Συνεδριάζει την Πέμπτη 20 Ιουνίου το Δ.Σ. Μουζακίου
15 June 2024
Πανόραμα Βούλας: Drone εντόπισε φωτιά, προλαμβάνοντας την εξάπλωσή της
15 June 2024

Από τον Ρονάλντο στον Βαϊνάλντουμ: οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του EURO 2024

Το EURO 2024 της Γερμανίας ξεκίνησε χθες και το ενδιαφέρον στην ποδοσφαιρική Ευρώπη εστιάζεται στο ποια Εθνική ομάδα θα στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, εφόσον καταφέρει να αποκαθηλώσει την κάτοχο του τελευταίου τίτλου, Ιταλία.

Τα αστέρια που θα εμφανιστούν στα 10 γερμανικά γήπεδα τα οποία θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση είναι αρκετά, από τον συμμετέχοντα για έκτη φορά Κριστιάνο Ρονάλντο μέχρι το νέο αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης Κιλιάν Μπαπέ, σε μια λίστα πολύ μεγάλη.

Και όταν μιλάμε για παγκόσμιους αστέρες, σίγουρα δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την οικονομική πτυχή του θέματος.

Μάλιστα, οι διεθνείς διοργανώσεις όπως το εφετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα επιτρέπουν στο κοινό να δει μαζεμένους στη σκηνή τους σημαντικότερους παίκτες της Ευρώπης, πολλοί απ΄ τους οποίους είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι στον κόσμο.

Στην ειδική κατάταξη των 10 καλύτερα αμειβόμενων ποδοσφαιριστών μεταξύ εκείνων που κλήθηκαν για το EURO 2024, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Ο Πορτογάλος-φαινόμενο βλέπει τον ανταγωνισμό αφ΄ υψηλού, χάρη στα 185,7 εκατομμύρια ευρώ που του εγγυάται το φαραωνικό συμβόλαιο με την σαουδαραβική Αλ Νασρ.

Ο Κιλιάν Μπαπέ ακολουθεί από απόσταση. Σε ό,τι αφορά τον Γάλλο, πρέπει ωστόσο να διευκρινιστεί ότι τα 39,6 εκατομμύρια της λίστας αναφέρονται στο συμβόλαιο που λήγει στις 30 Ιουνίου με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Από την 1η Ιουλίου όμως θα συνδεθεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με χαμηλότερο καθαρό μισθό (μεταξύ 15 και 20 εκατομμυρίων) αλλά και μπόνους υπογραφής 100 εκατομμυρίων.

Αν αυτό κατανεμηθεί σε όλη τη διάρκεια του πενταετούς συμβολαίου, το συνολικό ποσό που θα κερδίσει ο Μπαπέ ανέρχεται σε 35-40 εκατομμύρια ευρώ καθαρά ετησίως.

Σε αυτή την κατάταξη, δεν υπάρχουν παίκτες όπως ο Έρλινγκ Χάαλαντ, που δεν κατάφερε να προκριθεί με τη Νορβηγία και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που κλήθηκε από την Πολωνία αλλά τραυματίστηκε λίγες μέρες πριν την έναρξη του EURO 2024.

Το Τοπ-10 καταρτίστηκε σύμφωνα με τις αναφορές του Τύπου και δεδομένα από την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Capology. Αναλυτικά:

  • Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία/Αλ Νασρ) – 185,7 εκατομμύρια ευρώ καθαρά
  • Κιλιάν Μπαπέ (Γαλλία/Παρί Σεν Ζερμέν) – 39,6 (από 1 Ιουλίου 35-40 εκ. από Ρεάλ Μαδρίτης)
  • Ν΄Γκολό Καντέ (Γαλλία/Αλ Ιτιχάντ) – 24,5
  • Αλεξάντερ Μίτροβιτς (Σερβία/Αλ Χιλάλ) – 24,5
  • Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Σερβία/Αλ Χιλάλ) – 24,5
  • Εμερίκ Λαπόρτ (Ισπανία/Αλ Νασρ) – 24
  • Μαρσέλο Μπρόζοβιτς (Κροατία/Αλ Νασρ) – 23,7
  • Φρένκι ντε Γιονγκ (Ολλανδία/Μπαρτσελόνα) – 18
  • Ρούμπεν Νέβες (Πορτογαλία/Αλ Χιλάλ) – 16,9
  • Χεορχίνιο Βαϊνάλντουμ (Ολλανδία/Αλ Ετιφάκ) – 14,7

naftemporiki.gr


Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/sports/1689070/apo-ton-ronalnto-ston-vainalntoym-oi-pio-akrivopliromenoi-paiktes-toy-euro-2024/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=apo-ton-ronalnto-ston-vainalntoym-oi-pio-akrivopliromenoi-paiktes-toy-euro-2024

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: