ΣΥΡΙΖΑ: Οι παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων στο σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια
5 April 2023
«Άστορ» – «Ιντεάλ»: Να κηρυχθεί άμεσα διατηρητέα η χρήση των κινηματογράφων ζητά σύσσωμος ο κινηματογραφικός κόσμος
5 April 2023

Β. Τσιάκος: Για απαλλαγή (των υπαρχόντων έργων) από τα περιβαλλοντικά, η κήρυξη της Δ.Ε. Ιτάμου σε κατάσταση πολιτικής προστασίας

Τη θέση ότι η Δημοτική Ενότητα Ιτάμου κηρύχθηκε σε κατάσταση Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να απαλλαγούν από τα περιβαλλοντικά τα ήδη ενταγμένα έργα, εξέφρασε ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 4 Απριλίου.

Το θέμα με την ένταξη της Δ.Ε. Ιτάμου στο προαναφερθέν καθεστώς, για επιπτώσεις από βροχές στις 17 Μαρτίου 2023, που η έντασή τους δεν δικαιολογούσε μια τέτοια εξέλιξη, είχε αναδείξει με αναλυτικό ρεπορτάζ το KarditsaLive.Net, γνωστοποιώντας επίσημο έγγραφο και γεγονότα θέτοντας παράλληλα και μια σειρά ερωτημάτων.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης (4/4) οι αναφορές της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας αποτέλεσαν αφορμή για ερώτημα που κατέθεσε ο κ. Ξυλομένος, που ζήτησε να ενημερωθεί και για το περιεχόμενο των εγγράφων που απεστάλησαν από Περιφέρεια και Δήμο στο υπουργείο, για να αποφασισθεί η ένταξη σε καθεστώς πολιτικής προστασίας.

Στη συνέχεια αποτυπώνουμε την ακριβή απάντηση του δημάρχου, όπως θα καταγραφεί και στα πρακτικά, με τις μόνες παρεμβάσεις να αφορούν συντακτικά θέματα.

«Όλοι οι Δήμοι της Π.Ε. Καρδίτσας, πλην του Δήμου Καρδίτσας, ήταν σε κατάσταση πολιτικής προστασίας. Υπήρχε κανένα πρόβλημα ή συνεπάγεται κάτι αυτό;

Εμείς μετά από αίτηση της Περιφέρειας, διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί κάποια έργα, κηρύξαμε την Δ.Ε. Ιτάμου σε κατάσταση πολιτικής προστασίας για να ολοκληρωθούν τα έργα φέτος το καλοκαίρι.

Δεν πρόκειται ο Δήμος Καρδίτσας να χρησιμοποιήσει την κατάσταση πολιτικής προστασίας για να εντάξει κάποιο έργο. Να είμαστε ξεκάθαροι γιατί υπήρξαν και τέτοια υπονοούμενα. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Προφανώς αυτός που έγραψε το δημοσίευμα δεν ήταν καλά ενημερωμένος.

Όλο αυτό γίνεται για να μπορέσει να υπάρξει απαλλαγή από τα περιβαλλοντικά και να  ολοκληρωθούν τα υπάρχοντα  έργα και όχι για να ενταχθούν καινούργια».

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως απάντηση για το περιεχόμενο των επιστολών δεν δόθηκε.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B2-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%87%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC%2C-%CE%B7-%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4-%CE%B5-%CE%B9%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: