Το «στοιχειωμένο» χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου που ακόμα τρομάζει τους επισκέπτες του
9 December 2020
Από μηνύματα φλερτάρουμε καλύτερα γιατί κρύβουμε αντιδράσεις
10 December 2020

Α. Ακρίβος: “Ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι η βάση της ελευθερίας”

Δήλωση του επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” και Μέλους του Π.Σ. του Πράσινου Κινήματος για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σήμερα εορτάζεται, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια”, κ. Αθανάσιος Ακρίβος, με την ιδιότητα και του Μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του Πράσινου Κινήματος απεύθυνε το παρακάτω μήνυμα σχετικά: “Στα 72 έτη που έχουν παρέλθει από την υιοθέτηση της Παγκόσμιας Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος γύρω από το σεβασμό και την προάσπιση των απαράγραπτων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκείας, φύλου, κοινωνικής θέσης, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού τους. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ατομικών δικαιωμάτων είναι η βάση της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της παγκόσμιας ειρήνης.
Η παγκόσμια αυτή ημέρα όμως, δεν αποτελεί απλώς ορόσημο στην ιστορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά θα πρέπει να φέρνει στη σκέψη όλων μας ότι οι αξίες και τα ιδανικά που αντιπροσωπεύει, με κυριότερο το δικαίωμα στη ζωή, γιατί ελλείψει αυτού όλα τα υπόλοιπα εκλείπουν, απαιτούν τη συνεχή εγρήγορση όλων μας.
Παλεύουμε με θεσμικές προτάσεις ώστε κάθε άνθρωπος που βρίσκεται στη χώρα μας να απολαμβάνει δικαιώματα “χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.
Η δημοκρατία πραγματώνεται όταν όλες οι ομάδες του πληθυσμού αποκτούν πρόσβαση στα δικαιώματά της.
Το Πράσινο Κίνημα δηλώνει «παρών» στην καθημερινή προάσπιση των δικαιωμάτων τους για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες.”

Η Έλινορ Ρούσβελτ με μία αφίσα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι έργο της Επιτροπής Δικαιωμάτων τού Ανθρώπου που συστάθηκε το 1947 από το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ. Επικεφαλής της Επιτροπής ήταν η Έλινορ Ρούσβελτ, χήρα του προέδρου των ΗΠΑ Φραγκλίνου Ρούζβελτ.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: