Μήνυμα από το 112 στάλθηκε στους κατοίκους των περιοχών της Βόρειας Ελλάδας
9 June 2022
Πορτογαλία: Ο Μάιος ήταν ο θερμότερος μήνας στη χώρα από το 1931
10 June 2022

Β. Εύβοια: Επιθεώρηση των αντιπλημμυρικών έργων από κυβερνητικό κλιμάκιο

Αυτοψία στα ολοκληρωμένα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης των λεκανών της Λίμνης και στα υπό κατασκευή αντιπλημμυρικά έργα των λεκανών της Ιστιαίας στη Β. Εύβοια έκαναν την Τετάρτη οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου.

Το κλιμάκιο των υφυπουργών συνοδευόμενο από τον αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας. Γιώργο Κελαϊδίτη, τον δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας ‘Αννας, Γιώργο Τσαπουρνιώτη, τους δασάρχες Λίμνης, Σπύρο Ζίγκηρη και Ιστιαίας, Γιώργο Σελίμη και κατοίκους της περιοχής επιθεώρησε μερικά από τα φράγματα βάρους που έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή της Λίμνης και τις Ροβιές, καθώς και τις πρόδρομες εργασίες κατασκευής των φραγμάτων στην περιοχή Μαυρόρεμα της Ιστιαίας.

FACEBOOK.COM

Στις λεκάνες απορροής της Β .Εύβοιας θα κατασκευαστούν συνολικά 243 φράγματα βάρους για την αντιπλημμυρική προστασία των πυρόπληκτων περιοχών.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς περιηγήθηκε στο Δημόσιο Δάσος Πηλίου, όπου πραγματοποιούνται εντατικές εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης της καύσιμης ύλης και της συσσωρευμένης βιομάζας καθώς και διανοίξεις δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών σε συνολική έκταση 2.713 στρεμμάτων.

Σημειώνεται ότι στον οικισμό του Πηλίου πραγματοποιούνται εκτεταμένες αποψιλώσεις πλάτους τουλάχιστον 60 μέτρων, στη μικτή ζώνη μεταξύ δάσους και σπιτιών. Οι κορμοί των δέντρων που απομακρύνονται από τις μικτές περιοχές θρυμματίζονται και εναποτίθενται στον τάπητα του δάσους για εμπλουτισμό του οικοσυστήματος.

Όπως δήλωσε ο κ. Αμυράς: «Ολοκληρώσαμε τα αντιδιαβρωτικά έργα της Β. Εύβοιας σε χρόνο ρεκόρ, χάρη στη σκληρή εργασία των υλοτόμων και δασεργατών του νησιού και τώρα προχωράμε στην κατασκευή των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων στις λεκάνες απορροής της Λίμνης και της Ιστιαίας. Την ίδια στιγμή καθαρίζουμε τα ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα της περιοχής, διανοίγουμε αντιπυρικές ζώνες και συντηρούμε εκατοντάδες χιλιόμετρα δασικών δρόμων».

FACEBOOK.COM

Απ΄ την πλευρά του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος τόνισε: «Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία, προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα που προβλέπονται από το κυβερνητικό σχέδιο για την αναγέννηση της Βόρειας Εύβοια».

Στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, ανέφερε: «Χθες εστάλη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το αίτημα για την αποζημίωση και των συκοπαραγωγών, σε συνέχεια προηγούμενης αποζημίωσης που έχουν λάβει. Προηγήθηκαν οι κτηνοτρόφοι και οι ελαιοπαραγωγοί. Όσο για το επίδομα διακοπών (Voucher) που αφορά στη βόρεια Εύβοια, θα τονώσει πολύ τις τοπικές κοινωνίες και τον κόσμο».



Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1871498/b-euboia-epitheorisi-ton-antiplimmurikon-ergon-apo-kubernitiko-klimakio

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: