Τζιμπρίλ Σισέ: Κατηγορείται για ξέπλυμα χρημάτων και φορολογική απάτη
12 September 2024
ΗΠΑ: 57,5 εκατ. τηλεθεατές παρακολούθησαν το ντιμπέιτ Χάρις-Τραμπ
12 September 2024

Απολαυστική συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στην Καρδίτσα (+Φωτο +Βίντεο)

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, αποτελούμενη από κορυφαίους μουσικούς- σολίστ και ερμηνευτές την σοπράνο Αλίκη Μαθιουδάκη και τον τενόρο Ανδρέα Καραούλη υπό την Δ/νση των μαέστρων Πέτρου Σαρρή, Πλωτάρχης (Ε) Αρχιμουσικός ΠΝ και Ηλία Παππά, Πλωτάρχης (Ε) ΠΝ παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης (11/9) στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας ένα πρόγραμμα με τραγούδια της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής που ενθουσίασε το κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία και απέσπασε το πιο θερμό του χειροκρότημα.

Η συναυλία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Καρδίτσας με το Δίκτυο «Περραιβία» και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Επιστημών υπό την Αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασ. Τσιάκος καλωσόρισε την Μπάντα ευχαριστώντας το ΓΕΝ και τους φορείς που συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση της συναυλίας της που αποτελεί όπως είπε ένα κορυφαίο μουσικό γεγονός για την πόλη ενώ αντάλλαξε αναμνηστικά με τον Αρχιμουσικό της Μπάντας. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας και ο Αντιδήμαρχος κ. Στεφ. Θεολόγης απονέμοντας επίσης αναμνηστικά στους εκπροσώπους της Μπάντας, καθώς και ο Πρόεδρος του Δικτύου ” Περραιβία” κ. Σκριάπας.

Η ιστορία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού ξεκινά από τον Απρίλιο του 1879 όταν εθελοντές Μουσικοί που επιβαίνουν στο πολεμικό πλοίο «ΕΛΛΑΣ» πραγματοποιούν την πρώτη εμφάνιση της Μπάντας του ΠΝ στην πρωτεύουσα της Μάλτας, τη Βαλέτα, ενώ η σπουδαιότερη και μεγαλύτερη στιγμή στη σύγχρονη ιστορία της αποτελεί αναμφισβήτητα η συμμετοχή στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: