Είναι το δέρμα σας γεμάτο με καφέ κηλίδες γήρανσης; Σπιτική συνταγή για να εξαφανιστούν
5 June 2020
Τρίκερι: 2 νεκροί από πτώση αυτοκινήτου σε γκρεμό
5 June 2020

Α. Ακρίβος: Επιβάλλεται να αναλάβουμε δράση σήμερα

Το μήνυμα του περιφερειακού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια”

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας, επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια”, κ. Αθανάσιος Ακρίβος, στέλνει το παρακάτω μήνυμα με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: “Ο φετινός εορτασμός σημαδεύεται από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση και καταδεικνύει, όσο ποτέ, την ανάγκη προστασίας της φύσης για την υγεία, την αναβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, την ευημερία. Η μόνη πολιτική που δημιουργεί ανάπτυξη, στηρίζεται στον σεβασμό του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής.
Θεμέλιο αυτής της πολιτικής είναι η ανακύκλωση, η ανάκτηση των υλικών, το κλείσιμο του κύκλου των προϊόντων, οι πρακτικές μείωσης της παραγωγής αποβλήτων. Εκεί βρίσκεται το μέλλον της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και της πολιτισμικής εξέλιξης για τη χώρα μας. Περιβάλλον σημαίνει Πολιτισμός και Ανακύκλωση σημαίνει Ζωή.
Η ημέρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο, συνειδητοποίησης των οξύτατων περιβαλλοντικών ζητημάτων της σύγχρονης εποχής αλλά και μια προσωπική πρόκληση για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά να αναλογιστεί τις συνέπειες των ζητημάτων αυτών, να αφυπνίσει τη συνείδηση του, να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του με απώτερο στόχο την ανάληψη δράσεων.
Καθαρό νερό, καθαρός αέρας, καθαρές θάλασσες είναι η σημαντικότερη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα πολλαπλασιάζονται. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής γίνονται ολοένα και πιο έντονες. Οι επιστήμονες και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ανά τον κόσμο, προβλέπουν ακόμα χειρότερες ημέρες και στέλνουν ένα πολύ ισχυρό και σαφές μήνυμα: Επιβάλλεται να αναλάβουμε δράση σήμερα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: