Στις 18 Φεβρουαρίου ξεκινούν τα δρομολόγια του Blue Star Ferries προς Σποράδες- Συνεχίζεται και φέτος η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Θεσσαλονίκη και Εύβοια
10 February 2022
Βόλος: «Δεν γλιτώνεις, το όπλο έχει 6 σφαίρες» – Σοκάρει η κατάθεση της 36χρονης που την απείλησε ο πρώην σύζυγός της
11 February 2022

Αποκαθίστανται οι ζημιές σε δεκάδες παιδικές χαρές του Δήμου Καρδίτσας

Β. Τσιάκος: Συνεχίζουμε για έναν Δήμο που αξίζει να ζεις

Μια μεγάλη παρέμβαση για τη βελτίωση δεκάδων παιδικών χαρών πραγματοποιεί ο Δήμος Καρδίτσας. Το έργο εντάσσεται στη διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε στην περιοχή μας ο Ιανός, αποκαταστάσεις οι οποίες και συνεχίζονται. Οι παιδικές χαρές αφορούν τόσο στην πόλη της Καρδίτσας όσο και σε πολλές Κοινότητες καθώς οι σχετικές εργολαβίες αφορούν και στις πέντε Δημοτικές Ενότητες (Καρδίτσας, Μητρόπολης, Ιτάμου, Καλλιφωνίου και Κάμπου). Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Π. Σβερώνη και το Γ.Γ. κ. Π. Γαλάνη βρέθηκε σε παιδικές χαρές όπου εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης ώστε να ενημερωθεί για την εξέλιξη του έργου. Όπως τονίζει σε σχετική δήλωση του «η προσπάθεια ο Δήμος Καρδίτσας να γίνει ένας Δήμος που αξίζει να ζεις συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα. Η παρέμβαση που τώρα πραγματοποιούμε αφορά σε αποκαταστάσεις από ζημιές που προκάλεσε ο Ιανός. Συνεχίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ώστε να φτιάξουμε την Καρδίτσα που θέλουμε». Να σημειωθεί ότι στις παιδικές χαρές γίνονται μεταξύ άλλων οι κάτωθι παρεμβάσεις με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στις 82.000 ευρώ.

  1. Προμήθεια και τοποθέτηση μονού φορέα ελατηριωτού

Αποτελείται από ένα πάνελ κόντρα πλακέ θαλάσσης 18mm.

  1. Προμήθεια και τοποθέτηση διπλού φορέα ελατηριωτού

Αποτελείται από δύο πλαϊνά κόντρα πλακέ θαλάσσης πάχους 15mm.

  1. Προμήθεια και τοποθέτηση παταριού σύνθετου οργάνου

Το πατάρι πύργου θα αποτελείται από:

•            Τέσσερις ξύλινες δοκούς διατομής 95χ45 mm. και μήκους 920 mm

•            Μία επιφάνεια αντιολισθηρού κόντρα πλακέ δαπέδου πάχους τουλάχιστον 21 mm

•            Τέσσερα ξύλινα υποστυλώματα διατομής 90Χ90mm

Οι τέσσερις ξύλινες δοκοί διατομής 95×45 mm, θα ενώνονται μεταξύ τους μέσω μεταλλικών συνδέσμων, σχηματίζοντας ένα σταθερό πλαίσιο. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο θα εφαρμόζεται ένα κομμάτι αντιολισθηρό κόντρα πλακέ πάχους τουλάχιστον 21 mm, με διαμορφώσεις στις τέσσερις γωνίες. Η στερέωση του στο πλαίσιο, θα γίνεται με ξυλόβιδες. Το πλαίσιο θα βιδώνεται σε τέσσερα ξύλινα υποστυλώματα διατομής 90×90 mm περίπου με εξάγωνες βίδες και παξιμάδια ασφαλείας.

  1. Προμήθεια και τοποθέτηση καθίσματος κούνιας νηπίων

Το κάθισμα κούνιας νηπίων με αντιολισθητική επιφάνεια, θα είναι ανθεκτικό σε φθορά από χημικές ουσίες, με σταθεροποιητές, ώστε να υπάρχει αντίσταση σε υπεριώδεις ακτινοβολίες και να παρέχεται αντιστατική προστασία. Τα καθίσματα θα φέρουν κλωβό περιμετρικό για την αποφυγή πτώσεων. Υλικό: κάθισμα με πυρήνα από λάμα αλουμινίου με περίβλημα από καουτσούκ, περιμετρικός κλωβός: πλαστικός.

  1. Προμήθεια και τοποθέτηση κάθισμα κούνιας παίδων

Το κάθισμα κούνιας παίδων με αντιολισθητική επιφάνεια ανθεκτικό σε φθορά από χημικές ουσίες, με σταθεροποιητές, ώστε να υπάρχει αντίσταση σε υπεριώδεις ακτινοβολίες και να παρέχεται αντιστατική προστασία Ενδεικτικές διαστάσεις: 445x160x45mm. Υλικό: κάθισμα από λάμα αλουμινίου με περίβλημα από καουτσούκ ώστε να είναι αναπαυτικό και άνετο στη χρήση.

  1. Προμήθεια και τοποθέτηση αλυσίδων κούνιας

Η αλυσίδα θα έχει κρίκους διατομής 6 mm, εν θερμώ γαλβανισμένους, που αποτρέπουν παγίδευση δακτύλου.

  1. Προμήθεια και τοποθέτηση αποσβεστήρα τραμπάλας

Κάτω από το κάθισμα της τραμπάλας θα βρίσκεται ελαστικός αποσβεστήρας κρούσης για την απορρόφηση των κραδασμών κατά τη χρήση της.

  1. Προμήθεια και τοποθέτηση κουζινέτου

Το κουζινέτο κούνιας θα αποτελείται από ένα γαλβανισμένο μεταλλικό τεμάχιο διάταξης «Π». Στο άνω μέρος αυτού προσαρτάται πείρος με ροδέλα και περικόχλιο μέσω των οποίων αναρτάται στην οριζόντια δοκό της κούνιας. Επιπλέον θα φέρει οριζόντιο άξονα (με περικόχλιο), στον όποιο θα τοποθετείται πλαστικός σύνδεσμος υψηλής αντοχής, με μεταλλικό μηχανισμό περιστροφής και συγκράτησης αλυσίδας.

  1. Προμήθεια και τοποθέτηση πλαϊνού φράγματος

Το πλαϊνό φράγμα θα αποτελείται από ένα κόντρα πλακέ σημύδας χρωματιστό 74Χ92Χ1,8cm περίπου. Θα τοποθετείται σε επίπεδο πάνω από το πάτωμα του παταριού και θα συγκρατείται στις κολώνες του παταριού.

  1. Προμήθεια και τοποθέτηση σκάλας με κουπαστή 

Η σκάλα πλατφόρμας θα αποτελείται από:

2 ξύλινες δοκούς πάχους 45 mm. και πλάτους 190 mm περίπου.

ξύλινα σκαλοπάτια πάχους 45 mm., πλάτους 145 mm. και μήκους 640 mm περίπου. (ο αριθμός τους ποικίλει ανάλογα με το ύψος της πλατφόρμας. 6 πατήματα για πλατφόρμα ύψους 90εκ, 9 πατήματα για πλατφόρμα ύψους 120εκ περίπου)

Η κουπαστή της σκάλας για πλατφόρμα η οποία οδηγεί στην πλατφόρμα του οργάνου θα αποτελείται από:

– 2 ξύλινα κιγκλιδώματα (με εξομαλυμένες άκρες) διαστάσεων 45X95 mm περίπου.

– 2 ξύλινα κιγκλιδώματα (με εξομαλυμένες άκρες) διαστάσεων 45Χ95mm περίπου.

– 2 ξύλινες επιφάνειες από κόντρα πλακέ θαλάσσης πάχους 18mm τουλάχιστον.

Ανάμεσα στις 2 ξύλινες δοκούς διαστάσεων θα τοποθετούνται τα ξύλινα σκαλοπάτια διαστάσεων 45Χ145Χ640 mm περίπου

  1. Προμήθεια και τοποθέτηση χειρολαβών τραμπάλας

Η χειρολαβή θα είναι έλασμα θερμής έλασης, διατομής Ø 1’’ τουλάχιστον, διαμορφωμένη κατάλληλα για να μην δημιουργούνται παγιδεύσεις.

  1. Προμήθεια και τοποθέτηση χειρολαβών ελατηρίου

Χειρολαβή/αναβολέας σε παιχνίδι ελατηρίου, κατασκευασμένη από πλαστικό ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία.

  1. Προμήθεια και τοποθέτηση ρουλεμάν μύλου

Σετ ρουλεμάν μύλου κατάλληλων διατομών.

  1. Προμήθεια και τοποθέτηση πατώματος μύλου

Το άρθρο περιλαμβάνει την προμήθεια πατώματος μύλου, κατασκευασμένο από αντιολισθητικό κόντρα πλακέ θαλάσσης πάχους τουλάχιστον 21 mm.

  1. Προμήθεια και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας 40ΜΜ

Γενικές διαστάσεις

Μήκος: 500 mm

Πλάτος: 500 mm

Πάχος: 40 mm

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: