Α. Ακρίβος: “Η ιστορία είναι πάντα διδακτική και επίκαιρη”
9 October 2019
Ρύπανση και δυσοσμία στο Βόλο
9 October 2019

Α. Ακρίβος: “Να σταθεί στο πλευρό των φοιτητών και των ΑΕΙ – ΤΕΙ η Περιφέρεια ”

Παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβούλου, επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια”

Υπέρ της παρέμβασης της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας τάσσεται η παράταξη “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” και ο επικεφαλής της, κ. Θανάσης Ακρίβος, αναφορικά με το θέμα των τεράστιων ελλείψεων στις φοιτητικές εστίες.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ακρίβος, υπερθεματίζει της πρότασης για κατασκευή νέων εστιών αλλά και της μίσθωσης κλειστών ξενοδοχείων για την άμεση κάλυψη των αναγκών.
Ο κ. Ακρίβος πήγε όμως τη συζήτηση ακόμα πιο πέρα, καθώς αναφέρθηκε πολύ συνοπτικά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ζητώντας από την Περιφέρεια να αναλάβει δράση, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.
Χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” ανέφερε: “Ο,τι και αν λεχθεί για τα προβλήματα της εκπαίδευσης, είναι πλέον κοινότοπο. Δεν έχουν περάσει και λίγα χρόνια από όταν ήμουν εγώ φοιτητής και πάλι συζητούσαμε για τα ίδια προβλήματα. Επί χρόνια, όλοι εστιάζουν στη σημασία των μεταρρυθμίσεων ως έναν από τους πυλώνες για την ανάπτυξη της χώρας. Όμως επί χρόνια τα νερά παραμένουν στάσιμα. Το τέλμα είναι δεδομένο. Η ελληνική εκπαίδευση έχει ανάγκη από στρατηγικό σχεδιασμό ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.
Η ελληνική εκπαίδευση έχει, επίσης, ανάγκη και από καλή διαχείριση ώστε να δίνονται λύση στα καθημερινά προβλήματα, τα οποία, καθώς επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, ενισχύουν την εικόνα της ήσσονος προσπάθειας, της αναξιοκρατίας, του ωχαδελφισμού.
Κυρίες και κύριοι, συνάδελφοι. Τα προβλήματα είναι οξύτατα τόσο για τα περιφερειακά όσο και για τα κεντρικά πανεπιστήμια.
Το βασικό πρόβλημα των πανεπιστημίων αφορά στη χρηματοδότηση. Οι λειτουργικές ελλείψεις είναι μεγάλες και προστίθενται στις διοικητικές δυσλειτουργίες, αλλά και στα θεσμικά προβλήματα που συμβάλλουν στη χρόνια υποβάθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων.”
Ο κ. Ακρίβος ολοκλήρωσε την δημόσια παρέμβασή του ζητώντας από την Περιφερειακή Αρχή να δώσει προτεραιότητα στα ζητήματα παιδείας και να σταθεί αρωγός στους φοιτητές και στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της περιοχής.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: