400 στρέμματα έκαψε η πυρκαγιά στη Συκεώνα
9 October 2022
Ο φαύλος κύκλος της πιστοποίησης των παιδικών χαρών στο Δήμο Καρδίτσας
10 October 2022

«Αυστηρό» κλάδεμα για λόγους ασφαλείας στα δένδρα της οδού Μπλατσούκα (+Φωτο +Βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι αργά το μεσημέρι οι εργασίες κλαδέματος των δένδρων επί της οδού Μπλατσούκα  που εκτελούνται από το Τμήμα Συντήρησης Χώρων Πρασίνου του Δήμου Καρδίτσας με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος.

Οι κλαδεύσεις είναι «αυστηρές» καθώς τα δένδρα κόβονται ψηλά για να μειωθεί το ύψος τους, ενώ αφαιρούνται και πολλά κλαδιά για να μειωθεί ο όγκος τους. Σύμφωνα με τον  αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Σπ. Κουρτεσιώτη η συγκεκριμένη παρέμβαση στα δένδρα της οδού Μπλατσούκα κρίθηκε επιβεβλημένη για λόγους ασφαλείας, καθώς το μεγάλο ύψος και ο όγκος  των δένδρων, σε συνδυασμό με την κλίση που εμφανίζουν και το ριζικό σύστημα που έχουν αναπτύξει εγκυμονούν πλέον τον κίνδυνο κάποιας πτώσης. Επίσης σε πολλά σημεία λόγω της ανάπτυξής τους είχαν περιορίσει και το φωτισμό.

Με βάση τα παραπάνω, αλλά και με τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στις πλακοστρώσεις και στις σχάρες του παρακείμενου ποδηλατόδρομου λόγω των ριζών που ανέπτυξαν η προοπτική είναι μαζί με το έργο αποκατάστασης των ποδηλατοδρόμων που προωθεί για χρηματοδότηση ο Δήμος Καρδίτσας να γίνει αντικατάσταση και των δένδρων αυτών με άλλα καταλληλότερα και αφού γίνει η σωστή προεργασία με τοποθέτηση πετασμάτων καθοδήγησης των ριζών, ώστε η ανάπτυξη των νέων δένδρων να μην δημιουργήσει στο μέλλον ανάλογο πρόβλημα.

Τις επόμενες ημέρες οι φυτεύσεις στα παρτέρια.

Τις επόμενες ημέρες από το Τμήμα Συντήρησης Χώρων Πρασίνου του Δήμου Καρδίτσας αναμένεται να ξεκινήσουν και οι φυτεύσεις  των λουλουδιών στον ανθώνα και τα παρτέρια του κεντρικού πεζοδρόμου και τις πλατείας με την προοπτική να έχουν ολοκληρωθεί πριν την 28η Οκτωβρίου. 

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%84%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: