Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου οι δημαιρεσίες στο Δήμο Καρδίτσας
29 December 2023
Τιμολόγια ρεύματος: Πώς θα επιλέξετε χρώμα και προμηθευτή
29 December 2023

Γάζα: Η πρώτη φορά που το Ισραήλ παραδέχθηκε ότι έριξε «λάθος» βόμβες

Στην φαινομενικά πρώτη παραδοχή του ότι χτύπησε αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας προχώρησε το Ισραήλ.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον προσφυγικού καταυλισμού στο κέντρο της Γάζας την Κυριακή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 86 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι, όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Μετά την συγκεκριμένη επίθεση, το Ισραήλ ανέφερε ότι ο βομβαρδισμός προκάλεσε «αθέλητη βλάβη» σε πολίτες.

Μιλώντας στο Sky News, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού έκανε λόγο για «λυπηρό λάθος». Συγκεκριμένα, ο Έιλον Λέβι είπε ότι το περιστατικό στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι οφείλεται στη χρήση «λανθασμένων πυρομαχικών» και «δεν έπρεπε να είχε συμβεί».

Ο Λέβι επιβεβαίωσε δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης ότι οι ισραηλινές δυνάμεις παραδέχθηκαν ότι χρησιμοποιούσαν λάθος πυρομαχικά, αν και ανέφερε ότι δεν γνώριζε τι τύπος πυρομαχικών χρησιμοποιήθηκε. «Οι θάνατοι αμάχων είναι λυπηροί», είπε, αλλά τόνισε ότι στον πόλεμο είναι «αναπόφευκτο να γίνουν λάθη».

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι δυνάμεις του στόχευαν στελέχη της Χαμάς κοντά και έπληξαν δύο στόχους. «Η προκαταρκτική έρευνα αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια των επιδρομών χτυπήθηκαν και άλλα κτίρια που βρίσκονται κοντά στους στόχους, τα οποία πιθανότατα προκάλεσαν ακούσια βλάβη σε μη εμπλεκόμενους πολίτες», παραδέχθηκε στην ανακοίνωσή του.

Ο ΟΗΕ ανέφερε ότι τα ισραηλινά χτυπήματα έπληξαν επτά κτίρια στον προσφυγικό καταυλισμό.

Οι δηλώσεις του στρατού φαίνεται να είναι η πρώτη παραδοχή του Τελ Αβίβ ότι έχει χρησιμοποιήσει υπερβολική βία στις επιθέσεις του εναντίον της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: