Προσλήψεις 14 ατόμων στη Δημοτική Πινακοθήκη
13 November 2020
Μόνο 2017 θέσεις τηλεργασίας δηλώθηκαν στη Θεσσαλία
13 November 2020

Απόλυτη εγρήγορση για την αντιμετώπιση της πανδημίας ζήτησε ο Τ. Θεοδωρικάκος από τους δήμους

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλάει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, Αθήνα, Δευτέρα 25 Μαΐου 2020. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τις λεπτομέρειες της επαναλειτουργίας δημοτικών και νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, στην Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Η ενημέρωση των συντακτών γίνεται χωρίς τη φυσική παρουσία τους ως μέσο για την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Την απόλυτη εγρήγορση και στήριξη στην αυστηρή εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού, ζήτησε εκ νέου ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σήμερα στην τρίτη κατά σειρά συνεδριακή τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ με την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας.

«Βρισκόμαστε μέσα σε μια τεράστια κρίση υγειονομικού χαρακτήρα, η οποία απειλεί χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς τα πράγματα στην χώρα δεν είναι καθόλου εύκολα και καθόλου απλά».

Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το υπουργείο δρομολογεί σειρά παρεμβάσεων, ορισμένες από τις οποίες θα έχουν νομοθετικό χαρακτήρα ώστε η Αυτοδιοίκηση «να μετέχει και να πάρει ουσιαστικό μέρος σε όλους τους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας». Μάλιστα για όσους δήμους δεν έχουν δημοτική αστυνομία προανήγγειλε την πρόθεση «να νομοθετήσουμε αμέσως τη δυνατότητα των δημάρχων να αξιοποιήσουν διοικητικό προσωπικό σε κάθε δήμο, προκειμένου να συμμετάσχει εκείνο στον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας”.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα δύναται να υπάρξουν τροποποιήσεις στο ωράριο εργασίας, όπως εξαιρέσεις -όπου χρειάζεται- στην πενθήμερη εργασία, όπως έγινε και την περίοδο της πρώτης καραντίνας.

Ταυτοχρόνως ζήτησε από τους δήμους να θέσουν σε εφαρμογή το σύστημα των κοινωνικών δομών στήριξης των πολιτών και ιδίως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ενισχύοντας το με προσωπικό από υπηρεσίες που δεν λειτουργούν.

Σε ότι αφορά το νόμου που ετοιμάζει το υπουργειο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «στοχεύει στο απόλυτο ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης και απέναντι στο κράτος και ταυτόχρονα την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με νέες αρμοδιότητες, εξουσίες και ευθύνες» συμπληρώνοντας ότι «αυτό θα συνοδεύεται με ενίσχυση της οικονομικής δυνατότητας της Αυτοδιοίκησης και με την αντίστοιχη ενίσχυση σε προσωπικό» και ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για να πετύχει η μεταρρύθμιση, η οποία όπως τόνισε πως πρέπει να γίνει μαζί με την Αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος στην οικονομική στήριξη των δήμων για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που προκύπτουν από την πανδημία επανέλαβε ότι την επόμενη εβδομάδα θα φτάσει στους δήμους έκτακτη επιχορήγηση τ 50 εκ. ευρώ, καθώς και ότι προωθείται τρίμηνη αναστολή αποπληρωμής των δόσεων δήμων προς το ΤΠΔ. Τέλος ανέφερε πως εντατικοποιούνται οι διαδικασίες ένταξης έργων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», και ότι υπέγραψε 7 έργα προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ σε 7 δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: