Το διυλιστήριο του μέλλοντος και η μετάβαση στην κλιματικά ουδέτερη οικονομία της Ευρώπης
7 July 2021
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ για τη λογοδοσία στο Δημόσιο και την κινητικότητα
7 July 2021

Από έλλειψη οξυγόνου τα νεκρά ψάρια στον ποταμό Καλέντζη

Η έλλειψη οξυγόνου, ένα φαινόμενο που, από τους αρμοδίους, χαρακτηρίζεται συνηθισμένο αυτή την εποχή, ήταν η αιτία των εκατοντάδων νεκρών ψαριών, που αντίκρυσαν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι στον ποταμό Καλέντζη, στο σιδερένιο φράγμα κοντά στην Μεταμόρφωση.

Τόσο ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, με τους οποίους επικοινώνησε το KarditsaLive.Net, υποστήριξαν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε χθες Τρίτη 6 Ιουλίου, γιατί ήταν χαμηλή η στάθμη του νερού στον ποταμό, καθώς δεν είχαν παροχετευθεί ποσότητες νερού από τη λίμνη. Επιπλέον όπως μας ενημέρωσε ο κ. Νούσιος θα ληφθούν δείγματα για έλεγχο από την αρμόδια υπηρεσία.

Μάλιστα ο κ. Νούσιος μας είπε πως και το πράσινο χρώμα του νερού οφείλονταν στην σχετική στασιμότητα των υδάτων. Τη δεδομένη στιγμή έχει κατέβει νερό, η στάθμη του Καλέντζη ομαλοποιήθηκε και το νερό έχει καθαρίσει, χωρίς να δημιουργούνται περαιτέρω προβλήματα.

Σημειώνουμε ότι αντίστοιχα φαινόμενα έχουν καταγραφεί επίσης την φετινή χρονιά άλλες δύο τουλάχιστον φορές στον Καλέντζη (εδώ και εδώ) όπως καταγράφηκαν από το KarditsaLive.Net ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφάνθηκαν ότι το αίτιο ήταν και πάλι η έλλειψη οξυγόνου.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: