Σύμφωνα με γιατρούς, στους 11 περιλαμβάνονται παιδιά και γυναίκες στη συνοικία Αλ Μαουάσι, η οποία είχε οριστεί ως ανθρωπιστική ζώνη για τους αμάχους νωρίτερα στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς που διανύει τον 15ο μήνα του.
Ο γενικός διευθυντής του αστυνομικού τμήματος της Γάζας, Μαχμούντ Σάλαχ, και ο βοηθός του, Χουσάμ Σαχβάν, σκοτώθηκαν στο χτύπημα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γάζας. «Διαπράττοντας το έγκλημα της δολοφονίας του γενικού διευθυντή της αστυνομίας στη Λωρίδα της Γάζας, η κατοχή επιμένει να σπέρνει το χάος στον (θύλακα) και να βαθαίνει τον ανθρώπινο πόνο των πολιτών», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι πραγματοποίησε ένα χτύπημα βάσει πληροφοριών στην Αλ-Μαβάσι, δυτικά της πόλης Χαν Γιουνίς, και εξόντωσε τον Σαχβάν, χαρακτηρίζοντάς τον επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας της Χαμάς στη νότια Γάζα. Δεν έκανε καμία αναφορά στον θάνατο του Σαλάχ.
Άλλες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν τουλάχιστον 26 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων έξι στην έδρα του υπουργείου Εσωτερικών στο Χαν Γιουνίς και άλλοι στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια της βόρειας Γάζας, στον καταυλισμό Σάτι (Παραλία) και στον καταυλισμό Μαγκάζι της κεντρικής Γάζας.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι είχε στοχοθετήσει μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι σύμφωνα με τις πληροφορίες δρούσαν σε ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου «ενσωματωμένο στο κτίριο του δήμου του Χαν Γιουνίς στην ανθρωπιστική περιοχή».
Ερωτηθείς σχετικά με τους αναφερόμενους 37 θανάτους, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι ακολούθησε το διεθνές δίκαιο κατά τη διεξαγωγή του πολέμου στη Γάζα και ότι έλαβε «τις εφικτές προφυλάξεις για τον μετριασμό της βλάβης των αμάχων».
Ο στρατός έχει κατηγορήσει τους μαχητές της Γάζας ότι χρησιμοποιούν για κάλυψη κατοικημένες περιοχές. Η Χαμάς το αρνείται αυτό.
Με πληροφορίες από Guardian