Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Άγιο Εύβοιας
26 August 2023
Νέα Ερυθραία: Τροχαίο στην Τατοΐου- 2 τραυματίες
26 August 2023

Β. Τσιάκος στο δημόσιο απολογισμό: Ανταποκριθήκαμε σε συνθήκες πολέμου που δημιούργησαν "Ιανός" και πανδημία (+Φωτο)



Επίσης, θα πρέπει να καταγραφεί και η απουσία δημοτών καθώς, εκ των πραγμάτων δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από μέρους τους για να γίνουν δέκτες των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

Όπως ανακοίνωσε στο ξεκίνημα της διαδικασίας ο πρόεδρος του Σώματος κ. Θωμάς Κόντος, μαζί με την σημερινή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε 121 φορές και έλαβε 1354 αποφάσεις.

.Η διαδικασία του δημόσιου απολογισμού άρχισε με τον δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο που τον χαρακτήρισε κορυφαία αυτοδιοικητική στιγμή.

Οι πρώτες αναφορές του είχαν να κάνουν με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την θεομηνία και την πανδημία και τις δυσκολίες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τόσο ο Δήμος όσο και οι δημότες.

Ειδικά για τον ΙΑΝΟ και αφού τόνισε ότι στον Δήμο Καρδίτσας δεν θρηνήσαμε θύματα, αυτό που έπρεπε να γίνει ήταν  πολλή δουλειά και προσπάθεια να δώσουμε σε όλους να κατανοήσουν το μέγεθος της καταστροφής. Το πετύχαμε, είπε και είναι ενδεικτικό το  προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού που έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες προς τους αρμόδιους υπουργούς ώστε να υπάρξει γρήγορη  διαδικασία στην καταβολή αποζημιώσεων.

.Δόθηκαν είπε 12,5 εκατομμύρια ευρώ για τις πρώτες αποκαταστάσεις, συνεργαστήκαμε με το σύνδεσμο εργοληπτών γιατί υπήρχε ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων, μία διαδικασία που ήταν νόμιμη, ηθική και αναγκαία, παρά τα όσα έλεγε η αντιπολίτευση.

Αναφέρθηκε ακόμα στην την τιτάνια, όπως είπε, προσπάθεια της δημοτικής αρχής και του συνόλου των εργαζομένων στο Δήμο για αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Σε ότι αφορά την πανδημία τόνισε ότι χτύπησε βάναυσα την τοπική οικονομία, με τον Δήμο Καρδίτσας να στέκεται από την πρώτη στιγμή στον πλευρό των συμπολιτών. Μίλησε για την στήριξη στους επαγγελματίες, τις παρεμβάσεις σε υπουργεία και την διεκδίκηση κονδυλίων για να στηριχθεί η τοπική οικονομία.

Δεν νομίζω, πρόσθεσε, να υπάρχει άλλη δημοτική Αρχή και άλλο Δημοτικό Συμβούλιο που να αντιμετώπισε τόσο πολλά και τόσο μεγάλα θέματα σε μία θητεία. Ήταν ένας πόλεμος και ανταποκριθήκαμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

.Ο Δήμαρχος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική του Δήμου. Όπως είπε η Δημοτική αρχή αφού οριοθέτησε την αφετηρία της, διαχειρίστηκε τα οικονομικά με σύνεση αλλά όχι μεμψίμοιρα. Παρά την σκληρή πραγματικότητα, δηλαδή ότι ο Δήμος Καρδίτσας είναι υπερχρεωμένος έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να μπορεί να λειτουργήσει και να παράγει έργο υπέρ των δημοτών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πολιτική μείωσης των δημοτικών τελών που στόχευαν στην ελάφρυνση ειδικών πληθυσμιακών ομάδων αλλά και επαγγελματικών τάξεων όπως στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τέλος ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στα πολλά έργα που εκτέλεσε και προγραμματίζει η Δημοτική Αρχή. Επιγραμματικά αναφέρθηκε στα παρακάτω έργα:

ΕΡΓΑ

  • Αποκαταστάσεις ζημιών στις πληγείσες από τον Ιανό περιοχές 4.500.000€
  • Ασφαλτοστρώσεις 2.500.000 €
  • Κατασκευή πεζοδρομίων 3.800.000€
  • Ανακατασκευή Παλέρμου 350.000 €
  • Κατολισθήσεις στα ορεινά 260.000€
  • Προμήθεια εξοπλισμού νέου Κλειστού γυμναστηρίου 270.000€
  • Ανακατασκευή χλοοτάπητα δημοτικού σταδίου 726.000 €
  • Ανακατασκευή ταρτάν δημοτικού σταδίου 218.000 €

  • Βελτίωση πρόσβασης γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων 1.736.000 €
  • Μετατροπή οδό Χαρίτου 760.000 €
  • Διαμόρφωση ποδηλατοδρόμου Ηρώων Πολυτεχνείου 724.000 €
  • Αναβάθμιση παιδικών χαρών 315.000 €
  • Βελτιώσεις αθλητικών εγκαταστάσεων 630.000 €
  • Προμήθεια 4 απορριμματοφόρων Δήμου 660.000 €
  • Ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση δικτύου φωτισμού 300.000 €
  • Επέκταση Θεοδωρίδειου Κέντρου
  • Νέο Δημαρχείο
  • Ολοκλήρωση δρόμου Παλιούρι – Ι. Μ. Αγίου Ιωάννη
  • Κεντρική πλατεία
  • Ενεργειακή αναβάθμιση 2ο – 5ο Γυμνάσιο – Λύκειο
  • Ενεργειακή αναβάθμιση 3ο – 13ο Δημοτικό
  • Συντηρήσεις στο Δήμο Καρδίτσας και ορεινών περιοχών
  • Κατολισθήσεις ορεινά Δήμου Καρδίτσας
  • Ανάπτυξη βασικών δικτύων στον οικισμό Μαύρικα Καρδίτσας

  • ΣΑΤΑ 2.000.000 €
  • Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για αναβάθμιση της παιδικής χαράς Παυσίλυπου και εργατικών 500.000 €
  • Παρεμβάσεις σχολικών συγκροτημάτων 748.000 €
  • Προμήθεια εξοπλισμού παιδικών χαρών 270.000 €
  • Προμήθεια για μετεγκατάσταση και λειτουργία υπηρεσιών Δήμου Καρδίτσας 273.142 €
  • Πολυχώρος αλληλεγγύης
  • Βελτίωση προσβασιμότητας του πεζοδρομίου στην Οδό Φαναρίου
  • Αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων στο Δημοτικό Φωτισμό.
  • Κατασκευή δρόμου Ρουσσου – Κρύα Βρύση
  • Δημοπρατήθηκε το open mall

Ο κ. Σχορετσανίτης

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών τόνισε ότι τα τρία τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα άλμα στο budget του Δήμου Καρδίτσας. Τα προηγούμενα χρόνια ο μέσος όρος ήταν 60 εκατ. ευρώ, τα τελευταία τρία χρόνια έχει ανέβει ο μέσος όρος πάνω από 82 εκατ. ευρώ.

Ακολούθως χαρακτήρισε αγκάθι στον οικονομικό προγραμματισμό του Δήμου τα ανείσπρακτα έσοδα. Ενώ υπήρχε, είπε μία σχετική σταθερότητα στις ανείσπρακτες οφειλές, το τελευταίο έτος παρουσιάζεται μια αρνητική απόκλιση της τάξεως του 8% με 9% η οποία πρέπει να συρρικνωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ο δανεισμός του Δήμου, συνέχισε, στα πιστωτικά ιδρύματα έχει μειωθεί κατά 1,2 εκατ. ευρώ περίπου την τελευταία διετία και το χρέος ανέρχεται λίγο κάτω από τα 15 εκατ. ευρώ. Είναι ένα βαρίδι, πρόσθεσε, που θα φέρουμε για αρκετά χρόνια ακόμα.

Τέλος, ανέφερε ότι χρειάζεται προσοχή στις δικαστικές αποφάσεις για τις μη νόμιμες δαπάνες για τις οποιες εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καλυφθούν από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε γενικές γραμμές πρόσθεσε οι συνθήκες επιβάλλουν αύξηση εισπραξιμότητας το τελευταίο τετράμηνο προκειμένου να πιάσουμε τους στόχους του οικονομικού έτους.

Ακόμα αναφέρθηκε στο ότι δεν αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη, στους διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν, στις εξελίξεις για το αεροδρόμιο Μυρίνης και την συμμετοχή του Δήμου στα Ευρωπαϊκά προγράμματα. 

Ο κ. Σβερώνης

Εν μέσω φυσικών καταστροφών και πανδημίας αντί να συρρικνωθεί το αντικείμενο και να περιοριστεί η δραστηριότητα σε ότι έχει να κάνει με τα έργα, πετύχαμε το αντίθετο και μόνο για το 2023 έχουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα που αγγίζει τα 50 εκ ευρώ, υποστήριξε ο αντιδήμαρχος έργων κ. Παναγιώτης Σβερώνης.

Και πρόσθεσε πως είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του Δήμου όπως και ότι αγγίζει τις περισσότερες πτυχές της ζωής των δημοτών.

Για να έχει κανείς μια σαφή εικόνα του μεγέθους, συνέχισε, αρκεί να αναφέρω ότι το 2019 όταν και ανέλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή, το Τεχνικό Πρόγραμμα ήταν σε ύψος 14,1 εκατομμύρια ευρώ. Το 2023, θα κλείσει στα 50 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή σε διάστημα τεσσάρων ετών, σχεδόν τετραπλασιάστηκε το οικονομικό αντικείμενο των έργων. Κι όλα αυτά, ενώ η τακτική χρηματοδότηση, μέσω της ΣΑΤΑ είναι η ίδια εδώ και πολλά χρόνια, είναι μόλις 716.000 €, δηλαδή μόνο το 1,4 % του Τεχνικού Προγράμματος. Η δε χρηματοδότηση από τα ίδια έσοδα του Δήμου Καρδίτσας, ήταν μόλις στο 0,4 % του συνολικού οικονομικού αντικειμένου.

Ακολούθως ο κ. Σβερώνης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν και θα γίνουν ανά τομέα.

Στον τομέα των αναπλάσεων, μίλησε για τη δημιουργία δυο πόλων πρασίνου. Ο πρώτος πόλος είναι το Παυσίλυπο, το ιστορικό αλλά και παράλληλα γερασμένο πάρκο στο κέντρο της πόλης, για την πλήρη ανάπλαση του οποίου εξασφαλίστηκε πίστωση 8 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο ήδη δημοπρατήθηκε και τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει πλήρως την όψη του

Την ίδια στιγμή, συνέχισε. δημιουργήσαμε ένα νέο πάρκο, ακόμη μεγαλύτερο από αυτό του Παυσιλύπου, στο νότιο άκρο της πόλης, στο πρώην στρατόπεδο Λουμάκη, με έκταση πάνω από 50 στρέμματα, όπου ήδη δημοπρατήθηκε η μελέτη ύψους ενός εκατομμυρίου, ενώ έχει ήδη δεσμευθεί και η πίστωση για την κατασκευή του.

Σε ότι αφορά τις αναπλάσεις, είπε ακόμα ότι δημοπρατείται η ανάπλαση της πλατείας Δικαστηρίων, το ίδιο θα συμβεί και με τις αναπλάσεις στις γειτονιές της πόλης.

Σε ότι αφορά την αστική προσβασιμότητα, τόνισε ότι ξεκινά άμεσα το έργο της ανάπλασης των πεζοδρομίων, προϋπολογισμού 3,8 εκατομμυρίων

Αντίστοιχο έργο, σημείωσε, γίνεται και σε ότι αφορά τους ποδηλατοδρόμους, με τη συντήρηση του δικτύου για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το χρόνο.

Την ίδια στιγμή, ολοκληρώνεται ο νέος ποδηλατόδρομος στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, που συνδέει το κέντρο της πόλης με το νότιο τομέα της, ενώ αντίστοιχη παρέμβαση θα γίνει και στην οδό Λάππα, με την κατασκευή νέου ποδηλατόδρομου. Σύντομα, η Καρδίτσα θα έχει πιο πολλούς, πιο σύγχρονους, πιο ασφαλείς ποδηλατοδρόμους.

Στον τομέα της κυκλοφορίας υποστήριξε ότι έγιναν πολύ σημαντικές παρεμβάσεις και θα γίνουν ακόμη περισσότερες. Αναφέρθηκε στο ευρύ έργο αποκατάστασης βασικών οδικών αρτηριών στην πόλη, στις οδούς Καποδιστρίου, Ιεζεκιήλ, Υψηλάντου, Κουμουνδούρου, Ανδρ. Παπανδρέου, 18ης Αυγούστου, όπως και στο ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακατασκευασθεί η οδός Τρικάλων αλλά και άλλες οδοί

Επίσης, πρόσθεσε, ήδη υπάρχει ανάδοχος για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στο 6ο Δημοτικό, ένα έργο που θα δώσει μόνιμη λύση στα κυκλοφοριακά ζητήματα.

Σε ότι αφορά στην εκπαίδευση, υπογράμμισε ότι ο Δήμος Καρδίτσας υλοποιεί ένα ευρύτατο πρόγραμμα συντήρησης και αναβάθμισης σε όλα τα σχολεία. Σε τέσσερα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα έχουν ολοκληρωθεί οι ενεργειακές παρεμβάσεις, ενώ παρεμβήκαμε, είπε, με δικούς μας πόρους σε όλα τα σχολεία, σε κτίρια και αύλειους χώρους, ώστε να αναβαθμίσουμε τις συνθήκες για τα παιδιά μας.

Στον τομέα του αθλητισμού, επικεντρώθηκε στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης στην ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο ΔΑΚ  (λέγοντας ότι το ίδιο θα γίνει και με το ταρτάν), ενώ σημείωσε ότι ξεκινά και η εργολαβία για τους γύρω χώρους του Αθλητικού Κέντρου, αλλά και παρεμβάσεις σε όλα τα περιφερειακά γήπεδα ποδοσφαίρου.

Στον τομέα του πολιτισμού, είπε ότι η πιο σημαντική υποδομή που δρομολογείται, είναι η επανάχρηση του κτιρίου της πρώην Ηλεκτρικής στη Δημοτική Αγορά.

Κλείνοντας τους τομείς παρέμβασης, αναφέρθηκε στις τοπικές κοινότητες. Συνολικά, περισσότερα από 12,5 εκατομμύρια ευρώ διατίθενται μόνο στις τοπικές κοινότητες, απαντώντας σε καίρια ζητήματα, σημείωσε, ενώ μόνο για την αγροτική οδοποιία, διατίθεται ένα τεράστιο ποσό 7 εκατομμυρίων ευρώ με τρεις διαφορετικές εργολαβίες και αλλάζει τελείως την εικόνα, αλλά κυρίως τις συνθήκες δουλειάς, μεταφοράς, ασφάλειας για τους αγρότες της περιοχής μας. Επίσης ανέφερε ότι δημοπρατείται νέο έργο 2,2 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος τηλεδιαχείρισης – τηλεμέτρησης στο σύστημα άρδευσης. 

Καταλήγοντας είπε ότι σε όλες τις τοπικές κοινότητες, έγιναν παρεμβάσεις και βελτιώσεις, τόσο από τη ΣΑΤΑ, όσο και από το καθημερινό πρόγραμμα του Δήμου, ενώ αναβαθμίζονται οι παιδικές χαρές και σύντομα θα λειτουργήσουν ριζικά ανακαινισμένες.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση των πεπραγμένων, ο κ. Σβερώνης αναφέρθηκε επιγραμματικά σε τρία σημεία:

  • Το πρώτο έχει να κάνει με τα προβλήματα που δημιουργούνται από κακοτεχνίες σε έργα που κατασκευάζονται Γίνονται διαρκείς προσπάθειες αποκατάστασης, τόνισε, δοκιμάζουμε διαρκώς λύσεις για να απαντήσουμε οριστικά στα προβλήματα, είναι γεγονός όμως ότι οι αστοχίες της μελέτης, αλλά και της κατασκευής, μας δημιουργούν προβλήματα.
  • Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με την κοινή προσπάθεια που πρέπει να αναπτυχθεί από όλους, για να αλλάξουμε τον τρόπο που κάποιοι συμπολίτες μας, αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο. Δυστυχώς, υπογράμμισε, καθημερινά, οι δημόσιοι χώροι γίνονται αντικείμενο φθορών και βανδαλισμών, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες μας να ασχολούνται περισσότερο με την αποκατάσταση των ζημιών, παρά με τη βελτίωση της καθημερινότητας.
  • Το τρίτο σημείο, αφορά την προτεραιότητα της εποχής μας, που δεν είναι άλλη από την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Στ. Θεολόγης

Ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών, παιδείας και πολιτισμού κ. Στέφανος Θεολόγης, αρχικά αναφέρθηκε στην επιχειρούμενη από το Δήμο Καρδίτσας μεταφορά μέσω του νέου Ο.Ε.Υ. του τμήματος Πολιτισμού από τον ΔΟΠΑΚ  στο Δήμο, που όπως είπε θα συνεχιστεί, προς όφελος τόσο των εργαζομένων στον πολιτισμό αλλά κυρίως προς όφελος των δημοτών.

Ακολούθως μίλησε για τις παρεμβάσεις που γίνονται σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ. Κυρίως μέσω των Σχολικών Επιτροπών και ανέφερε ενδεικτικά ότι ανακατασκευάζονται τουαλέτες που πρόκειται να παραδοθούν τις επόμενες ημέρες στο 9Ο  Δημοτικό Σχολείο καθώς και στο 7ο Νηπιαγωγείο της πόλης μας, όπως έγινε προηγούμενα καλοκαίρια στο 10ο και στο 13ο και 37ο νηπιαγωγεία. Επίσης υπενθύμισε ότι είναι σε εξέλιξη και η εργολαβία που αφορά συντηρήσεις σε αυλές ,στέγες κλπ.

Φθάνοντας στο κομμάτι των διοικητικών Υπηρεσιών έκανε ευρεία αναφορά στην μετακόμιση στο νέο δημαρχείο, τα προβλήματα που κλήθηκαν αν αντιμετωπίσουν οι υπηρεσίες αλλά και την καλή συνεργασία που βοήθησε όχι μόνο να ξεπεραστούν αλλά δεν έμεινε ούτε μία μέρα κλειστό το παλιό δημαρχείο, παρότι ήταν στις σκέψεις, και δεν διακόπηκε η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση πως όταν γίνει και ο περιβάλλον χώρος το νέο Δημαρχείο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς.

Τέλος, ο κ. Θεολόγης στάθηκε στα προβλήματα που θα συναντήσει ο Δήμος στο άμεσο μέλλον. Προβλήματα που έχουν τη βάση τους στην έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού. Κυρίως του εξειδικευμένου και επιστημονικού προσωπικού αλλά και προσωπικού καθαριότητας κ.λ.π. Αυτά κατέληξε είναι δεδομένο ότι θα προκύψουν από τη στιγμή που υπάρχουν αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων χωρίς αυτοί να αντικαθίστανται.

Η κ. Μακρή

Η αντιδήμαρχος Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων, Δημοτικής Αστυνομίας και ΚΕΠ, αρχικά αναφέρθηκε στις βεβαιώσεις, άδειες, θεωρήσεις και άλλες διαδικασίες που διεκπεραιώθηκαν και αφορούσαν την διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας.

Ακολούθως μίλησε για τις λαϊκές αγορές που λειτουργούν, την συνεργασία με τα σωματεία παραγωγών και πωλητών, τους ελέγχους που πραγματοποιούνται, αλλά και για το πόσο επιζήμια υπήρξε η καραντίνα για παραγωγούς και εκθέτες.

Στη συνέχεια παρέθεσε αναλυτικά αριθμούς για τις δράσεις της δημοτικής αστυνομίας και συγκεκριμένα είπε ότι:

  • Έγιναν 529 έλεγχοι COVID-19 σε επιχειρήσεις και πωλητές Λαϊκής Αγοράς
  • 280 έλεγχοι αντικαπνιστικής νομοθεσίας σε επιχειρήσεις
  • 2350 βεβαιώσεις παραβάσεων ΚΟΚ
  • 45 βεβαιώσεις παραβάσεων κατάληψης κοινοχρήστου χώρου
  • 1 βεβαίωση παράβασης διατάξεων υπαίθριου εμπορίου
  • Έγιναν 170 βεβαιώσεις γνήσιου υπογραφής κατ’ οίκον (από 1/9/22)
  • Γίνεται καθημερινός έλεγχος των κεντρικών οδών-πεζοδρόμων-πλατειών της πόλης.

Τέλος, σε ότι αφορά στα ΚΕΠ τόνισε ότι παρέχουν υψηλές υπηρεσίες προς τον πολίτη, και μετά την άρση μέτρων COVID-19 όπου κάποιοι υπάλληλοι επέστρεψαν με φυσική παρουσία στα καθήκοντά τους, η κατάσταση εξομαλύνθηκε εφαρμόζοντας στην πράξη την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τα σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα.

Μάλιστα, σημείωσε ότι το ΚΕΠ της Καρδίτσας είναι από τα λίγα επιλεγμένα ΚΕΠ που εξυπηρετούν και online πολίτες απ’ όλο τον κόσμο μέσω του MyKepLive.

Ο κ. Αντωνίου

Αρχικά ο αντιδήμαρχος καθαριότητας αναφέρθηκε στους στόχους που είχαν τεθεί από την αρχή της θητείας και ειδικότερα η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της καθημερινότητας, η ανανέωση του στόλου των οχημάτων, η επάνδρωση των τμημάτων της Διεύθυνσης, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των δημοτών, η αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης και του ποσοστού κομποστοποίησης, με ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού των σύμμεικτων απορριμμάτων. Σήμερα, συνέχισε είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για την υλοποίηση των προαναφερθέντων στόχων.

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω είπε ότι ο Δήμος Καρδίτσας είναι το μοναδικό μέλος της ΠΑΔΥΘ που δικαιούται έκπτωση λόγω επίτευξης στόχων, διαθέτει υπέρπληρες δίκτυο μπλε κάδων, εντάχθηκε η πράξη «Κεντρικό Πράσινο Σημείο και σύστημα διαχείρισης βιοαποβλήτων Δήμου Καρδίτσας», ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης με τη διανομή πεντακοσίων κάδων χωρητικότητας 300 λίτρων.

Σε ότι αφορά στο στόλο οχημάτων είπε ότι έγινε προμληθεια:

  1. ενός καινούργιου απορριμματοφόρου οχήματος, τύπου πρέσας και χωρητικότητας 8 κ.μ.
  2. δύο καινούργιων απορριμματοφόρων οχημάτων, τύπου πρέσας και χωρητικότητας 12κ.μ. έκαστο
  3. ενός καινούργιου απορριμματοφόρου οχήματος, τύπου πρέσας και χωρητικότητας 14κ.μ. με γερανό οροφής.

Τις επόμενες μέρες θα παραληφθεί  ανατρεπόμενο φορτηγό με αρπάγη (δαγκάνα), μέσω του Προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια ενός κλαδοτεμαχιστή.

Ο κ. Κουρτεσιώτης

Στην δραστηριότητα της Υπηρεσίας Πρασίνου αναφέρθηκε ο αρμοδιος αντιδήμαρχος επισημαίνοντας ότι αγοράστηκαν καινούργια μηχανήματα για κοπή χόρτων και κλάδεμα δέντρων και συντηρήθηκαν –επισκευάστηκαν  τα ήδη υπάρχοντα για την ποιοτικότερη  και αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών  προς τους Δημότες

Μίλησε ακόμα για αναβάθμιση συνθηκών εργασίας και επάνδρωση της υπηρεσίας με εξειδικευμένο προσωπικό.

Ακολούθως στάθηκε στην προσπάθεια και τις δράσεις που έγιναν στην πόλη προκειμένου να διατηρηθούν σε εξαιρετική κατάσταση και να αναβαθμιστούν μικροί και μεγάλοι χώροι πρασίνου και στη συνεργασία με τις άλλες υπηρεσίες του Δήμου σε αναπλάσεις δρόμων και περιοχών.

Από μέρους του υπήρξε μνεία στις επεμβάσεις σε σχολικά συγκροτήματα, στην διατήρηση των κοιμητηρίων, στην συνεργασία με το δασαρχείο αλλά και στην ενεργή συμμετοχή σε θέματα πυροπροστασίας.

Ο κ. Παπαδημητρίου

Ο αντιδήμαρχος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης επικεντρώθηκε στις δράσεις της διεύθυνσης που προΐσταται μιλώντας μεταξύ άλλων για διαχείριση ζητημάτων άρδευσης και αγροτικού εξηλεκτρισμού, διαχείριση του προγράμματος αδέσποτων ζώων συντροφιάς, διαχείριση του προγράμματος ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων καθώς και για  αντιμετώπιση ρευματοκλοπών με την άμεση προμήθεια πινάκων και καλωδιώσεων με έξοδα του Δήμου πάνω από 40.000 ευρώ το τελευταίο έτος.

Ο κ. Μπούτας

Στο έργο  που επιτελέστηκε το χρόνο που πέρασε και αφορά στην στήριξη με κάθε τρόπο, των ευπαθών ομάδων αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας.

Μίλησε για οικονομική ενίσχυση άπορων συμπολιτών, αναφέρθηκε στην δραστηριότητα του κοινωνικού παντοπωλείου, τις διανομές του προγράμματος ΤΕΒΑ, την λειτουργία κοινωνικού ξενόγλωσσου φροντιστηρίου σε συνεργασία με το Σύλλογο φροντιστών, την προστασία των αστέγων, όπως και την δημιουργία μητρώου εθελοντών.

Τέλος, επισήμανε ότι 6 με 7 χιλιάδες δημότες απευθύνονται ετησίως στη Διεύθυνση  Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ, η οποία δέχεται τα αιτήματά τους και προσπαθεί να ανταποκριθεί με κάθε μέσο και κρατική παροχή που έχει στη διάθεσή της.

Δείτε ακολούθως αναλυτικά ορισμένες από τις εισηγήσεις των αντιδημάρχων

Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Ηλίας Σχορετσανίτης

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας Παναγιώτης Σβερώνης

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Παιδείας και Πολιτισμού Στέφανος Θεολόγης

Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων, Δημοτικής Αστυνομίας και ΚΕΠ Όλγα Μακρή

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Σωτήρης Αντωνίου

Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Δασών Σπυρίδων Κουρτεσιώτης

Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών Κοινωνικών Ομάδων, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Βασίλειος Μπούτας

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B2-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: