Παγκόσμια προβολή της Αθηναϊκής πρωτοχρονιάς από το CNN International
1 January 2023
Έγκριση τευχών δημοπράτησης και καθορισμός διαγωνιστικής διαδικασίας για έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στην Π.Ε. Καρδίτσας
1 January 2023

Βρετανία: Περιμένει πάνω από 45.000 μετανάστες μέσω Μάγχης το 2023

Έως και 60.000 άνθρωποι πιθανόν να διαπλεύσουν τη Μάγχη προς την Βρετανία στη διάρκεια του νέου έτους εκτιμούν, αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου,

Συνολικά 45.756 μετανάστες πέρασαν μέσω της Μάγχης στη Βρετανία μέσα στο 2022, όπως προκύπτει από κυβερνητικά στοιχεία.

Τα τελευταία  περιστατικά καταγράφηκαν την ημέρα των Χριστουγέννων όταν 90 άνθρωποι πραγματοποίησαν το ταξίδι από τη Γαλλία με δύο πλοιάρια.

Το υπουργείο Άμυνας δεν κατέγραψε άλλα παρόμοια περιστατικά στις επόμενες έξι ημέρες του 2022 καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς.

Κατά τον τελευταίο χρόνο πολιτικοί έχουν αποπειραθεί να ελέγξουν τη μεταναστευτική κρίση καθώς αυξάνεται η ένταση εν μέσω της πολιτικής αστάθειας με τρεις πρωθυπουργούς και τρεις υπουργούς Εσωτερικών να έχουν αλλάξει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν, η οποία είναι γνωστή για τη σκληρή της στάση στο μεταναστευτικό, μίλησε για το “όνειρό” της να δει το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης να στείλει πρόσφυγες στη Ρουάντα να υλοποιείται. Το Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου έχει αποφανθεί ότι το σχέδιο αυτό είναι σύννομο, αλλά ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί γιατί εκκρεμούν νομικές διαδικασίες.

Από τότε που υπογράφηκε η συμφωνία τον Απρίλιο, 40.460 μετανάστες έχουν φθάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο έχοντας διαπλεύσει τη Μάγχη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: