Νεκρό ένα αγοράκι λόγω κατολίσθησης σε φυσικό καταφύγιο στη Νεκρά Θάλασσα
24 August 2023
Ροδόπη: Βελτιωμένη η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα
24 August 2023

Βραδιά ποίησης στην Φυλακτή στο πλαίσιο του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ (+Φώτο +Βίντεο)

Με κατάμεστο τον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Φυλακτής, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (23/8), στo πλαίσιo του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης, η ποιητική βραδιά που ήταν αφιερωμένη στον Καρδιτσιώτη ποιητή, μουσικό και εκπαιδευτικό Χρήστο Διαμαντή που χάθηκε πρόωρα.

Κατά την διάρκειά της απήγγειλαν ποιήματα Έλληνες και ξένοι ποιητές που ήταν καλεσμένοι από την Οργανωτική Επιτροπή του πενθήμερου φεστιβάλ, όπως και Καρδιτσιώτες ποιητές, ανάμεσα στους οποίους και ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος.

Μετά το τέλος των απαγγελιών, στον φιλόξενο χώρο του πνευματικού Κέντρου, αίθουσα της οποίας έχει μετονομαστεί σε «Εστία Πολιτισμού Χρήστος Διαμαντής», πραγματοποιήθηκε συναυλία με τραγούδια του τιμώμενου προσώπου.

Το Πανθεσσαλικό φεστιβάλ ποίηση που οργανώνεται από την «ΘΡΑΚΑ», υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνεργασία με τους Δήμους που το φιλοξενούν, ξεκίνησε την Δευτέρα από την Λάρισα, συνεχίστηκε την Τρίτη στην Μακρινίτσα, την Τετάρτη ήταν η ημέρα της Π.Ε. Καρδίτσας και της Φυλακτής, σήμερα φιλοξενείται στα Τρίκαλα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 25 Αυγούστου στη Λάρισα.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της ΑΜΚΕ ΘΡΑΚΑ κ. Γώγο, θεσπίζεται και θα απονέμεται κάθε χρόνο στην Φυλακτή, παρουσία των δημιουργών, βραβείο μελοποιημένης ποίησης που θα φέρει το όνομα «Χρήστος Διαμαντής».

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%86%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB-%CF%86%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: