Εφιαλτικό βράδυ για γυναίκα στο Ηράκλειο – Άγνωστος αυνανιζόταν και της ζητούσε να του ανοίξει την πόρτα
21 August 2021
Ένα δυνατό κείμενο : Έχε το νου σου στο παιδί
21 August 2021

Αφγανιστάν: Το μωρό που πήρε ο πεζοναύτης πάνω από τα σύρματα επανενώθηκε με τον πατέρα του

Τι αναφέρει το Αμερικανικό Πεντάγωνο για τη σκηνή από το αεροδρόμιο της Καμπούλ που κάνει το γύρο του κόσμου

Ηεικόνα ενός μωρού το οποίοι σήκωνε Αμερικανός πεζοναύτης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ έκανε τον γύρο του κόσμου και έγινε σύμβολο της φρίκης και της αγωνίας που ζουν οι πολίτες του Αφγανιστάν από τη στιγμή που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την πόλη και πήραν τον έλεγχο της χώρας στα χέρια τους. 

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο μωρό δόθηκε στους πεζοναύτες επειδή χρειαζόταν ιατρική περίθαλψη και όχι για να ταξιδέψει προς τις ΗΠΑ και τώρα επανενώθηκε με τον πατέρα του.  Οι πεζοναύτες «κάνουν ό,τι μπορούν» για να επιστραφούν τα παιδιά στις οικογένειές τους, σημειώνει το Πεντάγωνο. 

Αξιωματούχοι του Σώματος Πεζοναυτών επιβεβαίωσαν την Παρασκευή ότι πράγαμτι ένας στρατιώτης παρέλαβε ένα παιδί όπως δείχνει το viral βίντεο. «Το μωρό που φαίνεται στο βίντεο μεταφέρθηκε σε μονάδα ιατρικής περίθαλψης στο σημείο και του παρασχέθηκε φροντίδα από επαγγελματίες υγείας. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το μωρό επανενώθηκε με τον πατέρα του και είναι ασφαλές στο αεροδρόμιο», δήλωσε ο ταγματάρχης Jim Stenger στο CBS News. 

«Αυτό είναι ένα πραγματικό παράδειγμα του επαγγελματισμού των πεζοναυτών που βρίσκονται στο σημείο, οι οποίοι λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις σε μια δυναμική κατάσταση για την υποστήριξη των επιχειρήσεων εκκένωσης», πρόσθεσε.

Το μωρό παραδόθηκε για να λάβει ιατρική περίθαλψη

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε σε ενημέρωση Τύπου το απόγευμα της Παρασκευής ότι το μωρό παραδόθηκε στους πεζοναύτες μόνο για να λάβει ιατρική περίθαλψη και όχι, όπως είχε αρχικά θεωρηθεί, για να επιβιβαστεί σε πτήση. Αφού το μωρό έλαβε ιατρική περίθαλψη σε νορβηγικό νοσοκομείο στο αεροδρόμιο, οι πεζοναύτες επέστρεψαν το βρέφος πίσω στον πατέρα

«Ο γονέας ζήτησε από τους πεζοναύτες να φροντίσουν το μωρό επειδή ήταν άρρωστο. Ο πεζοναύτης που φαίνεται να απλώνει το χέρι του πάνω από τον τοίχο, το πήγε σε νορβηγικό νοσοκομείο στο αεροδρόμιο. Εκείνοι περιέθαλψαν το παιδί και το επέστρεψαν στον πατέρα του», εξήγησε ο Κίρμπι.

«Δεν ξέρω πού βρίσκεται τώρα. Προφανώς έχουμε την ευθύνη να επιστρέψουμε ένα παιδί στον γονέα του. Ήταν μια ανθρώπινη πράξη συμπόνιας από τους πεζοναύτες», πρόσθεσε.

ethnos.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: