Δρέσδη: 17χρονος παραδόθηκε στις αρχές για την επίθεση στον Ευρωβουλευτή Ματίας Έκε
5 May 2024
Δ. Αργιθέας: Υποβολή προτάσεων για έργα αποκατάστασης και προστασίας σε Τ.Κ.
5 May 2024

Γάζα: Τέλος οι συνομιλίες στο Κάιρο, αντιπροσωπεία της Χαμάς επιστρέφει στη Ντόχα

Αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι οι συνομιλίες για τη συμφωνία που διεξήχθησαν στο Κάιρο έχουν τελειώσει και η αντιπροσωπεία της Χαμάς θα επιστρέψει στη Ντόχα.

Το Κατάρ έχει τονίσει ότι δεν θα δεχθεί να γίνει εργαλείο πίεσης για οποιοδήποτε μέρος και ότι δεσμεύεται να διατηρήσει το ρόλο του ως έντιμου διαμεσολαβητή στη διαμεσολάβησή του μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο Al Jazeera Arabic.

Γάζα: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός

Κατά τις ίδιες πηγές, το Κατάρ διαβεβαιώνει ότι δεν επιβάλλεται στα μέρη και δεν μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε διαμεσολάβηση, εκτός αν του ζητηθεί, και αυτό περιλαμβάνει την τρέχουσα διαμεσολάβηση μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Η διαμεσολάβηση του Κατάρ ενόχλησε ορισμένα μέρη που εργάστηκαν για να το επικρίνουν και να του επιτεθούν, για να το πιέσουν να μετατραπεί από έναν έντιμο διαμεσολαβητή σε εργαλείο άσκησης πίεσης σε ένα μέρος, κάτι που το Κατάρ δεν έχει κάνει στο παρελθόν, επιτυχημένες διαμεσολαβήσεις, τόσο διεθνείς όσο και περιφερειακές, συμπεριλαμβανομένου του παλαιστινιακού φακέλου.

Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχης Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, δήλωσε ότι η Ντόχα βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης του ρόλου της σε αυτή τη διαμεσολάβηση, τονίζοντας ότι το Κατάρ βλέπει ότι η διαμεσολάβηση αυτή χρησιμοποιείται καταχρηστικά για στενά πολιτικά συμφέροντα, όπως λένε.

Το Σάββατο, αξιωματούχος αποκάλυψε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι το Κατάρ ενδέχεται να κλείσει το πολιτικό γραφείο της Χαμάς στη Ντόχα στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναθεώρησης της διαμεσολάβησης μεταξύ του κινήματος και του Ισραήλ.

Με πληροφορίες από ynet, Reuters, Al Jazeera Arabic

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: