Ουκρανία: Παραιτήσεις αξιωματούχων εν μέσω καταγγελιών για σκάνδαλα διαφθοράς
24 January 2023
Συνεδριάζει την Πέμπτη (26/1) το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας
24 January 2023

Α. Λινού στη «Ν»: Απροετοίμαστα τα δημόσια νοσοκομεία

«Είμαστε απροετοίμαστοι απέναντι σε αυτό το κύμα λοιμώξεων», τόνισε στη Ναυτεμπορική η καθηγήτρια επιδημιολογίας και πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis, Αθηνά Λινού.

«Πέρασε η αντίληψη, όπως και σε άλλες βέβαια χώρες, ότι έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό», τόνισε, προσθέτοντας ότι το βασικό πρόβλημα είναι ότι «δεν ήμασταν προετοιμασμένοι στη διαχείριση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και την πρόληψη των θανάτων».

Η κ. Λινού υπογράμμισε ότι «δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για επαγρύπνηση στα σχολεία, με αποτέλεσμα όπως ήταν φυσικό, οι ιώσεις πέρασαν σε οικογένειες και ηλικιωμένους».

Φυσικά το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στον κορωνοϊό αλλά και σε άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως τόνισε, καθώς δεν τηρούνται και τα μέτρα προστασίας. Άλλωστε, τα εμβόλια «αρχίζουν να μην αποδίδουν, καθώς έχει περάσει στους περισσότερους μεγάλο διάστημα από την τελευταία αναμνηστική δόση».

«Ήμασταν ιατρικά ανέτοιμοι, το ιατρικό προσωπικό δεν ξέρει τι να κάνει σε περίπτωση θετικού τεστ σε ηλικιωμένους, και να αποφασίσει αν μπορεί να χορηγηθεί άμεσα το paxlovid, στις 2-3 πρώτες μέρες από τη λοίμωξη».

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: