Κ. Τσιάρας: η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας
13 November 2022
Η Dua Lipa διαψεύδει τα δημοσιεύματα πως θα τραγουδήσει στο Μουντιάλ του Κατάρ
14 November 2022

Αποξηλώνονται τα όργανα της παιδικής χαράς του Παυσιλύπου (+Βίντεο)

Εργασίες για την αποξήλωση των υφιστάμενων οργάνων της παιδικής χαράς του Παυσιλύπου ξεκίνησαν να εκτελούνται από συνεργείο που συνεργάζεται με εταιρεία «Ηλιαχτίδα ΑΕ» που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για αναβάθμιση της παιδικής χαράς του Παυσιλύπου και δημιουργίας νέας παιδικής χαράς στα Εργατικά Τσαπόχα» έναντι συμβατικού ποσού 389.863 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Τα όργανα ξηλώνονται από τη βάση τους με τρόπο, ώστε να μην υποστούν περαιτέρω φθορές, καθώς θα παραμείνουν στην κατοχή του Δήμου και ενδεχομένως κάποια από αυτά που είναι σε καλή κατάσταση και πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας να χρησιμοποιηθούν σε άλλες παιδικές χαρές.

.Θα ακολουθήσουν εργασίες για τον καθαρισμό και την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου ώστε στη συνέχεια να γίνει στρώση σκυροδέματος στα σημεία όπου θα τοποθετηθούν τα νέα όργανα τα οποία θα πακτωθούν. Στη συνέχεια θα γίνει  η τοποθέτηση γύρω από κάθε όργανο ελαστικού δαπέδου ασφαλείας αποτελούμενο από πλάκες 50Χ50 εκ. Επίσης προβλέπεται η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στους ελεύθερους χώρους ο οποίος θα είναι ανθεκτικός στις υπεριώδης ακτινοβολίες, θα έχει αντοχή στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες και θα διαθέτει σύστημα απορροής των υδάτων με εργοστασιακές οπές που έχει στο υπόστρωμά του, έτσι ώστε να μην λιμνάζουν τα νερά της βροχής.

 Όλα τα όργανα θα περιλαμβάνουν εμφανείς και αφανείς λειτουργίες (όπως π.χ. αιώρηση, ολίσθηση, ισορροπία, ταλάντωση, κρυφτό, τρέξιμο, παιχνίδι φαντασίας και δημιουργικό παιχνίδι, επικοινωνία και κοινωνικοποίηση, ψυχαγωγία) και θα είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τον σχεδιασμό, την μορφολογία και τα χρησιμοποιούμενα υλικά που είναι προορισμένα να αντέχουν στην χρήση, τον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες σύμφωνα με τις προδιαγραφές κατασκευής, τοποθέτησης και συντήρησης του εργοστασίου κατασκευής τους.

Στην παιδική χαρά του Παυσιλύπου προβλέπεται και η τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής ενηλίκων.

Προβλέπεται επίσης η κατασκευή νέας μεταλλικής περίφραξης ύψος 2,5 μέτρων και μεταλλικής πόρτας 2,5 μέτρων ύψους και ίδιου πλάτους, ενώ θα τοποθετηθούν νέα παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων και βρύση.

Στο πλαίσιο του ίδιου έργου θα κατασκευαστεί και μια ανάλογη νέα παιδική χαρά στα Εργατικά Τσαπόχα του ΟΑΕΔ σε Κοινόχρηστο Χώρο χαρακτηρισμένο από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό έως κοινόχρηστος χώρος – Παιδική Χαρά, που αποσκοπεί να εξυπηρετήσει τα παιδιά των οικογενειών που μένουν στον οικισμό.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης της προμήθειας σε 5 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης που έγινε τον περασμένο μήνα.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BE%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%8C%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BB%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: