Μεσανατολικό: «Αρκετά με αυτόν τον ατέλειωτο εφιάλτη» λέει ο Γκουτέρες
23 March 2024
25η Μαρτίου: «Πόλεμος» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για «επεισόδια» στις παρελάσεις
23 March 2024

«Βαλτωμένη» η μελέτη για το ειδικό σχολείο Καρδίτσας – Δεν έγινε ποτέ το τμήμα που είχε αναλάβει η Περιφέρεια

Η κατασκευή ειδικού σχολείου στην Καρδίτσα μοιάζει να είναι μία υπόθεση που δεν βρίσκεται στο πάνω ράφι των προτεραιοτήτων, παρότι είναι ένα έργο που έχει ανάγκη μία πολλή ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, που η σημερινή δομή δεν καλύπτει τις ανάγκες της.

Το πρωταρχικό ζητούμενο είναι να υπάρξει μελέτη, ώστε στην πορεία να αναζητηθεί χρηματοδοτικό εργαλείο. Βρισκόμαστε, δηλαδή, σε αρκετά πρώιμο στάδιο, με την διαφορά ότι το θέμα δεν άνοιξε τώρα αλλά εδώ και πολύ καιρό. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η μελέτη έχει καθυστερήσει σημαντικά. Αν αναρωτιέστε πόσο, απλά σας λέμε ότι είναι μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, από διάφορους φορείς, μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως τόνισε στο KarditsaLive.Net, ο πρόεδρος του κ. Κουτής.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο 1.300 τετραγωνικών, που προβλέπεται να κατασκευαστεί στο χώρο που στεγάζεται και σήμερα το ειδικό, πλησίον του 6ου Δημοτικού σχολείου.

Αυτό που αναζητήσαμε, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, είναι που βρίσκεται το θέμα σήμερα. Σύμφωνα, λοιπόν με τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε η μελέτη για το έργο είναι ημιτελής. Το πόσο, είναι ένα ερώτημα που δεν απαντήθηκε επαρκώς.

Για να ξετυλίξουμε το κουβάρι θα πρέπει να πούμε ότι μέρος της μελέτης το είχε αναλάβει ο Δήμος Καρδίτσας, που είναι και ο αρμόδιος για το έργο και ο φορέας που θα κληθεί, όταν έρθει η ώρα, να το δημοπρατήσει. Ένα άλλο μέρος είχε αναλάβει η περιφέρεια επί της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής.

Από πλευράς του Γραφείου Τύπου του Δήμου Καρδίτσας αλλά και από πηγές μας στην Τεχνική Υπηρεσία, πληροφορηθήκαμε ότι έχουν γίνει όσα αναλογούσαν στην πλευρά του. Όπως και ότι έχει επικοινωνήσει ο κ. Τσιάκος με τον κ. Κουρέτα, ζητώντας να υπάρξει συνέχεια από πλευράς Περιφέρειας.

Το τμήμα της μελέτης, που είχε αναλάβει η Περιφέρεια με πρωτοβουλία του κ. Αγοραστού, ανατέθηκε σε κάποιο γραφείο, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ως εκ τούτου, λένε οι πληροφορίες μας, δεν εκταμιεύτηκαν και χρήματα από τις 20.000 ευρώ που προϋπολογίζονταν για τους μελετητές. Το γιατί, αν και το ψάξαμε, δεν το βρήκαμε. Το σίγουρο είναι όμως ότι η μελέτη δεν «περπάτησε» και παραμένει σε στασιμότητα εδώ και αρκετό καιρό.

Για το θέμα επικοινωνήσαμε και με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Τέλιο. Με την σειρά του μας είπε πως η περιφερειακή αρχή είναι ενήμερη για το θέμα και είναι στις προθέσεις της να το προχωρήσει, εφόσον υπάρχει και ανάλογη επιθυμία από τον Δήμο και σχετική συνεννόηση μαζί του.

Συμπερασματικά έχουμε μια εκφρασμένη μεν επιθυμία για το επόμενο βήμα αλλά χωρίς εκείνα τα διακριτικά στοιχεία που δείχνουν ότι προωθείται με ταχύτητα το έργο. Πράγμα που μπορεί να αλλάξει γρήγορα, καθώς όλα μαρτυρούν ότι η στασιμότητα οφείλεται κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά στο βαλτωμένο τμήμα της μελέτης.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%C2%AB%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7%C2%BB-%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: