Κάθε άνθρωπος έρχεται στην ζωή μας για να εκπληρώσει κάποιον σκοπό.
19 May 2020
Ρία Ακρίβου: “Η επιβίωσή μας εξαρτάται από την επιβίωσή της”
20 May 2020

Α. Ακρίβος: Παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη η Καρδίτσα στη βιώσιμη κινητικότητα

Συγχαρητήρια σε όλους από τον περιφερειακό σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια”

Την Πανευρωπαϊκή πρωτιά που πέτυχε η Καρδίτσα χαιρετίζει με μεγάλη ικανοποίηση η περιφερειακή παράταξη “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” και ο επικεφαλής της, περιφερειακός σύμβουλος, κ. Αθανάσιος Ακρίβος.
Ο Θεσσαλικός Δήμος αναγνωρίστηκε ως πόλη του ποδηλάτου και ως πόλη που προωθεί αποτελεσματικά τη βιώσιμη κινητικότητα.
Η σχετική διαγωνιστική διαδικασία που ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες, ανέδειξε πανευρωπαϊκά την Καρδίτσα πρώτη πόλη στη βιώσιμη κινητικότητα, μεταξύ των μικρών πόλεων (smaller municipalities) που πήραν μέρος. Αξίζει να τονίσουμε πως ο διαγωνισμός γίνεται υπό την αιγίδα της Ευρ. Επιτροπής η οποία και προωθεί λύσεις βιώσιμης κινητικότητας.

Το σκεπτικό της Επιτροπής
Ειδικότερα στο σκεπτικό της κριτικής επιτροπής αναφέρεται: «Η Καρδίτσα εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή με τη χρήση διαφημιστικού υλικού και συνεργασιών για την υποστήριξη της βιώσιμης κινητικότητας. Κατά τη διάρκεια του EUROPEANMOBILITYWEEK 2019, η πόλη συνεργάστηκε με δεκάδες οργανισμούς, όπως σχολεία, μουσικές ακαδημίες, κυβερνητικές υπηρεσίες, αστυνομία, πυροσβεστική, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και επιχειρήσεις, οι οποίες κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια εορταστική εβδομάδα εορτασμών κινητικότητας. Άλλες πρωτοβουλίες περιελάμβαναν οικονομικά οφέλη για εταιρείες που εισήγαγαν μέτρα βιώσιμης κινητικότητας και ημέρες αδείας για υπαλλήλους που μετακινήθηκαν με ποδήλατο ή με τα πόδια – για να δείξουν ότι το ασφαλές περπάτημα και η ποδηλασία είναι ελκυστικά για λόγους πέρα από την υγεία και την ευεξία».

Α. Ακρίβος: Προσπαθούμε να είμαστε η φωνή σας στην Περιφέρεια
Ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας και επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια”, κ. Αθανάσιος Ακρίβος που φημίζεται για την ευαισθησία της στα θέματα της βιώσιμης κινητικότητας δήλωσε σχετικά: “Είναι πραγματικά μία σημαντική διάκριση για την πόλη της Καρδίτσας και τους κατοίκους της. Φυσικά πιστώνεται και στους αιρετούς και τους εργαζόμενους του δήμου για την μεθοδική προσπάθεια που κατέβαλαν. Πάνω από όλα όμως ανήκει στους ανθρώπους όλων των ηλικιών που επιλέγουν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς και κάνουν πράξη τη βιώσιμη κινητικότητα.
Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η παράταξή μας μέσω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας κάνει ήδη ότι περνάει από το χέρι της για να ενισχύει κάθε δράση που κινείται προς αυτήν τη φιλοσοφία και θα συνεχίσει να το κάνει.
Συγχαρητήρια σε όλους.”

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: