Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΝ και ΕΛΑΣ για την καταπολέμηση του Περιβαλλοντικού Εγκλήματος Αποβλήτων
9 June 2021
Παρατάσεις μισθώσεων δημοτικών ακινήτων και κυλικείων για 2 χρόνια
9 June 2021

Αφροί και νεκρά ψάρια στον ποταμό Καλέτζη

Με νεκρά ψάρια και αφρούς γέμισε ο ποταμός Καλέτζης, στο ύψος της γέφυρας στο Κοσκινά, στον δρόμο προς Παλαμά, από άγνωστη προς το παρόν αιτία.

Κάτοικοι της περιοχής που διαπίστωσαν την εικόνα, μιλούν για αφρό που μοιάζει να προκλήθηκε από απορρυπαντικό. Εκ πρώτης όψεως το φαινόμενο δείχνει να περιορίζεται στο συγκεκριμένο σημείο.

Το KarditsaLive.Net επικοινώνησε με τον δήμαρχο Παλαμά κ. Γιώργο Σακελλαρίου, ο οποίος βρισκόταν καθ’ οδόν προς την Τοπική Κοινότητα που εντοπίστηκε το πρόβλημα, την ύπαρξη του οποίου μας επιβεβαίωσε.

Όπως μας είπε η πρώτη κίνηση που θα γίνει είναι η λήψη δείγματος νερού από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία πρόκλησης του προβλήματος και να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα.

Εφόσον υπάρξουν εξελίξεις μέσα στην ημέρα θα ενημερωθείτε εκ νέου από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Θυμίζουμε ότι και στις αρχές Μαΐου είχαμε καταγράψει αντίστοιχο ρεπορτάζ μέσα από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα χωρίς ωστόσο παρουσία αφρών όπου η εξήγηση που μας δόθηκε από τη Δ.Α.Ο.Κ. είχε να κάνει με την έλλειψη επαρκούς οξυγόνου στα νερά των ποταμών λόγω της χαμηλής στάθμης τους και πως είναι συνηθισμένο εποχιακό φαινόμενο που δεν σχετίζεται με ρύπανση.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: