Athens hotels reach 63.5% occupancy in Q1
25 April 2024
Αλ. Χαρίτσης: Η καταστροφή της Θεσσαλίας είναι ενδεικτική του μέλλοντος που προοιωνίζεται για τη χώρα μας
25 April 2024

Γάζα: Κοινή έκκληση 18 χωρών σε Χαμάς για τους ομήρους

Έκκληση για άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα απηύθυναν οι ηγέτες 18 χωρών, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Γαλλία, και η Βρετανία, σε κοινό κείμενό τους.

Το κείμενο υπογράφουν οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Αργεντινής, της Αυστρίας, της Βραζιλίας, της Βουλγαρίας, του Καναδά, της Κολομβίας, της Δανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας, της Ισπανίας, της Ταϊλάνδης και της Βρετανίας.

Πρόκειται για χώρες πολίτες των οποίων κρατά ομήρους η Χαμάς, έξι μήνες μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

«Υπογραμμίζουμε ότι η συμφωνία που βρίσκεται στο τραπέζι για την απελευθέρωση των ομήρων θα οδηγήσει σε μια άμεση και παρατεταμένη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, θα διευκολύνει την αύξηση της αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας που θα διανεμηθεί σε ολόκληρη τη Γάζα και θα οδηγήσει στον πραγματικό τερματισμό των εχθροπραξιών», τονίζεται στη δήλωση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Χαμάς: «Ναι» σε μια εκεχειρία πέντε ετών, εάν δημιουργηθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

Αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι υπάρχει προθυμία για συμφωνία εκεχειρίας 5 ή και παραπάνω ετών με το Ισραήλ, εφόσον δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα που υπήρχαν πριν από το 1967.

Ο ίδιος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Associated Press, σημείωσε ότι, σε αυτήν την περίπτωση, η Χαμάς θα αφοπλιστεί.

Χαμάς: «Ναι» σε μια εκεχειρία πέντε ετών, εάν δημιουργηθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος


Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1648249/gaza-koini-ekklisi-18-choron-se-chamas-gia-toys-omiroys/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=gaza-koini-ekklisi-18-choron-se-chamas-gia-toys-omiroys

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: