Έβρος: Ανοιχτά πύρινα μέτωπα για 9η μέρα
27 August 2023
Δεν βρίσκει ακίνητο για τη στέγαση του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας η 5η ΥΠΕ
27 August 2023

Αϊτή: Συμμορία άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών στην πρωτεύουσα- 7 νεκροί

Μια συμμορία στην Αϊτή πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον επτά άτομα που συμμετείχαν σε μια μεγάλη διαδήλωση που διοργάνωσε ηγέτης της εκκλησίας σε προάστιο του Πορτ-ο-Πρενς.

Εκφράζονται όμως ανησυχίες ότι ο αριθμός των νεκρών από τους πυροβολισμούς του Σαββάτου μπορεί να αυξηθεί, με αρκετούς ανθρώπους να έχουν τραυματιστεί και άλλους να έχουν απαχθεί.

Πλήθος κόσμου στο προάστιο Κανάν της αϊτινής πρωτεύουσας ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα πάστορα και ξεχύθηκε στους δρόμους, προκειμένου οι κάτοικοι να δείξουν πως είναι αποφασισμένοι να μην ανεχτούν άλλο τις συμμορίες που λυμαίνονται την περιοχή.

Η συμμορία φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον εναντίον τους με πολυβόλα όπλα.

Η διαμαρτυρία έγινε στο προάστιο Χαναάν, το οποίο ιδρύθηκε από επιζώντες από τον καταστροφικό σεισμό του 2010. Το προάστιο ελέγχεται από μια συμμορία με επικεφαλής έναν άνδρα που προσδιορίζεται μόνο ως «Jeff», ο οποίος πιστεύεται ότι είναι σύμμαχος με τη συμμορία «5 Seconds».

Η αυξανόμενη δράση των συμμοριών στην Αϊτή έχει αφήσει περισσότερους από 2.400 νεκρούς μόνο το 2023.

Η φτωχή χώρα της Καραϊβικής είναι βυθισμένη στη δίνη οικονομικής και πολιτικής κρίσης, ενώ συμμορίες ελέγχουν περίπου το 80% της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς και η εγκληματικότητα έχει εκτιναχθεί στα ύψη: ένοπλες ληστείες, απαγωγές με σκοπό την καταβολή λύτρων, βιασμοί και δολοφονίες αποτελούν καθημερινά φαινόμενα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: