Πέταλο Μαλιακού: 17 χρόνια από το τραγικό τροχαίο με τους 7 νεκρούς μαθητές του Λυκείου Φαρκαδόνας
27 September 2021
«Πόλεμος» σεισμολόγων για πρόβλεψη σεισμού μέχρι και 6,5 Ρίχτερ στη Θήβα
28 September 2021

Ατύχημα με καρτ στην Πάτρα – Κατάφερε να μιλήσει κανονικά ο 6χρονος που τραυματίστηκε βαριά

Για σήμερα Τρίτη έχει προγραμματιστεί επίσκεψη ψυχολόγου στο δωμάτιο της ΜΕΘ έτσι ώστε να βοηθήσει το παιδί στην μετατραυματική του συμπεριφορά.

Κάθε μέρα που περνά κερδίζει και μια μάχη, ο 6χρονος Φώτης, που τραυματίστηκε βαριά και βρέθηκε διασωληνωμένος μετά το τραγικό ατύχημα στους αγώνες καρτ στην Πάτρα.

Ο μικρός μιλά πλέον κανονικά, ξεπερνώντας ένα ακόμη εμπόδιο και γεμίζοντας χαρά, την οικογένειά του και τους γιατρούς που από την πρώτη στιγμή είναι κοντά του στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το tempo24, που επικαλείται τους γιατρούς, είναι θέμα ημερών, να πάρει εξιτήριο, ενώ θα συνεχίσει την αποθεραπεία για να επανέλθει πλήρως στην φυσιολογική ζωή του.

Στο μεταξύ για σήμερα Τρίτη έχει προγραμματιστεί επίσκεψη ψυχολόγου στο δωμάτιο της ΜΕΘ έτσι ώστε να βοηθήσει το παιδί στην μετατραυματική του συμπεριφορά.

Ανακουφισμένη η οικογένεια

Ο πατέρας του 6χρονου Φώτη, είναι συγκινημένος και πλέον ανακουφισμένος αφού μέσα σε λίγες ημέρες ο γιος του αποσωληνώθηκε με επιτυχία και κάθε ώρα που περνά ανακτά όλο και περισσότερες δυνάμεις.

«Όσο μαθαίνουμε καλά πράγματα, κερδίζουμε μάχες. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, το υγειονομικό προσωπικό και τον γιατρό που παρακολουθεί τον Φώτη», είπε ο πατέρας του παιδιού  σύμφωνα με το pelop.gr και περιέγραψε πώς συνέβη το ατύχημα: «Βλέπαμε τον αγώνα, θέλαμε να περάσουμε καλά. Ξαφνικά είδαμε ένα καρτ από πάνω μας και από τότε τραβάμε τον Γολγοθά μας. Για να γίνει αυτό το πράγμα, η λογική μου λέει ότι δεν θα είχαν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα. Με το που έγινε, νόμιζα ότι το παιδί λιποθύμησε και το πήρα στα χέρια. Δεν είχα καταλάβει, μετά είδα ότι ήταν κάτι πιο σοβαρό κι άρχισα να πηγαίνω μηχανικά, να βρω κάπου βοήθεια… Εκείνη την ώρα έγινε συνωστισμός για να δουν τι έγινε ο οδηγός, δυσκολεύτηκα να περάσω», ανέφερε ο πατέρας του μικρού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι διοργανωτές των αγώνων βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας, ενώ μαζί με τον οδηγό του μοιραίου καρτ επισκέφθηκαν τον πατέρα στο νοσοκομείο και μίλησαν και με τους γιατρούς για την πορεία της υγείας του παιδιού. «Έχουμε ήδη μιλήσει με τον πατέρα και μόλις ο Φώτης αναρρώσει θα θέλαμε να τον συναντήσουμε» δηλώνει εκπρόσωπος των διοργανωτών.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης μίλησε για μία «όμορφη μέρα» αναφερόμενος στη μέρα που ξύπνησε ο Φώτης. Ευχόμαστε κάθε μέρα για τον 6χρονο… να ‘ναι σαν και αυτήν!

in.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: