100.000 ευρώ για την αναβάθμιση του φράγματος Λογγά
1 June 2020
Υγιή μαλλιά – Παύση τριχόπτωσης
2 June 2020

Α. Ακρίβος: Μη διανοηθείτε να φέρετε ανεμογεννήτριες στο Γαρδίκι

Η παράταξη “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” θα παρέμβει στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στα βουνά του Ασπροποτάμου

Την τεράστια αναστάτωση των κατοίκων στα χωριά του ορεινού όγκου του Ασπροποτάμου συμμερίζεται ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Παράταξης “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια”, κ. Αθανάσιος Ακρίβος, αναφορικά με την είδηση που έχει κυκλοφορήσει ότι κυοφορείται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις κορυφές των βουνών της ευρύτερης περιοχής.
Ο κ. Ακρίβος έχει διατυπώσει ξεκάθαρα τη θέση της παράταξης για τις ανεμογεννήτριες ότι θα πρέπει να σέβονται το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και για να είναι οικολογική η παραγωγή ενέργειας θα πρέπει να αφορά μόνο την οικεία περιοχή παραγωγής. Αυτοί οι κανόνες δεν τηρούνται σε καμία περίπτωση και για αυτό το λόγο η “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” θα “πολεμήσει” με όλες τις τις δυνάμεις ώστε να μην προχωρήσουν αυτοί οι σχεδιασμοί που θα καταστρέψουν την πανέμορφη περιοχή.
Σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από όπου και έχουν διαρρεύσει οι σχετικές πληροφορίες είναι υπό έγκριση από τα συναρμόδια υπουργεία η εγκατάσταση φαραωνικών αιολικών πάρκων.
Η “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” μέσω του επικεφαλής της, περιφερειακού συμβούλου, κ. Ακρίβου θα καταθέσει σχετική Επερώτηση στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να υπάρχει και επίσημη ενημέρωση από πλευράς Περιφέρειας και θα ζητήσει από όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου να ταχθούν κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στα βουνά του Ασπροποτάμου.
Οι πολίτες της περιοχής θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εκτός της οικολογικής καταστροφής “κρύβεται” και οικονομικό όφελος για τους “επενδυτές”, καθώς υπάρχει σταθερή εγγυημένη τιμή για όλες τις ΑΠΕ, υψηλότερη 25% και άνω, της τιμής του ΔΕΣΜΗΕ και προτεραιότητα στην απορρόφηση όλης της παραγόμενης ενέργειας από το δημόσιο διασφαλίζοντας υψηλά ποσοστά κέρδους στους «επενδυτές», ενώ οι πολίτες επιβαρυνόμαστε όλοι το τέλος των ΑΠΕ και η απόδοση τους δεν μειώνει στο ελάχιστο την τιμή στον καταναλωτή για να έχει φθηνότερο ρεύμα. Το αντίθετο συμβαίνει.
Και βέβαια το κόστος, η ενέργεια και οι πόροι που σπαταλιούνται για την εγκατάστασή τους είναι μεγαλύτερα από την ενεργειακή απόδοσή τους. Δεν υπάρχει, λοιπόν, τίποτα το “πράσινο” σε όλο αυτό. Μόνο οικονομικό όφελος για συγκεκριμένους.
Και επειδή όσοι ασχολούνται με τα θέματα του περιβάλλοντος έχουν μάθει πως δεν πρέπει να κοιτάς μόνο το τώρα, θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι τα προγράμματα δε δεσμεύουν τους επενδυτές να απεγκαταστήσουν και να ανακυκλώσουν τις ανεμογεννήτριες όταν “λήξουν” παρότι τα υλικά τους δεν είναι πλήρως ανακυκλώσιμα.
Η “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” πιστή στο δόγμα “το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν” πιστεύει πως τώρα είναι ο ιδανικότερος χρόνος αντίδρασης όλων των φορέων για να αποτραπεί μια τέτοια οικολογική καταστροφή και θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει όλους τους φορείς και τους ενεργούς πολίτες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Α. Ακρίβος: “Δεν θα αφήσουμε να συντελεστεί η καταστροφή της περιοχής”
Χαρακτηριστικά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια”. κ. Αθανάσιος Ακρίβος δήλωσε: “Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε την αγωνία των κατοίκων για το ενδεχόμενο να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες στα βουνά του Ασπροποτάμου. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι αυτές τις μικρές δυνάμεις που έχουμε θα τις χρησιμοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό, μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Θεσσαλίας, ώστε να μην συντελεστεί αυτή η καταστροφή για την περιοχή. Η παράταξή μας κι εγώ προσωπικά θα καταθέσουμε Επερώτηση στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο και θα φέρουμε το Σώμα προ των ευθυνών του. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία και ενότητα. Θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υλοποιηθούν τα σχέδιά τους. Θα σας ενημερώνουμε διαρκώς.”

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: