Ζεστό χρήμα σε επιχειρήσεις της Αττικής: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιδότηση έως 50.000 ευρώ
23 October 2020
Στενότερη συνεργασία από τους περιφερειάρχες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης
23 October 2020

Απ. Καλογιάννης: “Δεν ξεχνάμε. Ποτέ ξανά φασισμός”

Σε συνθήκες πανδημίας και περιοριστικών μέτρων πραγματοποιήθηκε με λιτό τρόπο η επετειακή εκδήλωση για την απελευθέρωση της Λάρισας από τους Γερμανούς, στις 23 Οκτωβρίου του 1944.

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο της πόλης στο Φρούριο, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και η λιτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγή.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σε δηλώσεις αφού τόνισε ότι η φετινή επέτειος τιμάται σε δύσκολες συνθήκες πανδημίας και με περιοριστικά μέτρα, συμπλήρωσε πως το νόημα της επετείου δεν πρέπει να ξεχαστεί.

«Δεν μπορούμε να μην τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία της χώρας. Αποτελεί υποχρέωση και καθήκον»

Παράλληλα, ο Δήμαρχος τόνισε ότι φέτος η επέτειος της απελευθέρωσης της Λάρισας συμπίπτει με την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής και την δικαστική απόφαση με την οποία η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται εγκληματική οργάνωση και ο ηγετικός πυρήνας οδηγείται στην φυλακή.

Προκαλούν ανατριχίλα, όταν τόσα χρόνια μετά τις θηριωδίες των Ναζί στην χώρα μας, υπάρχουν άνθρωποι που μετείχαν στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, να συμμετέχουν σε επιθέσεις και χαιρετούν φασιστικά.

Το μήνυμα της σημερινής επετείου για την απελευθέρωση της Λάρισας και η απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής στέλνουν ένα μήνυμα στην κοινωνία μας: να μην ξεχνά και να αγωνίζεται για να μην επιτρέψει την αναβίωση του φασισμού.

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Επετειακό αφιέρωμα «Αγωνιστικότητα» σε ψηφιακή μορφή των έργων της μόνιμης συλλογής Κατσίγρα με αναφορά στην κατοχή και την αντίσταση την περίοδο 1941 -1944.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 1-Αγωνιστικότητα

Παρουσιάζεται επίσης, φωτογραφικό υλικό από την έκθεση «Η μνήμη της πόλης» που φιλοξενείται μόνιμα στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2-Η μνήμη της πόλης

Το υλικό θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Πινακοθήκης και στη σελίδα του Δήμου Λαρισαίων. Επιμέλεια: Ελένη Ζανέτα.

Λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, επιτρέπονται μόνο ατομικές επισκέψεις στην ενότητα «Αγωνιστικότητα» και στην έκθεση «Η μνήμη της πόλης», από τις 21 Οκτωβρίου έως 31 Οκτωβρίου στις 11:00 & 12:00. Πληροφορίες στο 2410-672-499.

Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας τιμά και φέτος την επέτειο Απελευθέρωσης της Λάρισας από τη Γερμανική κατοχή, παράλληλα με την συμπλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας.

Το Μουσείο θα είναι ανοικτό θα είναι ανοιχτό για μεμονωμένες επισκέψεις από την Τετάρτη 21 έως και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 .

Ωράριο: 9.00 – 13.00 και 18.00- 20.00
Σάββατο 24 -10-2020 Ωράριο: 10.00- 14.00

Πληροφορίες στο τηλέφωνο στο 2410 280220.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: