Δεν μπορείς να αλλάξεις κανέναν, που δεν θέλει πραγματικά να αλλάξει!
24 September 2021
Άκανθα φτέρνας καὶ κάλοι (τύλοι) και πως να απαλλαγούμε με φυσικοὺς τρόπους!
24 September 2021

Αφγανιστάν: Οι ακρωτηριασμοί χεριών και οι εκτελέσεις θα επιστρέψουν, λέει αξιωματούχος των Ταλιμπάν

Κανείς δεν θα μας πει ποιους νόμους θα έχουμε στη χώρα μας, δήλωσε ο Μουλά Νουρουντίν Τουράμπι, νυν υπουργός Φυλακών στο Αφγανιστάν και τάχθηκε υπέρ των εκτελέσεων και των ακρωτηριασμών

Ένας από τους ιδρυτές του κινήματος των Ταλιμπάν ο οποίος, την τελευταία φορά που βρίσκονταν οι ισλαμιστές στην εξουσία, ήταν επικεφαλής για την εφαρμογή της ακραίας εκδοχής της Σαρία στο Αφγανιστάν, δήλωσε πρόσφατα ότι οι εκτελέσεις και οι ακρωτηριασμοί χεριών θα επιστρέψουν στη χώρα, αν και πιθανώς δεν θα διεξάγονται πλέον δημόσια.

Σε συνέντευξή του στο Associated Press, o Μουλά Νουρουντίν Τουράμπι είπε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι οργισμένες αντιδράσεις για τις εκτελέσεις που διεξήγαγαν στο παρελθόν οι Ταλιμπάν μπροστά σε μεγάλα πλήθη ή σε στάδια, και προειδοποίησε τα ξένα κράτη να μην αναμειχθούν στις υποθέσεις της νέας κυβέρνησης του Αφγανιστάν.

«Όλοι μας επέκριναν για τις τιμωρίες που επιβάλαμε στο στάδιο, αλλά εμείς δεν είχαμε μιλήσει ποτέ κατά των δικών τους νόμων και ποινών. Κανείς δεν θα μας πει ποιους νόμους θα έχουμε στη χώρα μας. Θα ακολουθήσουμε το Ισλάμ και θα διαμορφώσουμε τους νόμους μας βάσει του Κορανίου», είπε ο Τουράμπι μιλώντας από την Καμπούλ.

Ο Τουράμπι εξήγησε ότι οι υποθέσεις όσων κατηγορούνται για κάποιο αδίκημα θα παρουσιάζονται ενώπιον δικαστών (μεταξύ των οποίων και γυναίκες) αλλά η βάση των νόμων του Αφγανιστάν θα είναι το Κοράνι. Οι τιμωρίες που θεωρούνται βάρβαρες στα περισσότερα κράτη του κόσμου θα επιστρέψουν, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

«Ο ακρωτηριασμός χεριών είναι πολύ αναγκαίος για την ασφάλεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος των Ταλιμπάν, επισημαίνοντας ότι το μέτρο έχει αποτρεπτική δράση. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κυβερνητικό συμβούλιο εξετάζει εάν η επιβολή των ποινών θα πρέπει να γίνεται δημόσια ή όχι, και δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για την πολιτική που θα ακολουθήσουν.

Ο Τουράμπι, που έχασε ένα πόδι και ένα μάτι πολεμώντας τα σοβιετικά στρατεύματα τη δεκαετία του ’80, θα είναι επικεφαλής των φυλακών στη νέα κυβέρνηση του Αφγανιστάν.

Την προηγούμενη φορά που το κίνημα κατείχε την εξουσία, ο 60χρονος σήμερα Τουράμπι ήταν επικεφαλής του υπουργείου για τη «Διάδοση της Αρετής και Αποτροπή της Ανηθικότητας».

Εκείνη την εποχή, ο κόσμος καταδίκαζε τις σκηνές που εκτυλίσσονταν στο στάδιο της Καμπούλ ή μπροστά από το τζαμί Ιντ Γκάχ, όπου τα άτομα που βρίσκονταν ένοχα για παραβίαση της Σαρία τιμωρούνταν δημόσια, μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος. Οι εκτελέσεις των καταδικασμένων δολοφόνων πραγματοποιούνταν συνήθως με μια σφαίρα στο κεφάλι, από τους συγγενείς του θύματος, με την επιλογή να δεχτούν ένα χρηματικό αντίτιμο και να επιτρέψουν στον δράστη να ζήσει. Για τους καταδικασμένους κλέφτες, η συνηθισμένη τιμωρία ήταν ο ακρωτηριασμός του χεριού. Στην περίπτωση κάποιων ένοπλων ληστειών, ο ακρωτηριασμός γινόταν στο χέρι και το πόδι του δράστη.

protothema.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: