Interpol: Ανοίγει εκ νέου ο φάκελος για 46 θανάτους γυναικών σε 6 χώρες
8 October 2024
Κάμερες τροχαίας: Ερχονται κλήσεις σε real time στο κινητό του οδηγού
8 October 2024

Αυξημένη πίστωση για έργο του βιολογικού, ενταγμένο στο «Τρίτσης» προσδοκά η ΔΕΥΑΚ

Ένα από τα πολύπαθα έργα της ΔΕΥΑΚ, που εδώ και πέντε περίπου χρόνια ταλανίζεται μεταξύ επιτροπών και διοικητικών δικαστηρίων, μοιάζει να βρίσκει μία νέα εκκίνηση, υπό την προϋπόθεση ότι το αίτημα τροποίησης που αποφάσισε να καταθέσει το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης θα γίνει δεκτό από το αρμόδιο τμήμα του ΥΠ.ΕΣ.

Ουσιαστικά πρόκειται για έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με τον προϋπολογισμό του να έχει συνταχθεί το 2019 και τώρα να απαιτείται τροποποίηση ως προς τις σημερινές τιμές και έγκριση του επιπλέον προϋπολογισθέντος ποσού. Αναφερόμαστε στην «Προμήθεια-Εγκατάσταση και λειτουργική σύνδεση εξοπλισμού για την αναβάθμιση Ε.Ε.Λ. Καρδίτσας», αρχικού προϋπολογισμού 1.829.785 ευρώ πλέον Φ.Π.Α..

Όπως ανέφερε μιλώντας στο KarditsaLive.Net ο αναπληρωτής Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ κ. Ζαγορίτης αυτό που επιδιώκεται να επιτευχθεί είναι η αναβάθμιση των έργων επεξεργασίας των λυμάτων, ώστε να μην περνάνε στερεά προς τον βιολογικό καθαρισμό, καθώς το υφιστάμενο σύστημα είναι παλιό και προβληματικό.

Στο σημείο αυτό ο κ. Ζαγορίτης ζήτησε από τους Καρδιτσιώτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο πως χρησιμοποιούν το δίκτυο αποχέτευσης και στο τι πετάνε μέσα σε αυτό, με δεδομένο ότι είναι συχνό το φαινόμενο να δημιουργούνται εμφράξεις και φθορές στον εξοπλισμό.

Το προαναφερόμενο έργο είχε δημοπρατηθεί αλλά ακολούθησε ένας καταιγισμός προδικαστικών προσφυγών αρχικά και προσφυγών σε διοικητικά εφετεία στη συνέχεια, μεταξύ των επιθυμούντων να αναλάβουν την εκτέλεση του έργου. Μάλιστα στο διοικητικό εφετείο Λάρισας πήγε, έφυγε και ξαναγύρισε, με την απόφαση να μην έχει βγει ακόμη, παρότι έχουν περάσει 2,5 χρόνια, όπως μας είπε ο επικεφαλής της ΔΕΥΑΚ.

Το γιατί δεν έχει καθαρογραφθεί και κοινοποιηθεί είναι ένα ερώτημα μας είπε, αλλά αυτή ακριβώς η αδυναμία έκδοσης οριστικής απόφασης, δεν επέτρεπε στη ΔΕΥΑΚ να ακυρώσει τον διαγωνισμό.  Έτσι, συνέχισε, ζητάγαμε συνεχώς από τους οικονομικούς φορείς ανανεώσεις προσφορών και εγγυητικών, κάτι που το έκαναν μέχρι τον περασμένο Μάρτιο. Από κει και πέρα σταμάτησαν και υπήρξε δυνατότητα ματαίωσης διαγωνιστικής διαδικασίας.

Πλέον, κατέληξε ο κ. Ζαγορίτης, μετά από ερώτημα που θέσαμε στο ΥΠ.ΕΣ., αποφασίστηκε η υποβολή αιτήματος τροποποίησης με όλα τα προαπαιτούμενα έγγραφα και δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν αυτή την ανάγκη.

Η έγκρισή της θα ανοίξει τον δρόμο για την επαναδημοπράτηση του έργου που είναι πολύ σημαντικό για την ομαλή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%2C-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B7%CF%82%C2%BB-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%AC-%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CF%85%CE%B1%CE%BA

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: