Διπλή συνεδρίαση για το Δ.Σ. Καρδίτσας την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου
6 December 2021
Συστάσεις ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ για την οργάνωση και λειτουργία των δήμων – Εγκύκλιος
6 December 2021

Βόλος: Με κατάνυξη ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου

Με κατάνυξη ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε η μνήμη του προστάτη του Βόλου Αγ. Νικολάου, στο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού και όχι στην παραλία, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, αλλά και λιγότερος κόσμος απ’ ότι άλλες χρονιές.

Η λιτάνευση της εικόνας του πολιούχου της πόλης και η Ζώνης της Παναγίας έγινε με πομπή, στην οποία προπορευόταν η φιλαρμονική του Δήμου Βόλου δια των οδών Ερμού, Γκλαβάνη, 28ης Οκτωβρίου και Αγ. Νικολάου, για να καταλήξει στο προαύλιο του Ιερού Ναού, όπου έγινε η αρτοκλασία.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι οι δεήσεις και προσευχές γίνονται για να προστατεύονται όσοι είναι στη θάλασσα, γιατί ο Άγιος Νικόλαος είναι και δικός του κατεξοχήν Άγιος.

«Προσευχηθήκαμε για το Λιμενικό Σώμα που δίνει τη μεγάλη μάχη στο Αιγαίο και σ’ όλη τη Μεσόγειο, για να παραμείνει η θάλασσα της ειρήνης και της συνύπαρξης, για το Πολεμικό Ναυτικό που γίνεται προστάτης της πατρίδας μας, μια πατρίδα που είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με τη θάλασσα και το υγρό στοιχείο, για όλους τους ναυτικούς και τις οικογένειές τους, που βρίσκονται στα πέρατα της γης και φέρουν τον Ελληνικό πολιτισμό, τη ναυτοσύνη και την Ορθόδοξη πίστη στα πέρατα του κόσμου», τόνισε ο Μητροπολίτης.

Επίσης τόνισε ότι έγινε προσευχή για τους ανθρώπους που βρίσκονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και ιδιαίτερα του τόπου μας, για τους ιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν μεγάλη μάχη για να κρατήσουν τους ανθρώπους στη ζωή και για να απαλύνουν τον πόνο τους και να μειωθούν οι απώλειες αγαπημένων προσώπων, δίνουν τη μάχη για την πανδημία και ζητούν από μας τη δική συνέργεια, να λαμβάνουμε τα μέτρα και να κάνουμε ο καθένας ότι πρέπει για ν’ αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Ο κ. Ιγνάτιος είπε ότι προσευχήθηκε για τους αναγκεμένους, που προσπαθεί η Εκκλησία και χάρη στους πιστούς να προστατέψει, συνεχίζει να τρέφει του ανθρώπους, συνεργούντες σε όσους σε αυτό τον τόπο αναλαμβάνουν ευθύνες. «Συντρέχουμε στον κάθε άνθρωπο, μηδενός εξαιρουμένου, για την πίστη ή την κουλτούρα που έχει ή την πατρίδα που έρχεται. Για μας, ο κάθε άνθρωπος είναι μια ζωντανή εικόνα του Θεού και αυτό ποτέ δεν θα το λησμονούμε. Γιατί η Ζώνη της Παναγίας και η σκέπη της, προστατεύουν όλους τους ανθρώπους, ακόμα και αυτούς που δεν την πιστεύουν ως Παναγία και μητέρα του Κυρίου», ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι προσευχηθήκαμε για τους άρχοντες και το λαό και όλους όσους έχουν την ποιμαντική ευθύνη, γιατί αγωνιούμε για όλους και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων και να διακονήσουμε το έργο που ο Χριστός και η Εκκλησία του μας έχουν αναθέσει, ενώ κάλεσε το λαό για προσεύχεται για την Εκκλησία και τον κλήρο της, τους μοναχούς και μοναχές που έχουν τον δικό τους αγώνα αυτό τον δύσκολο καιρό.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: