβληθούν ολοκληρωμένα τα στοιχεία των επιτροπών και των κλιμακίων κρατικής αρωγής της Περιφέρειας – μέσα σε επτά ημέρες από την Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου.

-Το ζητούμενο είναι ένα σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων (περίπου το 1/4 των αιτήσεων) να υποβάλλει τα στοιχεία του φακέλου του στην Περιφέρεια είτε για να λάβει την προκαταβολή, είτε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

-Το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμής της προκαταβολής και από το τέλος καλοκαιριού να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την τελική επιχορήγηση προς τις επιχειρήσεις της .

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-daniel-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-130-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: